1500 DE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Dreef
Falubaz

1500 DE

Post autor: Dreef »

Hero:

Master heavy armour, shield, sea dragon cloak, sword of might, cold one
125

Sorc 
Pegaz pendant, thome of furion, 2 lvl
Lore of fire
235

2x 10 kusznikow 
200

17 kusznikow 
Champion
175

9 cold one
Muzyk sztandarowy
Sztandar ma ASF

hydra
 175

2x bolt thrower 
200

5 shade
AHW
85

Total : 1497

Plan prosty , hydra i coldy z masterem do przodu, kusznicy ich wspomagaja strzelajac w fasty, lekka piechote , bolty wspomagaja kusznikow, magiczka z firem robi to samo ;)
Co o tym sadzicie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

Ja bym się postarał małą czarke zamieniając na dużą, wywalając shadów i może coś jeszcze. Ogólnie wygląda fajnie, na małe pkt fire to chyba dobry wybór lora.

Dreef
Falubaz

Niezly pomysl tylko co mam wywalic.. Mozna by usunac bolt throwery i dac duza czarke. Wtedy moglbym dodac cos do kusznikow dodac. A masz jakis pomysl jak zlozyc wtedy duza czarke?
Obrazek

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Ja bym wywalił shadów. A czarke ubogo z powodu braku pkt, dispell scroll albo Sacryficial Dagger. Myśle że nie ma sensu marnować pkt na pendanta skoro będzie stała tylko z tyłu i pruła z czarow. Magowie HE z regóły też nie mają ochrony i sobie radzą. Wywal też sztandar ASF na kawie, przerzuty do hita i tak masz, a inicjatywa jest na tylko duża, że w zasadzie przed tobą walą tylko jednostki i ASF, a z tego co wiem nie jest on zbyt tani. Wtedy masz punkty na dużą czarke, z herosa możesz zrobić BSB, może starczy jeszcze punktów żeby mu dorzucić dawn stona albo pendanta nawet. Wtedy moim zdaniem byłoby już naprawde fajnie.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja na Twoim miejscu wywaliłbym np jednego bolca. Za zaoszczędzony punkty herosa zamienił na lorda na CO. Dał mu jakieś fajne złożenie przedmiotów, no i przede wszystkim Khaeletha. Czarce inne złożenie itemków, np tom furiona i kusza. Wtedy czarkę dać do większego klocka kuszników. Raczej ward jest jej nie potrzebny na tak małe punkty. Jak coś będzie chciało ją ubić to i tak ubije. No i nie na pegazie.

Dreef
Falubaz

Lord:

Dreadlord
cold one, pendant, whip of agony, shield, heavy armour, sea dragon cloak, the other tricksters shard.

230pkt

Hero

Sorceress
2lvl, the guiding eye, thome of furion.

175 pkt

2x 10 kusznikow 
200

17 kusznikow 
Champion
175

9 cold one
Muzyk, sztandarowy
Banner of murder
292

hydra
 175

Bolt thrower 
100

5 shade
AHW
85

Total : 1432

Plan taki sam jak wyzej. Mam natomiast pytanie, zostalo mi jak widac 68 pkt i za cholere nie mam pomyslu co dorzucic.. Kusznikow? Moze jakis inny zestaw przedmiotow na bohaterach?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Eksperymentuj ze złożeniami herosów. Sam nie podawałem Ci żadnych dobrych złożeń po to, żebyś mógł sam do czegoś dojść. Jak ja wszedłem na forum straciłem częściowo przyjemność ze składania turniejowo bohaterów :<

Za te punkty dorzuć shadów, za 68 pts wchodzi Ci ~3. Akurat na taką ósemkę.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

harpie
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Zdecydowanie harpie. Chociaż ja zamiast dreadlord wziąłbym dużą czarke.

Dreef
Falubaz

Tez myslalem o czarce, ale wybralem dreadlorda, potestuje to zobacze co lepiej bedzie z ta rozpiska wspolpracowalo ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ