Modlitwy

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Modlitwy

Post autor: Kołek »

armybook pisze:...An Arch Lector may use two different prayers per turn and a Warrior Priest may use one
Za to w RB pisze,że rzucając inny czar, czar RiP kończy się.

Czy dużym kapłanem można rzucić na turę dwie modlitwy RiP. Book określa jasno,że dwie modlitwy mogę rzucić, jak ma sie to do RB ??

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

oczywiscie ze moesz
poprostu w momencie rzucenia drugiej pierwsza przestaje dzialac. tak samo normalnym magiem tez mozesz rzucic 2 RiPy w jedna ture..

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

TruePunk pisze:oczywiscie ze moesz
poprostu w momencie rzucenia drugiej pierwsza przestaje dzialac. tak samo normalnym magiem tez mozesz rzucic 2 RiPy w jedna ture..
no nie wiem...dajcie cytat z army booka..mi sie wydaje ze pisze wyraźnie że można 2 RiP utrzymywać w grze :) ..inaczej na uj by był ten zapisek ;]

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak to? przeciez tak masz 2 proby castowania roipu a poza tyum mozesz najpierw np. rzucic leczenie/d6s4/6 a pozniej RiPa... zalezy od taktyki... 2 ripow na raz miec nie mozesz

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

a ktos moze dac cytat? poco pisało ze mozna rzucac 2 ripy? :P pewnie jest tak jak mówisz shino ale chce obczaic ten cytat :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

...An Arch Lector may use two different prayers per turn and a Warrior Priest may use one

masz ten cytat :P a i zwyky mag tez moze rzucic 2 ripy (jesli akurat ma 2 ) wiec nie wiem o co tu chodzi :P

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

RiP po prostu się kończy jak rzucisz inny czar - ale to że rzucisz innego RiPa mając już wrzuconego jakiegoś to spowoduje tylko, że ten pierwszy się skończy. Tylko tyle - nie wiem o co dyskusja, to nie Ogry :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

[offtop on]

Shino, a coz to za desperacki podpis? Czyzbys nie lubil leśnych elfiątek? :twisted:

[offtop off]
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Shino pisze:...An Arch Lector may use two different prayers per turn and a Warrior Priest may use one

masz ten cytat :P a i zwyky mag tez moze rzucic 2 ripy (jesli akurat ma 2 ) wiec nie wiem o co tu chodzi :P
kurde no spoko ale mi chodzi włąsnie o ten cały cytat(z tym że moze rzucac te dwa ripy)...jak ktos ab ma przy sobie niech sie pomęczy i napisze CAŁEGO :) ....nie rozumiem nadal na uj napisali że mozna rzucać nawet dwa Ripy....
wierze wam chłopaki naprawdę :D ale jak już chciałem cytat to o niego będe walczyć :D ...

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

bless pisze:[offtop on]

Shino, a coz to za desperacki podpis? Czyzbys nie lubil leśnych elfiątek? :twisted:

[offtop off]
Pewnie przypadkiem wygrał z jakimiś WE i sie przechwala.... :P
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Wiecie.. ostatnio w najnowszym odcinku kreskowki o Czesiu byl taki pan, ktory swym przyrodzeniem taborety niszczyl.
Moze do tego Shino pije?!: P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

bless pisze:[offtop on]

[offtop off]
oj lekko zmieniony ymn morii :P banner juz nie odpowiadal a nie mialem weny co by tu wlozyc...

(a jesli chodzi o to skad ta zwrotka powstala to bodajze na dmp buddzie 3 szczury (night runnerzy gutterzy albo cos takiego) przy wslasnej szarzy utluki drzewo :D :D :D)

ale koniec offtopu i wroccie do tematu :)

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Dudi, nie rozumiem o co Ci chodzi. Tam jest wyraznie napisane, ze Lector moze rzucic dwie modlitwy a nie dwa RiPy. W czym problem?
To jest pelny cytat. Tam nie ma nic na temat RiPow.
Po prostu moze rzucic dwa czary (inne) w jednej turze. Koniec.

ODPOWIEDZ