WoCh 2400 Euro
WoCh 2400 Euro
Strategia jest taka, że lord i bsb wsiadają do knightów i tworzą niezniszczalny kloc z rejdżem, wardem na strzelanie, stubbornem, i dość niezłym potencjałem klepiącym Problem tylko z bsb bo słaby i jak go zdejmą to koncepcja pada.
Bsb-kowi mogę dać Fury of Blood God jeśli ten ma magiczny baner?
Btw zostało mi 48 punktów z którymi nie wiem co zrobić.
Lord of Tzeentch 349pkt.
-Chaos Steed
-Shield
-Biting Blade
-Dragonhelm
-Crown of Command
-Talisman of Preservation
-Bloodcurdling Roar
Exalted Hero of Tzeentch 210pkt.
-Chaos Steed
-Halberd
-Shield
-Battle Standard
-Blasted Standard
Sorcerer of Tzeentch 240pkt.
-Disc of Tzeentch
-Golden Eye of Tzeentch
-Spell Familiar
-Enchanted Shield
-Third Eye of Tzeentch
5x Chaos Warhounds 30pkt.
5x Marauder Horsemen 85pkt.
-Flail
-Throwing Axes
-Flail
-Throwing Axes
18x Wariors of Khorne 364pkt.
-Halberd
-Shield
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Eternal Lame
18x Wariors of Khorne 369pkt.
-Halberd
-Shield
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Swiftness
8x Knights of Tzeentch 385pkt.
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Rage
Hellcannon 205pkt.
Bsb-kowi mogę dać Fury of Blood God jeśli ten ma magiczny baner?
Btw zostało mi 48 punktów z którymi nie wiem co zrobić.
Lord of Tzeentch 349pkt.
-Chaos Steed
-Shield
-Biting Blade
-Dragonhelm
-Crown of Command
-Bloodcurdling Roar
Exalted Hero of Tzeentch 210pkt.
-Chaos Steed
-Halberd
-Shield
-Battle Standard
-Blasted Standard
Sorcerer of Tzeentch 240pkt.
-Disc of Tzeentch
-Golden Eye of Tzeentch
-Spell Familiar
-Enchanted Shield
-Third Eye of Tzeentch
-Flail
-Throwing Axes
-Flail
-Throwing Axes
-Halberd
-Shield
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Eternal Lame
-Halberd
-Shield
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Swiftness
8x Knights of Tzeentch 385pkt.
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Rage
Hellcannon 205pkt.
They see me trollin' They hatin'
możesz mu dawać gifty, ale hero ma ograniczenie giftow to 50 pkt chyba.
Ja w deathsatra rycerzowego jednak nie wierze... to nie blood knighci, jesteś zwyczajnie za mało liczebny, do tego mając jeden uber drogi kloc bardzo łatwo Cię wymanewrować, a reszte wyciąć w pień
Ja w deathsatra rycerzowego jednak nie wierze... to nie blood knighci, jesteś zwyczajnie za mało liczebny, do tego mając jeden uber drogi kloc bardzo łatwo Cię wymanewrować, a reszte wyciąć w pień
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Po co wskrzeszać jak to nie zginie ;P
Hero ma ograniczenie do 25 na chaos gifty. A na taki klocek wystarczy ironcourse icon. Strzelenie BS nie jest tak groźne dla rycerzy, problemem są katapulty i działka. Na to miałbyś warda na 5+ a do tego herosowi można dobre itemki dodać.
Hero ma ograniczenie do 25 na chaos gifty. A na taki klocek wystarczy ironcourse icon. Strzelenie BS nie jest tak groźne dla rycerzy, problemem są katapulty i działka. Na to miałbyś warda na 5+ a do tego herosowi można dobre itemki dodać.
No może faktycznie ironcurse by wystarczył... Chociaż co do gifta, to pytałem bo FoBG nie można dać herosowi jeśli ma jakieś madżik itemy. Tylko nie wiem czy baner też się w takim razie wlicza w tę restrykcję. Gdyby się dało no to wtedy faktycznie byłby niezniszczalny deathstar bo by mi bsb-ka magią nikt nie wyciągnął.
Poza tym co byście jeszcze zmienili?
Poza tym co byście jeszcze zmienili?
-
- "Nie jestem powergamerem"
Taki drobny szczegół, ale tego maga na dysku masz nielegalnego. GEoT to 25pkt, Enchanted Shield to 15 i Spell Familliar to 15 a to przecież mały mag nie?
Co do rozpy, chyba zrezygnowałbym z takiego klocka knightów, szczególnie z frenzy. Oni niestety nie maja szans zrobić niczego innego niż zginać. Jedno dobre odgięcie i staną bokiem do np: 2 cannonow. Nie muszę chyba pisać jak to się skończy. Jeśli chcesz grać bez chosenów to może jakieś trolle lub charioty? A i zdjąłbym bannery z warriow. Przy 18 modelach imo szkoda punktów.
Co do rozpy, chyba zrezygnowałbym z takiego klocka knightów, szczególnie z frenzy. Oni niestety nie maja szans zrobić niczego innego niż zginać. Jedno dobre odgięcie i staną bokiem do np: 2 cannonow. Nie muszę chyba pisać jak to się skończy. Jeśli chcesz grać bez chosenów to może jakieś trolle lub charioty? A i zdjąłbym bannery z warriow. Przy 18 modelach imo szkoda punktów.
- gerald_tarrant
- Masakrator
dokładnie
sfrenzowany death star = free frag
sfrenzowany death star = free frag
Ogólnie knightci są w tej edycji kiepscy kiedyś wyżynali pierwszy szereg i było extra ale teraz jak wielkie klocki mają po 30/40 ataków to nie ma szans wszystkiego wysejwować a strata każdego rycka strasznie boli. Poza tym khorn na warriorach i konnicy to też nie najlepszy pomysł- praktycznie w każdej armii masz jaką lekką jazde lub coś podobnego co Cie może wywieść w szczere pole. A tak w ogóle to możesz bsbkowi dać halabarde lub tarcze? mi sie wydaje że nie.
Jeszcze ostatnia uwaga co do warriorów- 18 to troche mało, mógł byś np wywalić lorda maga dąć 4 lvlowego i dopakować wojów
Jeszcze ostatnia uwaga co do warriorów- 18 to troche mało, mógł byś np wywalić lorda maga dąć 4 lvlowego i dopakować wojów
może dać i halke i tarcze. Kawaleria khorna jest genialna
mam zawsze w rozpie 7 takich i zawsze się spłacają, jakoś nikt mi ich bardzo w pole nie wywodzi... a gram raczej z dobrymi graczami
mam zawsze w rozpie 7 takich i zawsze się spłacają, jakoś nikt mi ich bardzo w pole nie wywodzi... a gram raczej z dobrymi graczami
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
a do czego mi więcej?
do zadań do których używam kawalerii 5 wystarczy w zupełności...
do zadań do których używam kawalerii 5 wystarczy w zupełności...
- gerald_tarrant
- Masakrator
kawaleria faktycznie daje radę, ale imo goła 5-6 khorna to max, nie mam też za bardzo przekonania do wkłądania tam za dużej ilości pkt np. w postaci herosów...
Jak już wskrzesiliście mój wątek to zaproponuję nową rozpę:
Exalted Hero of Tzeentch 219pkt
-Disc of Tzeentch
-Shield
-Flail
-Armour of Morrslieb
-Necrotic Phylactery
-Stream of Corruption
Exalted Hero of Tzeentch 249pkt.
-Disc of Tzeentch
-Flail
-Shield
-Battle Standard
-Biting Blade
-Bloodcurdling Roar
Sorcerer of Tzeentch Lv.2 235pkt.
-Disc of Tzeentch
-Golden Eye of Tzeentch
-Spell Familiar
-Charmed Shield
-Third Eye of Tzeentch
5x Marauder Horsemen 75pkt.
-Flail
-Flail
18x Chosen of Tzeentch 450pkt.
-FCG
-Halberd
-Shield
-Banner of Rage
-Favour of the Gods
-Halberd
-Shield
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Eternal Lame
-Halberd
-Shield
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Swiftness
Warshrine of Tzeentch 150pkt.
Wiem, że jest za dużo frenzy, ale mam też dużo odginaczek i lataczy, więc powinni jakoś se poradzić z odginającymi śmieciami przeciwnika
Exalted Hero of Tzeentch 219pkt
-Disc of Tzeentch
-Shield
-Flail
-Armour of Morrslieb
-Necrotic Phylactery
-Stream of Corruption
Exalted Hero of Tzeentch 249pkt.
-Disc of Tzeentch
-Flail
-Shield
-Battle Standard
-Biting Blade
-Bloodcurdling Roar
Sorcerer of Tzeentch Lv.2 235pkt.
-Disc of Tzeentch
-Golden Eye of Tzeentch
-Spell Familiar
-Charmed Shield
-Third Eye of Tzeentch
-Flail
-Flail
18x Chosen of Tzeentch 450pkt.
-FCG
-Halberd
-Shield
-Banner of Rage
-Favour of the Gods
-Halberd
-Shield
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Eternal Lame
-Halberd
-Shield
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Swiftness
Wiem, że jest za dużo frenzy, ale mam też dużo odginaczek i lataczy, więc powinni jakoś se poradzić z odginającymi śmieciami przeciwnika
- dowódca chosenów czincza nie może mieć łaski (ETC) Ja bym na Twoim miejscu dał jednemu z bohaterów łaske i wrzucił do chosenów dopóki nie będą mieli boskiej wielkości. dobrą rzecza było by też danie im banner of swiftness zamiast rage
- bez helupy ?!
-jak dla mnie za dużo o jednego bohatera i frenzy ale rób jak chces może sie udać
- bez helupy ?!
-jak dla mnie za dużo o jednego bohatera i frenzy ale rób jak chces może sie udać