Czy Close the Door ze strony przeciwnika powinno być unikane za wszelką cenę, czy o ile jest to możliwe to czy powinno się tego uniknąć?
Jeżeli jest to wybór szarżującego jak dostawi swoje oddziały, to czy może się on dostawić na dobrą sprawę dowolnie, czy powinien próbować robić close the door możliwe najmniejszy?
Nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi w podręczniku.
pozdrawiam
Furion
Close the door ze strony przeciwnika - wybór czy konieczność
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Staram się nie stosować "close the door" od strony przeciwnika, jednak jeśli jest to nieuniknione to wykonuje możliwie jak najmniejszy manewr.
Albo wszystko jest tu dozwolone, albo nic. Jeżeli nic to potrzebne jest uściślenie.Lidder pisze:Staram się nie stosować "close the door" od strony przeciwnika, jednak jeśli jest to nieuniknione to wykonuje możliwie jak najmniejszy manewr.
Niebieskie szarżuje na czerwone. Czy ma opcję zatrzymania się na obelisku czy musi się dostawić do orła?
close the door przeciwnika jest niedozwolony, wyjątkiem są unusual situations. RB. "unusual situations" to szerokie pojęcie i często jednostki mogą być traktowane jako niedostępny teren.
jak mam rozumieć niebieskie to orzeł i to on jest szarżowany, a nie na odwrót? czerwony ciśnie jak może, żeby niebieski nie domykał, może to spowodować nawet mniejszą ilość modeli w walce.
jak mam rozumieć niebieskie to orzeł i to on jest szarżowany, a nie na odwrót? czerwony ciśnie jak może, żeby niebieski nie domykał, może to spowodować nawet mniejszą ilość modeli w walce.
A co ma priorytet? [ i dlaczego tak? ]Lidder pisze: może to spowodować nawet mniejszą ilość modeli w walce.
Close the door czy max modeli walczących...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned