Pomoc w zestawieniu Orki Vs Vampire [1000/1500 pkt]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Vona
Plewa

Pomoc w zestawieniu Orki Vs Vampire [1000/1500 pkt]

Post autor: Vona »

Witam
Nie wiem czy to dobre miejsce na ten wątek gdyż to raczej prośba o poradę niż rozpiska swojej armii ale zaryzykuję:)
Dopiero zaczynam przygodę z WFB nie rozegrałem jeszcze żadnej bitwy ale przyswajam już zasady. Posiadam zalążek dwóch armii :
Orki:

3x 20 nocne gobliny
1 x fanatyk
1 x troll
10 x jeżdźcy pajonków
1 x katapulta
1 x hero
2 x shaman

Nieumarli:

batalion startowy (20 x szkielety , 20 x zombie , 10 x ghule, ścierwowóz)
2 x wraith + 1 x banshee
1 x hero
1 x necromanta

I tutaj moje pytanie , Jak to wszystko poskładać , co dokupić aby potyczki tych armii były ciekawe i wyrównane ? (Możemy założyćna początek limit 1000-1500 pkt. )

Pozdro

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Przede wszystkim Nocne Gobliny podziel na dwie większe hordy i uzupełnij tak żebyś miał przynajmniej po 40-tu w klocku, no i więcej Fanatyków do nich (po trzech do każdego klocka). Jakieś Orki by się przydały... albo zwykli Orc Boyz albo Savage Orcs. Jakiś Doom Diver albo dwa i możesz też zainwestować w Rydwany Goblinów ewentualnie Orków. Możesz też dokoptować ze trzy Trolle. W ten sposób będziesz miał wystarczającą ilość jednostek do grania na najbardziej popularnym formacie EURO 2400 pkt.
Pzdr.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Vona
Plewa

Wielkie dzięki wezmę wszystkie rady pod uwagę, natomiast mam obawy co do troli bo nie dawno przeglądałem jakiś wątek i ludzie tam raczej nie polecali troli a tutaj mowa aż o trzech :).

A jakieś sugestie co do rozbudowy armii nieumarłych ?

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

goblinów ci teraz w zupełności wystarczy ale musisz do nich dokupić fanatyków.
głównym oddziałem w armii powinno byc 30 savage orcs
dokup trolle i maszyny + obowiązkowo mangler squigi i śmigaj
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Ereagorn
Wodzirej

Post autor: Ereagorn »

Jak ma dokupić manglery skoro ich modeli nie ma?
Obrazek

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

zwykłe squgi ?? trzeba myślec
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Nie słuchaj wujków "Dobra Rada" bo konczy się standaryzacją rozpisek i nieciekawymi bitwami (rozumiem ze rozmawiamy o graniu towarzyskim).
Pograjcie sobie zestawami które macie, nawet bez magic itemów. Na pierwszy rzut oka macie dosc zbalansowane wzgledem siebie armie. Bedziecie mieli z tego mase frajdy i nauczycie się wykorzystywać na maxa swoje jednostki. Na zakupy i powiekszanie armii przyjdzie czas.
Dodam ze zazdroszczę - bardzo milo wspominam swoje battlowe poczatki, to były chyba najfajniejsze bitwy. Naprawdę nie warto psuc tego turniejowymi rozpiskami.

Pozdrawiam

Vona
Plewa

Oczywiście na razie zagramy tym co mamy (pomału kończymy sklejanie więc już niebawem) ale już staramy się wybiegać w przyszłość.
Co do magicznych itemków to myślę że zagramy na nie bo na pewno zróżnicują każdą grę.
I już wstępnie mamy w planach kupno 20 black orków i 20 ghuli , co wy na to ?

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

W sumie to Fluffy dobrze gada, jeśli chcesz grać towarzysko to zbieraj to, co Ci się podoba w tej armii. Ja np mam już prawie wszystkie rodzaje jednostek dostępnych w mojej armii i dzięki temu co bitwa mogę sobie montować inną rozpę. Też nie zwracam uwagi czy coś jest mniej, czy bardziej grywlne :)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

ODPOWIEDZ