DE 2400 euro
DE 2400 euro
co myslicie o takim czyms?
Supreme sorceress 4lvl shadow 315
-dager
-seal of ghrond
Sorceres 1lvl 125
-ds
Hag bsb 225
-Kociol
Master 188
-soulrender
-pedant
-pegaz
-ha , shield, sdc
30 corsarzy 350
-fcg
- sea serpent standard
18 warriors 138
-fcg
-banner of discipline
10 crossbowmen 115
-musci, standard
30 witch 350
-fcg
-banner of murder
30 witch 335
-fcg
-banner of Sternal flame
6 shades 102
-ahw
6 shades 102
-ahw
5 harpies 55
total army cost 2400
models 139
Supreme sorceress 4lvl shadow 315
-dager
-seal of ghrond
Sorceres 1lvl 125
-ds
Hag bsb 225
-Kociol
Master 188
-soulrender
-pedant
-pegaz
-ha , shield, sdc
30 corsarzy 350
-fcg
- sea serpent standard
18 warriors 138
-fcg
-banner of discipline
10 crossbowmen 115
-musci, standard
30 witch 350
-fcg
-banner of murder
30 witch 335
-fcg
-banner of Sternal flame
6 shades 102
-ahw
6 shades 102
-ahw
5 harpies 55
total army cost 2400
models 139
strach pomyśleć ile ta armia kosztuje w kasie... Po co Ci sztandar na warriorach skoro będziesz ich brał pod nóż i raczej są tylko po to by dawać LOS magini? Zmniejszył bym ich do 14 wywalił sztandar i dołożył kuszników. Rozpiska ,choć bez Hydry robi wrażenie i może przeciwnika przytłoczyć ale ja bym się nie odważył dwóch oddziałów dziwek wystawić. Raczej myślałbym dwa razy corsarze i raz dziwki...ale to już oczywiście każdy robi jak lubi...
trochę mało argumentów.
do tego założenie armii wydaje się być mocno ofensywne co przy braku sava u witchek dobrze nie wróży
zostaniesz po prostu wystrzelany aż miło, przy bardziej mobilnych rozpiskach Twoje duże klocki nawet nie dojdą do cc.
bsbka lepiej dać pegaziście, jest mobilniejszy i bardziej przeżywalny, zawsze też będzie mógł dołączyć do walki i dać przynajmniej ten 1 punkcik. I chyba lepiej dać mu mieczyk +1 do siły, żeby miał sava na 2+ w cc, ale co kto lubi.
Przy twoich dużych klockach, musisz mieć hydre. Trudniej cie będzie obiec, a sam takim straszakiem będziesz mógł "ustawiać" przeciwnika pod swoje klocki piechoty, ew. dawać covera mało przeżywalnym witchkom.
do tego założenie armii wydaje się być mocno ofensywne co przy braku sava u witchek dobrze nie wróży
zostaniesz po prostu wystrzelany aż miło, przy bardziej mobilnych rozpiskach Twoje duże klocki nawet nie dojdą do cc.
bsbka lepiej dać pegaziście, jest mobilniejszy i bardziej przeżywalny, zawsze też będzie mógł dołączyć do walki i dać przynajmniej ten 1 punkcik. I chyba lepiej dać mu mieczyk +1 do siły, żeby miał sava na 2+ w cc, ale co kto lubi.
Przy twoich dużych klockach, musisz mieć hydre. Trudniej cie będzie obiec, a sam takim straszakiem będziesz mógł "ustawiać" przeciwnika pod swoje klocki piechoty, ew. dawać covera mało przeżywalnym witchkom.
korsarze choćby jedni za wiedźmy i bedzie super.
i będzie standard
i będzie standard
Ostatnio zmieniony 17 lip 2011, o 12:14 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Standard jak już.
Może po to, żeby nie zdupili z paniki?PiotrB pisze:strach pomyśleć ile ta armia kosztuje w kasie... Po co Ci sztandar na warriorach skoro będziesz ich brał pod nóż i raczej są tylko po to by dawać LOS magini? Zmniejszył bym ich do 14 wywalił sztandar i dołożył kuszników. Rozpiska ,choć bez Hydry robi wrażenie i może przeciwnika przytłoczyć ale ja bym się nie odważył dwóch oddziałów dziwek wystawić. Raczej myślałbym dwa razy corsarze i raz dziwki...ale to już oczywiście każdy robi jak lubi...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
dobra rozpa po testuj i daj znac
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Czasami nie trzeba. Na wiekszość piechoty wystarczy bez brzytwowania. Brzytwe rzucac tylko na na prawde twarde rzeczy
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Lore na małej?
Coś innego niż standard więc warty sprawdzenia.
Coś innego niż standard więc warty sprawdzenia.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Pod tę rozpę różnie... może też być metal lub dark...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Metal niepotrzebny, na czołg i inne pancerne rzeczy jest pitka/brzytwa. Za to brakuje czarów stricte ofensywnych.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Skoro tak twierdzisz...
Abandoned
Abandoned
wkoncu mam neta
a wiec:
PiotrBjest - witchek metalowych mam okolo 20 wiec jest dobrze, wystarczy dokupic jeszcze 10, a co do drugiej 30 to mam dobry pomyls na konwersje po kosztach. Sztandar na warriorach po to aby mieli 10ld gdy jest w nich duza sorcka.
Rasti - oczywiscie mam gorzej z df, imp i lizakami ale licze sie z kosztami
Oak - to samo co powyzej, co do bsb to zastanawialem sie nad ta opcja i chyba jest ona lepsza od orginalu, a co do mieczyka wyjdzie w praniu, co do hydry to po pierwsze musial bym zmienic co nieco w rozpisce aby ja zmienic, po drugie jest bardziej podatna na magie i ostrzal
Dmtrij - niby wymiana na korsarzy nic nie zmieni w punktach, ale mam do wyboru albo lepsze pierdolniecie w hth albo lepszy save, jak narazie wole sprawdzic to pierwsze
dragan - albo brzytwa albo kb wszystko zalezy od tego z kim walcze
pasiak - na malej jest fire, sprawdzony fireball potrafi skarcic eteryki a nawet wyparowac treemana w pierwszej turze wiesz cos z doswiadzenia
tyle odemnie czekam na wiecej komentarzy
pozdr
a wiec:
PiotrBjest - witchek metalowych mam okolo 20 wiec jest dobrze, wystarczy dokupic jeszcze 10, a co do drugiej 30 to mam dobry pomyls na konwersje po kosztach. Sztandar na warriorach po to aby mieli 10ld gdy jest w nich duza sorcka.
Rasti - oczywiscie mam gorzej z df, imp i lizakami ale licze sie z kosztami
Oak - to samo co powyzej, co do bsb to zastanawialem sie nad ta opcja i chyba jest ona lepsza od orginalu, a co do mieczyka wyjdzie w praniu, co do hydry to po pierwsze musial bym zmienic co nieco w rozpisce aby ja zmienic, po drugie jest bardziej podatna na magie i ostrzal
Dmtrij - niby wymiana na korsarzy nic nie zmieni w punktach, ale mam do wyboru albo lepsze pierdolniecie w hth albo lepszy save, jak narazie wole sprawdzic to pierwsze
dragan - albo brzytwa albo kb wszystko zalezy od tego z kim walcze
pasiak - na malej jest fire, sprawdzony fireball potrafi skarcic eteryki a nawet wyparowac treemana w pierwszej turze wiesz cos z doswiadzenia
tyle odemnie czekam na wiecej komentarzy
pozdr
Nie to my czekamy na raportrychu022 pisze: tyle odemnie czekam na wiecej komentarzy
bardziej to chyba nie jest podatna,rychu022 pisze: Oak - to samo co powyzej, co do bsb to zastanawialem sie nad ta opcja i chyba jest ona lepsza od orginalu, a co do mieczyka wyjdzie w praniu, co do hydry to po pierwsze musial bym zmienic co nieco w rozpisce aby ja zmienic, po drugie jest bardziej podatna na magie i ostrzal
pozdr
a do tego wszystko co będzie flankować Twoje klocki będzie mogła odstraszać.
no ale jak uważasz, również czekam na raport