Kalulator trafień WFB na Android-a
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Kalulator trafień WFB na Android-a
Napisałem kalkulator trafień WFB na Androida.
Zmienia się kilka współczynników, naciska "Calculate" i dostajemy info jak nasza jednostka powinna się spisywać w starciu, tzn. ile średnio zdejmiemy wrogich modeli.
Obecnie uwzględnia w kalkulacji:
- Number of Hits
- Hits on
- Strength
- Toughness
- Armour Save
- Ward Save
- Armour Piercing
- Killing Blow
- Poison
- Misses hits re-roll (eg. Hatred)
- Misses wounds re-roll
Jest do pobrania tu: https://docs.google.com/leaf?id=0B1zYcL ... MjM2&hl=pl
Opis instalacja aplikacji apk na Anroidzie: http://android-forum.pl/viewtopic.php?t=40
Proszę o jakiś odzew.
Zmienia się kilka współczynników, naciska "Calculate" i dostajemy info jak nasza jednostka powinna się spisywać w starciu, tzn. ile średnio zdejmiemy wrogich modeli.
Obecnie uwzględnia w kalkulacji:
- Number of Hits
- Hits on
- Strength
- Toughness
- Armour Save
- Ward Save
- Armour Piercing
- Killing Blow
- Poison
- Misses hits re-roll (eg. Hatred)
- Misses wounds re-roll
Jest do pobrania tu: https://docs.google.com/leaf?id=0B1zYcL ... MjM2&hl=pl
Opis instalacja aplikacji apk na Anroidzie: http://android-forum.pl/viewtopic.php?t=40
Proszę o jakiś odzew.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, o 13:07 przez chelcho, łącznie zmieniany 2 razy.
Spoko - fajne.
Astro niepotrzebne - wystarczy sobie na Androida na maila wysłać z kompa stacjonarnego, albo w ogóle stąd ściągnąć (kto ma smartphone'a bez netu).
Przyda się pewnie - głównie uwzględnienie Poisona i KB, które trochę utrudniają liczenie w pamięci.
DZIĘKI!
Astro niepotrzebne - wystarczy sobie na Androida na maila wysłać z kompa stacjonarnego, albo w ogóle stąd ściągnąć (kto ma smartphone'a bez netu).
Przyda się pewnie - głównie uwzględnienie Poisona i KB, które trochę utrudniają liczenie w pamięci.
DZIĘKI!
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Dodałem "Misses wounds re-roll"
Dodatkowo w linku do ściągnięcia jest też kod algorytmu. Jak by ktoś kumaty sprawdził czy jest to OK byłbym wdzięczny.
Dodatkowo w linku do ściągnięcia jest też kod algorytmu. Jak by ktoś kumaty sprawdził czy jest to OK byłbym wdzięczny.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
taaaa, mam podobne zdanie , takie narzędzie dla powergamerów
Jak kolega wcześniej napisał to powergamerzy takie rzeczy liczą w pamięciMurmandamus pisze:taaaa, mam podobne zdanie , takie narzędzie dla powergamerów
To jest raczej dla tych, którzy chcą widzieć czy ich oddział ma szansę coś zrobić innemu. Przecież ostatecznie o wszystkim decyduje rzut kostką.
Z ostatniego turnieju: krasnoludy nie mogły się przebić przez 4 tury strzelając z działa do mojego stegadona: cały czas jedynki. W innej bitwie rzut 6,6,5 czyli 17 hitów abomki dobił mojego stegadona. Obie sytuacje były bardzo nieprawdopodobne, ale się zdarzyły
Tylko, że o tych zdarzeniach mniej prawdopodobnych twój kalkulator nic ci nie podpowie. Podaje ci wynik blisko średniej, a rozkład wszystkich możliwych zdarzeń jest nieznany.chelcho pisze:Jak kolega wcześniej napisał to powergamerzy takie rzeczy liczą w pamięciMurmandamus pisze:taaaa, mam podobne zdanie , takie narzędzie dla powergamerów
To jest raczej dla tych, którzy chcą widzieć czy ich oddział ma szansę coś zrobić innemu. Przecież ostatecznie o wszystkim decyduje rzut kostką.
Z ostatniego turnieju: krasnoludy nie mogły się przebić przez 4 tury strzelając z działa do mojego stegadona: cały czas jedynki. W innej bitwie rzut 6,6,5 czyli 17 hitów abomki dobił mojego stegadona. Obie sytuacje były bardzo nieprawdopodobne, ale się zdarzyły
Zgadza się i taki był zamiar. Może kiedyś napiszę aplikację rysującą wykres z rozkładem prawdopodobieństwaTylko, że o tych zdarzeniach mniej prawdopodobnych twój kalkulator nic ci nie podpowie. Podaje ci wynik blisko średniej, a rozkład wszystkich możliwych zdarzeń jest nieznany
Symbiana niestety nie znam, ale kod algorytmu liczącego jest w linku z plikiem do pobraniaKarli pisze:A mógłbyś zrobić coś takiego jeszcze na symbiana? Chętnie bym zobaczył toto w akcji
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Bardzo dobre ćwiczenie umysłowe. Ja zawsze liczę dla jednego ataku, zazwyczaj starczy, żeby oszacować. Np. ghul z WS 10 kontra witch elfka: z ghula 1/6 + (1/2)^2 ataku rani (czyli 5/12), z witch elfki 1/6 + 1/3 * 1/3, (5/18) potem tylko suma ataków i kolejność bicia.chelcho pisze: Jak kolega wcześniej napisał to powergamerzy takie rzeczy liczą w pamięci
Potem się już dość automatyczne robi, czy szarża 20 WE na 30 Ghuli ma sens.
Nie ma hate na nietrafione i poisonów przy nietrafionych. Chyba, że to druga tura walkiBarbarossa pisze:Bardzo dobre ćwiczenie umysłowe. Ja zawsze liczę dla jednego ataku, zazwyczaj starczy, żeby oszacować. Np. ghul z WS 10 kontra witch elfka: z ghula 1/6 + (1/2)^2 ataku rani (czyli 5/12), z witch elfki 1/6 + 1/3 * 1/3, (5/18) potem tylko suma ataków i kolejność bicia.chelcho pisze: Jak kolega wcześniej napisał to powergamerzy takie rzeczy liczą w pamięci
Potem się już dość automatyczne robi, czy szarża 20 WE na 30 Ghuli ma sens.