Czołem, Lizakomaniacy! Od niedawna interesuję się warhammerem: fantasy battle i stopniowo przymierzam się do zakupu armii. Rozważałem woch, ale zasady nie do końca mi przypasiły, gdzie indziej odrzuciły mnie modele. Lizaki zainteresowały mnie mocno, więc rozważyłem sprzedanie starej armii tyranidów. I wtedy mnie uderzyło: a gdyby tak skonwertować moich tyrków? Zmienić podstawki, rozpisać co za co itp. Rozważałem to długo i doszedłem do wniosku, że nawet z wysiwygiem nie byłoby problemu, bo "organiczna" broń tyranidów jest dość uniwersalna. Wstępnie myślałem tak:
Slannowie - Zoantropy, obie jednostki w pewnym sensie czarują i obie unoszą się w powietrzu.
Saurusy - Genstealers
Kroxigory - Tyranid Warriorzy
Skinki - Gaunty z devourerami (blowpipe) lub szponami (broń do walki wręcz)
Stegadony - Karnifexy
Carnosaury - Np. Trygony albo inne coś, na czym dobrze wyglądałby genestealer/broodlord albo inna jednostka zastępująca saurus old blooda.
Kawaleria - Ravenery
Pterradony - Gargoyle
Czy tak przerobiona armia miałaby szansę na turniejową legalność?
Skonwertowana armia
Moderator: Ziemko
a gdyby tak skonwertować moich tyrków? Zmienić podstawki, rozpisać co za co itp.
co zawiera sie w tym itp?
Szczerze mowiac marnie to widze. Bez azteckich motywow i innych konwersji (nie tylko zmiany podstawek) to bedzie po prostu armia tyranidow na kwadratowych podstawkach...
Na narbutta ciągle widuje ludzi którzy zamiast demonów wystawiają tyry przyklejone na kwadratowe podstawki.
Demony to jedyna rasa za jaką tyranidzi mogliby ewenturalnie robić i to jeszcze po przeróbkach(demoniczne znaki, bronie, mutacje itp).
Nawet dla mnie pomysł jaszczurzych tyranidów jest chory.
Demony to jedyna rasa za jaką tyranidzi mogliby ewenturalnie robić i to jeszcze po przeróbkach(demoniczne znaki, bronie, mutacje itp).
Nawet dla mnie pomysł jaszczurzych tyranidów jest chory.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- Aron_Banalny
- Masakrator
muszą zostać zajebiście skonwertowani. nie możesz poprzestać na doklejaniu tarcz i innych bzdetów jak likaon, tylko konkretnie ich upiększyć IMO. pomysł na lizaki z tyranidów nie jest z dupy, parę osób skutecznie zrobiło terradony z gargoyli
Lizaki z elementami tyrniadow (elementami pancerzy) wygladalyby fajnie.
Robil to Raptor- mi sie to bardzo podobalo, ale bez przesady - cala armia prox ??
Ja bym jej na lokala nawet nie dopuscil.
Robil to Raptor- mi sie to bardzo podobalo, ale bez przesady - cala armia prox ??
Ja bym jej na lokala nawet nie dopuscil.