Strzelanie do "Close combata" ;) z pustą maszyną
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Strzelanie do "Close combata" ;) z pustą maszyną
Jakiś oddział po overrunie wpadł sobie w pustą maszynke by po niej zrobić kolejnego overruna. Czy można strzelać:
a) Do takiego oddziału który "walczy" z pustą maszyną
b) jeśli odpowiedz na pytanie "a" brzmi "tak" to czy z broni templejtowych (cannon, klopa itp) tak by trafić i spróbować zniszczyć maszyne (jeśli nie np niema szans zabić / spanikowac oddziału wroga a chcemy mu uniemozliwić overruna). Jeśli odpowiedz na pytanie "a" brzmi "nie" olej to pytanie
b) jeśli odpowiedz na pytanie "a" brzmi "tak" to czy z broni templejtowych (cannon, klopa itp) tak by trafić i spróbować zniszczyć maszyne (jeśli nie np niema szans zabić / spanikowac oddziału wroga a chcemy mu uniemozliwić overruna). Jeśli odpowiedz na pytanie "a" brzmi "nie" olej to pytanie
Hmm jak żyję jeszcze sytuacji nei widziałem. W sumie teoretycznie nie mozesz bo jesteś w walce wręcz A jak pisałem w podobnym temacie z burnigiem, jeśl iwróg jest w walce z twoja jednostką, to niestety ale strzelać do niego nie mozesz.
Walka z maszyną to zwykły CC, więc sam sobie odpowiedzGogol pisze:Dobrze ale czy moge strzelać w jednostki rozkręcające pustą maszyne ??

Jesteś tego pewien ?Scimitar pisze:Walka z maszyną to zwykły CC, więc sam sobie odpowiedzGogol pisze:Dobrze ale czy moge strzelać w jednostki rozkręcające pustą maszyne ??Różnica polega na tym, że maszyna bez załogi pod koniec CC jest niszczona z automatu nieważne jak ta załoga zginęła (czy wybita, czy też jej nie było już).
no to wiem ale czy "walka z maszyna" to 100% combat ... bo troche nie widze tego tzn przedstawie to tak:
-"Hans look zer! Zi orks arr zistroing our cannon"
-"Jaa Franz bot we can not shoot zem cause we cann hit ze cannon by mistake"
Tzn nie jestem przekonany do tego że pusta maszyna liczy sie jako friendly model ... i ze jej rozkręcanie to pelnoprawny combat ...
Ma może ktoś jeszcze na ten temat zdanie poza mną i Scimim ??
-"Hans look zer! Zi orks arr zistroing our cannon"
-"Jaa Franz bot we can not shoot zem cause we cann hit ze cannon by mistake"
Tzn nie jestem przekonany do tego że pusta maszyna liczy sie jako friendly model ... i ze jej rozkręcanie to pelnoprawny combat ...
Ma może ktoś jeszcze na ten temat zdanie poza mną i Scimim ??
zawsze jak gralem to maszyny bez obslugi (i bez szans dostanie tej obslugi) byly zdejmowane - jako niezdolne do strzelania -> czyli zniszczone...
pewnie dlatego nigdy mi sie taka sytuacja nie zdarzyla.. ale armata bez obslugi to nadal wrogi model..a zetchniecie sie z tym modelem to tylko CC - nawet jesli uposledzony, to nadal CC - wiec strzelac nie mozna
pewnie dlatego nigdy mi sie taka sytuacja nie zdarzyla.. ale armata bez obslugi to nadal wrogi model..a zetchniecie sie z tym modelem to tylko CC - nawet jesli uposledzony, to nadal CC - wiec strzelac nie mozna

teoretycznei bedac w combacie z sama maszyna nigdzie nie jest napisne, ze jej nie atakujesz ptrzed rozkreceniem. to, ze nie ma atakow a na koniec CC jest niszczona z automatu nie przeczy temu, ze jest to war machineAro pisze:Gogol a walcząc z sama maszyną rzucasz normalnie na trafienie czy maszyna jest trafiana automatycznie. A teraz odpowiedz sobie czy to jest pełnoprawny CC
Jeszcze miesiąc temu bym napisał, że nie ma takiej opcji i pomysł jest zwyczajnie głupi, zasługujący na rozpatrywanie wyłącznie w kategoriach dowcipu. Ale już nie takie pomysły na tym podforum czytałem w ciągu owego miesiącaGogol pisze:Jakiś oddział po overrunie wpadł sobie w pustą maszynke by po niej zrobić kolejnego overruna. Czy można strzelać:

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Gogol... cisnienie az mi neta zamulilo po Twoim poscie 
spokojnie nie denerwuj sie

spokojnie nie denerwuj sie

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned