Jak Waszym zdaniem prezentuje się ten system? Może potraficie polecić jakąś podobną grę, jednak ciekawszą? Nie chcemy też kupić gry po to, żeby zaraz rzucić ją w kąt

wg mnie Runewars jest biedne... kupa kasy i mało osób do grania, w tej kasie kupicie 2 genialne gry na większą liczbę osób.Rasti pisze:Wraz z kumplem mamy ochotę na jakąś planszówkę strategiczną. Dzisiaj grając w WFB widziałem jak ktoś tam pykał sobie w grę zwaną Runewar. Wizualnie prezentowało się zachęcająco. Poszperałem po necie i natchnąłem się na ową planszówkę. Za niecałe 300zł mamy od groma wszystkiego w komplecie. Jednak w planszówkach jestem kompletnie zielony, więc mam do Was pytanie.
Jak Waszym zdaniem prezentuje się ten system? Może potraficie polecić jakąś podobną grę, jednak ciekawszą? Nie chcemy też kupić gry po to, żeby zaraz rzucić ją w kąt
SmallWorld Undreground!! zdecydowanie polecam jeśli masz takie wymagania: super oprawa graficzna, fajna mechanika i genialnie wykonana giera dla 2-5 osób, jest prosta, ale przez to wymaga kombinowania danymi rasami co jest właśnie fajne, bo proste zasady wymuszają myślenieRasti pisze:Interesuje nas coś bardziej jak taktyka+ekonomia. Aby to rozwijać jakąś nację, zajmować mapkę itp. Ofc bez jakiś monotonnych możliwości. Może jakieś zadania, nawet i rozbudowane rozwijanie itp. Powiedźmy - że chcemy dużo pierdół. Jakąś ładną mapę, dużo możliwości, dużo myślenia. Nie szukamy też jakiegoś prostego systemu. No i jakieś klimaty fantasy - smoki, zombie itp mile widziane. Średniowieczne też były by dobre. Dlatego na pierwszy rzut oka runewar wygląda dla nas zajebiście soczysto. Jednak interesuje nas to, czy jest dobrze rozbudowana i z możliwościami(no i nie monotonna).
jeszcze możecie zagrać z kolesiami od Runewarsa i zobaczyć czy się Wam podoba przed zakupem, to, ze mi sie nie podoba, nie znaczy, że Wam sie nie będzie podobaćRasti pisze:SmallWorld Underground jakoś do Nas nie trafia.
Stronghola muszę obadać dokładniej. Jednak jedna opcja tylko oblegania miasta lekko zniesmacza. Coś bardziej globalnego w tym guście.
PS: Ale wybredny jestem
także polecę, jednak sporo czasu się w to gra... nocka to standard, jednak nigdy nie grałem w 2 osoby... bo gra jest od 3 osóbdraleba pisze:Ja polecam Twilight Imperium 3ed.
Gra jest nazywana królową gier planszowych [...]
ok!draleba pisze:Jeśli gra się z poprawionymi zasadami, gra trwa jakieś 3-4 godziny. Żeby jeszcze bardziej skrócić, można ułożyć mapę zanim gracze się zbiorą. Na stronie gry są do pobrania gotowe mapki.
We dwójkę też się da grać (jakieś 2h), w sieci są różne warianty zasad. Testowałem, jest OK.
nadal 3-4 osoby...
mozna dokupic upgrade na 5-6Smh pisze:nadal 3-4 osoby...
ale tu chodzi o planszówkę na 2os ;PAldean pisze: mozna dokupic upgrade na 5-6
a gierka jest b.fajna
pozdrawiam
którą Civkę bo są dwie... i obydwie są w pytkę:G'N'R pisze:Polecam tez starą dobrą cywilizację