warlord na lektyce to pieszy model?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
warlord na lektyce to pieszy model?
pytanie z pozoru proste bo warlitter to coś do jeżdżenia... ALE jest on jednocześnie w dziale infantry oraz ma lookouta w klocku piechoty jak zwykły pieszy heros.
a w czym problem? np. czy może latać na dywanie albo zostać transportowany skitterleapem.
a w czym problem? np. czy może latać na dywanie albo zostać transportowany skitterleapem.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
A czy ma gdzieś napisane, że jest infrantry? Jeśli nie to jest to zapewne unique lub cavaleryvocal pisze:pytanie z pozoru proste bo warlitter to coś do jeżdżenia... ALE jest on jednocześnie w dziale infantry oraz ma lookouta w klocku piechoty jak zwykły pieszy heros.

Ostatnio zmieniony 8 wrz 2011, o 13:32 przez Asassello, łącznie zmieniany 1 raz.

Oi,vocal pisze:pytanie z pozoru proste bo warlitter to coś do jeżdżenia... ALE jest on jednocześnie w dziale infantry oraz ma lookouta w klocku piechoty jak zwykły pieszy heros.
Ale jednoczesnie:Uscislenia pisze:Bohater ujeżdżający potwora a typ jednostki
Jeśli nie jest to jasno określone, bohaterowie na warbeasts to cavalry, bohaterowie na monstrous beasts to monstrous cavalry, zaś bohaterowie „ujeżdżający” infantry to infantry.
Czyli spelnia tylko jeden z dwoch warunkow. Nie wiem jak jest przy Skitterleap.Arabyan carpet pisze: Infantry or Monstrous Infantry models on foot only
jak by się uprzeć to jest on foot swoich infantry nosicieli:P
w każdym razie rozumiem że raczej nie powinien latać skitterem itp.. ale to też powinno działać w drugą stronę- np. nie zabija go 13 szczurza itp.
a jak jest z krasnalem na tarczy? jest liczony jako pieszy model? może np korzystać z paringu z tarczy?
w każdym razie rozumiem że raczej nie powinien latać skitterem itp.. ale to też powinno działać w drugą stronę- np. nie zabija go 13 szczurza itp.
a jak jest z krasnalem na tarczy? jest liczony jako pieszy model? może np korzystać z paringu z tarczy?
no stąd moje pytanie, ale czy in jeżdżący na in jest pieszym modelem (on foot)?
Na pewno tak, przecież war-litter może być tylko 'wierzchowcem', nie da się go wystawić bez lorda i, zdaje się, nie da się zabić lorda aby litter pozostał w grze.
Poza tym, byłby war beast albo monstrous beast, aby model na nim był kawalerią.
Co do kraśków:
Poza tym, byłby war beast albo monstrous beast, aby model na nim był kawalerią.
Co do kraśków:
Q. Does a Dwarf Lord who is carried into battle by Shieldbearers count as Infantry still? (p29)
A. Yes
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
ale czy kraś może korzystać z ahw czy paringa tarczy? bo kategoria infantry niewiele zmienia w sprawie 'pieszy':/
ps. i czy miał +2S za gw za bycie pieszym w poprzedniej ed czy +1 jak kawaleria?
ps. i czy miał +2S za gw za bycie pieszym w poprzedniej ed czy +1 jak kawaleria?
No powiem tak, na stronie 89 jest zapisek:
Jak dla mnie to znaczy, że infantry=model on foot w terminologii zasad.
zaś 2 strony dalej, w tabeli przy "Two/Additional hand weapons" jest zapisek (Models on foot only).If an infantry model is armed with an additional hand weapon...
Nie koniecznie. Mag na smoku tez jest infantry (np. na potrzeby KB), ale nie jest 'on foot'. Wydaje sie wiec, ze mozna byc zarowno infantry jak i mounted. Troop type, ma znaczenie przy LO,S!Byro pisze:No powiem tak, na stronie 89 jest zapisek:zaś 2 strony dalej, w tabeli przy "Two/Additional hand weapons" jest zapisek (Models on foot only).If an infantry model is armed with an additional hand weapon...
No nie, bo postać na smoku czy innym jest podatna na KB tylko wówczas, gdy bez tego wierzchowca też by była. To raczej special case.
Czyli? Parry save nie działa.
A co z additional hand weapon? W RB pojawia się zarówno w kontekście infantry jak i w kontekście model on foot.
A co z additional hand weapon? W RB pojawia się zarówno w kontekście infantry jak i w kontekście model on foot.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Było w FAQ. Ogrowa czterdziestka może być.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.