Pomoc w zestawieniu - TK na Krasnale

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Araghas
Mudżahedin

Pomoc w zestawieniu - TK na Krasnale

Post autor: Araghas »

Witam wszystkich, chciałbym poprosić o pomoc w zestawieniu Tomb Kings przeciwko krasnalom na 3000pkt. juz pisałem w dziale TK ale strasznie mało osób tam uczęszcza i nie dotałem jeszcze żadnej odpowiedzi. Zawsze mialem z krasnalami problemy i chciałbym chociaż raz się na nich odegrać :) czy możecie mi w tym pomóc ? kolega bardzo często gra na parku maszynowym który jest wręcz przerażający.

Bardzo przydałaby mi się rada eksperta, nie dość że one strzelają mają jakieś smieszne runy przerzutów to jeszcze na dodatek one niby to czarują niby nie a dispelować tego nie można ani mieć na to jakiegoś sposobu.. To są dwie nastawione głównie na defens armie i kurcze jeszcze nigdy tak nie grałem, z dark elfami już mi pomogliście wiem jak się do nich zabierać :) za co dziękuję ylko teraz te nieposiadające kolan i szyi kadłubki :P

Pozdrawiam wszystkich pomagających i z góry dziękuję za pomoc.
Warhammer Fantasy Battle Blog
-----------------------------------------
http://www.araghasarts.blogspot.com
-----------------------------------------

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Na krasie potrzebujesz dość dużo stalkerów. Ponieważ w tej edycji maszyny z automatu oblewają testy incjatywy, to strzelanie stalków powinno je unieszkodliwić. Nie powinieneś wystawiać sfinksów, bo bardzo szybko je stracisz. Przeciwko krasnalom nawet TK będą uderzać pierwsi, więc myślę, że nie potrzebujesz lighta, a zastanowiłbym się nad deathem na dużej liczce, bo słonko bardzo karci krasnale. Pamiętaj, że kowadło także liczy się jako warmachine, więc je także zabijesz stalkerami.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Nie do końca wiesz o czym mówisz. Strzelanie stalkerów nie jest żadnym testem, nie wbijają autowoundów ani nic z tych rzeczy. Na początku były pytanie, czy stalkerami w ogóle można ranić maszyny i tak, można, bijesz po I obsługi. Nie zmienia to faktu, że raniąc na 5+ maszyna spadnie tak czy inaczej. Z kowadłem już gorzej, ale nadal chyba warto.

Za to pomysł z deathem jest dobry, sam tak przywiązałem się do lightowych schematów, że nawet nie pomyślałem- a używając naszego power scrolla na duże słońce w odpowiednim momencie można sporą część maszyn posłać do piachu w turę.

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Araghas pisze:nieposiadające kolan i szyi kadłubki :P
Przepraszam bardzo ale krążą legendy że kolana są pod zbroją :mrgreen:

Jeśli przeciwnik gra na standardzie dwarf'ów to najprawdopodobniej :
2 klopy
działo
organy
kowadło
niezniszczalny lord z sv1+ i rerollem (ściągasz snajperkami)
hordy warriorów i hamców
ok 20 kusz z dwurakami
górnicy (jeśli jest ich więcej niż 5 to wciągną kaszkiet )

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

5 górników też wciągnie casket, jak się ich nie zablokuje jakoś :P

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

jakimi snajperkami chcesz zabić dwarf Lorda na tarczy z sv1+ z rerollem Immune to KB poison i wardem na 4+ pamiętając, że sukinsyn ma mega antymagię??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

On po prostu zapomniał o wardzie, albo o tym, że on działa na snajperki.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

Dmtrij pisze:jakimi snajperkami chcesz zabić dwarf Lorda na tarczy z sv1+ z rerollem Immune to KB poison i wardem na 4+ pamiętając, że sukinsyn ma mega antymagię??
Infernal gateway for the win!! yyyy, nie ta armia :)

gornikow dobrze blokuja gole 10 szkieletow.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

ODPOWIEDZ