Strzelanie do "Close combata" ;) z pustą maszyną

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Strzelanie do "Close combata" ;) z pustą maszyną

Post autor: Gogol »

Jakiś oddział po overrunie wpadł sobie w pustą maszynke by po niej zrobić kolejnego overruna. Czy można strzelać:

a) Do takiego oddziału który "walczy" z pustą maszyną

b) jeśli odpowiedz na pytanie "a" brzmi "tak" to czy z broni templejtowych (cannon, klopa itp) tak by trafić i spróbować zniszczyć maszyne (jeśli nie np niema szans zabić / spanikowac oddziału wroga a chcemy mu uniemozliwić overruna). Jeśli odpowiedz na pytanie "a" brzmi "nie" olej to pytanie

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Hmm jak żyję jeszcze sytuacji nei widziałem. W sumie teoretycznie nie mozesz bo jesteś w walce wręcz A jak pisałem w podobnym temacie z burnigiem, jeśl iwróg jest w walce z twoja jednostką, to niestety ale strzelać do niego nie mozesz.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

A z jakiej paki możesz strzelić ??

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

no ja widziałem dziś dlatego pytam ... w sumie to to jak na moje nie jest combat ale nie wiem dlatego pytam

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Gogol pisze:no ja widziałem dziś dlatego pytam ... w sumie to to jak na moje nie jest combat ale nie wiem dlatego pytam
Jeśli zniesie przypadkiem i maszyna zginie to nie ma overruna jeśli o to ci chodzi :)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Dobrze ale czy moge strzelać w jednostki rozkręcające pustą maszyne ??

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Gogol pisze:Dobrze ale czy moge strzelać w jednostki rozkręcające pustą maszyne ??
Walka z maszyną to zwykły CC, więc sam sobie odpowiedz ;) Różnica polega na tym, że maszyna bez załogi pod koniec CC jest niszczona z automatu nieważne jak ta załoga zginęła (czy wybita, czy też jej nie było już).

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Scimitar pisze:
Gogol pisze:Dobrze ale czy moge strzelać w jednostki rozkręcające pustą maszyne ??
Walka z maszyną to zwykły CC, więc sam sobie odpowiedz ;) Różnica polega na tym, że maszyna bez załogi pod koniec CC jest niszczona z automatu nieważne jak ta załoga zginęła (czy wybita, czy też jej nie było już).
Jesteś tego pewien ?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Taa - nie ma maszyny, nie rozgrywasz CC, nie robisz overruna.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

no to wiem ale czy "walka z maszyna" to 100% combat ... bo troche nie widze tego tzn przedstawie to tak:

-"Hans look zer! Zi orks arr zistroing our cannon"
-"Jaa Franz bot we can not shoot zem cause we cann hit ze cannon by mistake"

Tzn nie jestem przekonany do tego że pusta maszyna liczy sie jako friendly model ... i ze jej rozkręcanie to pelnoprawny combat ...

Ma może ktoś jeszcze na ten temat zdanie poza mną i Scimim ??

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Gogol a walcząc z sama maszyną rzucasz normalnie na trafienie czy maszyna jest trafiana automatycznie. A teraz odpowiedz sobie czy to jest pełnoprawny CC
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

nic nie rzucasz po prostu ją rozkręcasz... nie chce zagadek tylko odpowiedzi :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

zawsze jak gralem to maszyny bez obslugi (i bez szans dostanie tej obslugi) byly zdejmowane - jako niezdolne do strzelania -> czyli zniszczone...

pewnie dlatego nigdy mi sie taka sytuacja nie zdarzyla.. ale armata bez obslugi to nadal wrogi model..a zetchniecie sie z tym modelem to tylko CC - nawet jesli uposledzony, to nadal CC - wiec strzelac nie mozna
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Aro pisze:Gogol a walcząc z sama maszyną rzucasz normalnie na trafienie czy maszyna jest trafiana automatycznie. A teraz odpowiedz sobie czy to jest pełnoprawny CC
teoretycznei bedac w combacie z sama maszyna nigdzie nie jest napisne, ze jej nie atakujesz ptrzed rozkreceniem. to, ze nie ma atakow a na koniec CC jest niszczona z automatu nie przeczy temu, ze jest to war machine

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Obecnie trzeba pilować, by po zniszczeniu załóg, maszyny nie były zdejmowane ze stołu, bo mogą się przydać ... do overrunów ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Gogol pisze:Jakiś oddział po overrunie wpadł sobie w pustą maszynke by po niej zrobić kolejnego overruna. Czy można strzelać:

a) Do takiego oddziału który "walczy" z pustą maszyną
Jeszcze miesiąc temu bym napisał, że nie ma takiej opcji i pomysł jest zwyczajnie głupi, zasługujący na rozpatrywanie wyłącznie w kategoriach dowcipu. Ale już nie takie pomysły na tym podforum czytałem w ciągu owego miesiąca :roll:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja mam w zanadrzu mnóstwo równie ciakwych kontrpomysłów na bitwę, specjalnie dla wszystkich chcących grać w ten sposób.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

o co wam chodzi ? Pytam tylko kur... "chcących w ten sposób grać" ... "kategoriach dowcipu" ... nie było jasne to spytałem nie trzeba od razu zachowywać się jak by się zjadło wszystkie rozumy Jeez !

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Gogol... cisnienie az mi neta zamulilo po Twoim poscie ;)

spokojnie nie denerwuj sie ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Dziwicie się Gogolowi? Jakby mi ktos kiedys powiedział, że oddział stojacy 10 cali na wprost od mojego działa może w to działo wejść mu "od tyłu", to nawet za żart bym tego nie uznał...

Zablokowany