Robaczywa galeria

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

Robaczywa galeria

Post autor: robaczywy »

Maluję dopiero lekko ponad miesiąc czasu wiec nie znęcajcie się za mocno nade mną :mrgreen:

Oto nowy Necromancer
Obrazek

I Chaos Sorcerer Lord.

Obrazek
No man can't fight these creatures?!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Fota nekromanty na tyle nie ostra że można powiedzieć tylko że dobrałeś dobrą kolorystykę :wink: U lorda trochę gorzej, za to zdjęcie bardzo ok ci wyszło.
Co do samego malowania to używasz prawie samego drybrusha, co jest dużym błędem ale często spotykanym u świeżych malarzy. Tak więc drybrush zostaw na piasek na podstawkach i kolczugi a wprawiaj się w layeringu (jest mnóstwo tutoriali w necie które cię zapoznają z tą metodą więc nie będzie problemów z teorią :) ). Masz też problem ze zlotem (trudno się z tym kolorem pracuje), radzę ci zaczynać od Tin bitza a dopiero potem na to złoto i to też nie w jednej grubej warstwie tylko w przynajmniej dwóch cienkich. Nie szalej też z washem, jedna cienka warstwa wystarczy. Staraj się też by nie brudzić nim wystających elementów tylko skoncentrować się na wgłębieniach (problem ten jest widoczny na złotym zwieńczeniu lagi). Warto też pociągnąć brzegi podstawek jeszcze raz brązem by nie przebijał podkład, będzie to o wiele bardziej schludnie wyglądać. Ogólnie sporo pracy przed tobą, ale myślę że masz zadatki na dobrego malarza :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Nie wiem na ile to wina nieostrości zdjęcia, ale wg mnie twarz nekromanty wyszła genialnie.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Afro pisze:Nie wiem na ile to wina nieostrości zdjęcia, ale wg mnie twarz nekromanty wyszła genialnie.
+1 ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

Dzięki:) Tin Bitz to kolor? właściwie to mam duże problemy ze złotem w większości figurek więc dzieki za podpowiedź. kolejne zdjęcia postaram się wrzucać dokładniejsze i mniejsze :? przede mną dużo malowania i poprawiania.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Tak. To kolor farbki 8)

Nekromanta nawet fajny, choć trochę monotonny. Choaśnik też dobry. Bardzo fajna podstawka. Jednak staraj się malować dokładnie, kłaść równe warstwy. Przy rozjaśnieniach strasznie niedokładnie nałożona farba.

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

Choaśnik też dobry. Bardzo fajna podstawka
Rozumiem że myślałeś że zrobiłem ją. Podstawka jest firmowa, teraz dołaczają różne fajne podstawki do blisterków.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

To wiem. Na myśli miałem bardziej efekt końcowy z tym ogniem ;)

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

ahaaa w takim razie dzięki!:D

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

Maruderski koń... narazie bez jeźdźca :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Musisz rozjaśnić skórę, grzywę i ogon.
Poza tym widać przebłyski podkładu na uprzęży i tej takiej...pelerynce pod siodłem :wink:
"JOIN OR DIE"

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Pozostaje tylko bejcowanie i git. :twisted:

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Lenart pisze:Pozostaje tylko bejcowanie i git. :twisted:
No ale przynajmniej trza te przebłyski poprawić :wink:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Post autor: Arghal »

Nie wiem ile wcześniej malowałeś, ale kilka drobnych uwag. Jeżeli już się do tego zabierasz, to poświęć więcej, niżeli mniej czasu nad figurką. Nie chodzi tu o technikę, czy inne pierdoły, bo to przyjdzie z czasem, chodzi mi tu konkretnie o to, że twoje modele są "popaćkane" farbą. Włóż więcej pracy, postaraj się bardziej przy każdej figurce, nie zamalowuj szczegółów miniaturek (kolce na uprzęży i szmacie pod siodłem). In general - więcej staranności i jak z każdego, będą z Ciebie ludzie.

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

Mój Stonehorn :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nurgle
Pseudoklimaciarz

Post autor: Nurgle »

Jak już nie chce ci sie rozjaśniać to wash wash wash :) ja też pamiętam jak zaczynałem malować :) wcale nie było lepiej .

BAAGRRAA
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: BAAGRRAA »

Podoba mi się model. Przede wszystkim szczególiki typu sierść, czaszki, liny na grzbiecie itp. Jeżeli chodzi o malowanie, to oceniam na "dobry". Moim zdaniem powinieneś wycieniować ten złoty na naramienniku bestii. Jak na razie te elementy wyglądają jakby były wynurzone z gęstej złotej cieczy. Co do podstawki, to jest OK. Proponuje dodać jeszcze 2 kamyczki lub kawałki pnia, by ją nieco wzbogacić.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

Jak już nie chce ci sie rozjaśniać to wash wash wash
O jakich washach mówisz, ja używam jedynie devlan mud. jaki proponujesz?

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Malowanie nie jest zle jak na poczatek :wink: , ale ja bym nie ryzykowal takiego modelu na "nauke malowania". Model jest duzy i co najwazniejsze plastikowy..... i bardzo trudno go bedzie potem zmyc, a jesli osiagniesz lepszy poziom, to na pewno bedziesz chcial go przemalowac :wink: Proponuje nauke na starych, dobrych, metalowych, pieszych modelach. Powodzenie w dalszej nauce. :mrgreen:

Pozdrawiam 8)
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ciozak95 pisze:Malowanie nie jest zle jak na poczatek :wink: , ale ja bym nie ryzykowal takiego modelu na "nauke malowania". Model jest duzy i co najwazniejsze plastikowy..... i bardzo trudno go bedzie potem zmyc, a jesli osiagniesz lepszy poziom, to na pewno bedziesz chcial go przemalowac :wink: Proponuje nauke na starych, dobrych, metalowych, pieszych modelach. Powodzenie w dalszej nauce. :mrgreen:

Pozdrawiam 8)

+1 :!: :!: :!: . Z ust mi to Ciozak wyjąłeś. Sam podobnie zaczynałem i dobrze, że nauka malowania była na małych, kiepskich modelach. Potem jednak nieopatrznie - jeszcze zbyt wcześnie - zacząłem większe modele malować i stwierdzam, że to był duuuzy błąd. Z pewnością masz mniejsze modele do pomalowania. Radzę zacząć od nich, skill będzie Ci rósł w miarę postępów prac, a na koniec zostaw sobie modele - perełki, jakim m.in. jest Stonehorn. Wiem, że chciałbyś już mieć najlepsze figsy pomalowane, ale wierz mi - jeślii chcesz je malować sam wstrzymaj sie z najlepszymi modelami na koniec.

Okrawędziuj rogi...
I daj jeszcze jedną fotkę necromancera (podmień po prostu) - chciałbym go zobaczyć w szczegółach koniecznie...

ODPOWIEDZ