Bretoński Valorous
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Bretoński Valorous
http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.php?t=28653]
W AB bretońskim napisane jest że ten sztandar to "Knights unit only"
Teraz wg tych tam na warhammer.org bohaterowie są częścią oddziału a więc bsb bretonski moze go miec ale musi byc wtedy w oddziale rycerzy.
IMO dla mnie to bzdura ale jak Wy się na to zapatrujecie? Wg mnie to było zabezpieczenie zeby bsb nie mógł go nosić.
W AB bretońskim napisane jest że ten sztandar to "Knights unit only"
Teraz wg tych tam na warhammer.org bohaterowie są częścią oddziału a więc bsb bretonski moze go miec ale musi byc wtedy w oddziale rycerzy.
IMO dla mnie to bzdura ale jak Wy się na to zapatrujecie? Wg mnie to było zabezpieczenie zeby bsb nie mógł go nosić.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

kwestia czy paladyn nie jest 1osobowym knight unitem..
IMO - czemu nie. Jest unitem? Jest. Jest rycerzem z vovem? jest.
IMO - czemu nie. Jest unitem? Jest. Jest rycerzem z vovem? jest.
Hmmm w pewnym sensie masz racje ale czy z drugiej strony nie był taki zamiar autra booka zeby nie mozna bylo dac tego sztandaru BSB? tutaj jest potrzebna wypowiedz LL -> albo można wg zasad 7 edycji (czyli bsb bierze ten sztandar) albo uściślonko ze nie moze 

Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

a przpraszam Cie bardzo co innego poza BSB i knightami moze brac sztandary w Twojej armii za 50 pkt? nic? to masz odpowiedz. BSB nie bierze tego bo wyrazie napisale ze oddzial rycerzy a BSB chyba jest liczba pojedyncza... poza tym jak cos wyszczegolnili to chyba mieli powod by to zrobic...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
No właśnie w tym sęk że w 7 ed unitem też są bohaterowie;)
Całkowicie się z Tobą zgadzam, że BSB nie może tego brać, ale w świetle zasad 7edycyjnych - może. Dlatego tutaj potrzebne IMO uściślenie
Całkowicie się z Tobą zgadzam, że BSB nie może tego brać, ale w świetle zasad 7edycyjnych - może. Dlatego tutaj potrzebne IMO uściślenie

Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Sorki że odkopuje temat, ale nie dostałem w końcu ostatecznej odpowiedzi, zdania są podzielone. Może ktoś z LL się wypowie i rozstrzygnie kwestie?
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

; DAro pisze:Hmm to jazda Khorna - i Frenzy daje +1A dla Koni - mimo, że opis mówi inaczej a inaczej jest teraz w zasadach 7edlith pisze:Bretonczycy stracili sakrament, a dostali ten sztandar na bsb.
Ej, moge Cie zglosic do ligi sedziowskiej?
Nie dzięki - nie pcham się gdzieś gdzie nie moje miejsceTruePunk pisze:; DAro pisze:Hmm to jazda Khorna - i Frenzy daje +1A dla Koni - mimo, że opis mówi inaczej a inaczej jest teraz w zasadach 7edlith pisze:Bretonczycy stracili sakrament, a dostali ten sztandar na bsb.
Ej, moge Cie zglosic do ligi sedziowskiej?

Zmiana zmianą ale jak ktoś napisał - " masz napisane w AB do armii. że ma być tak a nie inaczej" więc trzymajmy się tego, bo nagle się okaże, że podobnych sytuacji mamy pełno i zrobi się bałagan.
Jeżeli BSB będzie mógł mieć ten sztandar to ja chcę +1A dla koni z frenzy od Khorna

- Temple Guard
- Falubaz
Hehe, ale różnica jest taka, że zabranie ataku koniom Chaos Knightów Khorne'a (głupota, ale co zrobić) nastapiło w oficjalnym FAQ GW, a sprawa tego bretońskiego sztandaru w FAQ-ach GW czy Direwolfa nie występujeAro pisze:Zmiana zmianą ale jak ktoś napisał - " masz napisane w AB do armii. że ma być tak a nie inaczej" więc trzymajmy się tego, bo nagle się okaże, że podobnych sytuacji mamy pełno i zrobi się bałagan.
Jeżeli BSB będzie mógł mieć ten sztandar to ja chcę +1A dla koni z frenzy od Khorna

- Temple Guard
- Falubaz
Właśnie odwrotnie - nie powinien móclith pisze:a bsb tylko powinienen moc nosic ten sztandar

A co do Khorników to zabrano im ten atak chyba tylko z tego powodu, że w AB Chaosu jest zdanie przypominające 6-edycyjną zasadę, że wierzchowce zfrenzowanych jeźdźców nie otrzymują ataku. I ten stary zapis jest ważniejszy, niż nowa zasada z 7-edycyjnego rulebooka, zgodnie z którą wierzchowce otrzymują ten atak