Mathammer: Jak kłaść pit of shades, żeby trafić?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Mathammer: Jak kłaść pit of shades, żeby trafić?

Post autor: Furion »

3 540 000 000 obliczeń po to, żeby ustalić jak się kładzie tą cholerną templatkę ;) enjoy!

http://www.mediafire.com/?lm91mms34wzm6j2

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ciekawe, tylko spodziewałem się czegoś więcej (nie wiem dokładnie czego, ale czuje niedosyt).

Poza tym, patrząc na różnice pomiędzy środkiem podstawki a "the best place" wychodzi, że różnica jest w okolicy 1 % - czyli prawie tyle co nic.
Do tego dochodzi jeszcze problem, by wytłumaczyć przeciwnikowi, że kładę wzornik 12mm od krawędzi i jak rzucimy X i kąt będzie Y to oznacza hita.
W warunkach turniejowych (błędy pomiaru) nie widzę żadnego zastosowania.

Może jakby zrobić to dla całych regimentów (wtedy będziesz mógł się pochwalić jeszcze większą liczbą obliczeń ;) ).

pozdrawiam
A.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Asassello pisze:ciekawe, tylko spodziewałem się czegoś więcej (nie wiem dokładnie czego, ale czuje niedosyt).

Poza tym, patrząc na różnice pomiędzy środkiem podstawki a "the best place" wychodzi, że różnica jest w okolicy 1 % - czyli prawie tyle co nic.
Do tego dochodzi jeszcze problem, by wytłumaczyć przeciwnikowi, że kładę wzornik 12mm od krawędzi i jak rzucimy X i kąt będzie Y to oznacza hita.
W warunkach turniejowych (błędy pomiaru) nie widzę żadnego zastosowania.
To się zgadza. Zastosowanie praktyczne jest bardzo małe. Robiliśmy to z Bratem przede wszystkim jako fun, a że wyniki są kontr-intuicyjne, to pogrzebaliśmy trochę więcej i wyszło coś takiego ;)
Może jakby zrobić to dla całych regimentów (wtedy będziesz mógł się pochwalić jeszcze większą liczbą obliczeń ;) ).
Samo generowanie obrazów zajęło ponad 2h :) stąd informacja :P

ODPOWIEDZ