Armed to da teeth

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Armed to da teeth

Post autor: Esco »

Figurka ma znalezc sie na stole, a nie sluzyc jako spuscidlo dla angoli z ebaya ;)

Ogolnie stara spiewka - malowany w pospiechu (na Games Day, okolo 6h), zatem wiele rzeczy bylo skopane. Potem zrobilem poprawki i nawet costam dalo sie uratowac. Efekt - sami ocencie.

Do tego wszystkiego skora orka w calosci zrobiona farbkami Citadel Foundation Paints, ktore na pierwsza warstwe sa rewelacyjne, ale do robienia highlitow sa do dupy - ODRADZAM.

Zdjecia kijowej jakosci, z pewnoscia nie pomagaja temu modelowi, ale nawet jakby byly lepsze to i tak niewiele by zmienilo.

Chcialbym abyscie powiedzieli czy konwersja - odwzorowanie zasady "armed to da teeth" czyli hand weapon, great weapon, additional weapon i shield - zrobiona jest w miare realistycznie.

No i napiszcie oczywiscie co da sie jeszcze poprawic.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Pierwsza myśl: "kręgosłup tego dzika jest chyba ze stali" :D

Konwersja udana, bardzo ciężki ork Ci wyszedł :) Uzbrojony po zęby, ale nie widać tutaj przeładowania kompozycji. Tarcza na plecach bardzo dobrze wygląda :)

Schemat kolorystyczny jest bardzo dobry, podoba mi się. Skóra orka wyszła bardzo ciekawie, nie za ciemna i nie za jasna. Jeśli zaś chodzi o poprawki, to proponowałbym dodać washe do stali i złota. Topór wydaje się być "płaski", może jedna - dwie warstwy washa i potem rozjaśnienie Mithrilem na brzegach ostrza dałoby lepszy efekt. Miecz za to jest rewelacyjny (zwłaszcza ostrze), właśnie tak mógłbyś zrobić topór. To samo się tyczy złotego naramiennika (i ornamentu na toporze), wash wydobyłby więcej detali i uwypuklił jeszcze ten element. Końcówki kłów dzika - może jeszcze Bleached Bone ;)

Za to ta ognista grzywa bardzo mi tu pasuje :) Świetnie to wygląda i pasuje do brązowego umaszczenia dzika :) Jedynie tę czerwoną osłonę można by trochę jeszcze "podniszczyć" zadrapaniami i otarciami z metalików ;)

Podstawka bardzo oryginalna, poza tym jest w tym samym stylu, co przy "Jaskiniowcach" ;), ale krawędzie są za jasne ;) Model jest ogólnie ciemny, więc tutaj trochę ten kolor się "gryzie" (ale musi pasować do reszty armii). Aha, no i pień jest bardzo efektownym dodatkiem :)

Reszta detali (tarcza, futro, metaliki, kości, kły) trzyma dobry poziom. Zdjęcia niezłe, ale widać w sumie wszystko.

Dobra robota!

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Do grania bardzo w porzadku. Ale skoro pytasz o realizm koncepcji, to nie specjalnie pochodzi mi ten great weapon trzymany jak kijek. Topor jest wielki nawet nawet jak na great weapon, wyglada ciezko i przesadnjie u orka, ktory go (z trudem) trzyma oburacz. A tutaj chwyt jedna ręką za koniec trzonka i machanie jak rozga... nie wyglada to wiarygodnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

nom... ciekawiej by wygladal jakby bylo przelozony przez dzika... albo lepiej jakby go na ramieniu mial. o, to byloby fajne :D ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Esco, proponuje tez stosowanie inkow. Dobrze by uzupelnialy Twoj drybrush. Wystarczylo by na przyklad na zbroje puscic troche rozcienczonej czerni a nastepnie brazu, czy jakiegos oryginalnego inka, potem podkreslenie krawedzi jakims mithrilem, i od razu by to lepiej wygladalo. Naprawde malo dodatkowej pracy a efekt duzo lepszy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Mi się bardzo podoba. Od razu widać, że to niezły wymiatacz :D

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Konkretny zawodnik co tu duzo mowic (;
I koncept podstawki mi sie podoba strasznie.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Pierwsza mysl - WOW nie wiedzialem ze dziki sobie po drzewach smigaja :P
Mi sie nie podoba, podstawka wymeczona, lepiej bylo zrobic jakas trawe, niz kombinowac. Poza tym ten ork wyglada jakby mial jakas manie wielkosci :)
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Fajna praca :)

Masz błąd ortograficzny - szanujący się zielony by napisał "teef"! ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Jasne, trochę nienaturalnie wygląda, ale to przecież fantasy :)
Jest dobrze :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

podtrzymuję kwestję topora - na ramie go!
a może jeszcze taką tyczkę z totemkiem na plecy, jak to dawni orkowie nosili?
Poza tym git. Ten naramiennik z bronzu jak powstał?

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

a mi sie podoba
tylko podstawka cala do kosza bo psuje wyglad figurki i zrobic jakas skale czy cos
albo chociaz zmienic posypke

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

w zasadzie poztało powiedziane już wszystko, ale dorzucę ze 2-3 grosze ;)

Kompozycja fajna. Grejciak trzymany w ten sposób lekko nie pasuje.
Malowanie OK. Choć metaliki do poprawy - daj parę washy jak pisał Bless - pomoże. Podstawka lepsza byłaby czarna choć jej kompozycja i pomysł bardzo mi się podoba (i nie wnikam jak chodzi dzik po pieńku ;)).

Ogólnie naprawdę spoko praca :)

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Ten dzik wyglada jakby mial zaraz zjechac w dol po tym drzewie :)

Ale pomalowanie orki i dzika ok, tylko ta podstawka naprawde psuje.

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Dzieki za rady. Co do washy to da rade nimi pojechac, ale topora na ramie juz nie wrzuce w tym moldelu. Jesli chodzi o podstawke to musi pasowac do reszty armii niestety, a dodatkowo gosc siedzi w regimencie orc boyz'ow i musi byc na jakims podwyzszeniu bo inaczej fizycznie nie jest w stanie sie wpasowac (te lapy z giwerami przeszkadzaja). Chcialem zrobic korkowe kamienie, ale to oklepane do znudzenia, wiec przykleilem ten patyk :P

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Kerim pisze:podtrzymuję kwestję topora - na ramie go!
a może jeszcze taką tyczkę z totemkiem na plecy, jak to dawni orkowie nosili?
Poza tym git. Ten naramiennik z bronzu jak powstał?
zostal wyrwany z wypraski, a wczesniej odlany przez pracownikow firmy GW (;
bitsy nowego boxa z orczymi herosami witaja

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

wszystko zostalo juz powiedziane wiec dodam tylko ze mi sie podoba :wink:

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Kerimowi raczej chodziło o malowanie...
A co do tego topor(k)a to można by zrobić tak, że ork trzyma go za trzonek zaraz przy ostrzu. Albo na środku trzonka. Wyglądałoby to bardziej wiarygodnie. A co do ogółu, to bardzo mi się podoba.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Może po prostu przedłuż trzonek topora (w tył), dzięki czemu inny srodek ciężkości sprawi, że nie będzie wyglądał jakby zaraz miał wypaść z ręki.

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

@Kerim

Naramiennik to Tin Bitz -> Tin Bitz + Burnished Gold -> Burnished Gold -> Burnished Gold + odrobina Mithril Silver. Na to Flesh Wash.

Co do topora, to przecierz ten typek w grze ma S5 - czyli jest silniejszy od ogra czy minotaura, niemal jest tak silny jak smok czy wyverna! Takim toporem to on macha jedną łapą jak Kurnikova rakietą tenisową :P

Podstawke wymienie/dopracuje jak bede mial chwile czasu, ale będzie musiał na czymś stać ten dzik tak czy owak. Zresztą, czym ja się przejmuję - zaraz ork poleci do walizy, w której mieszka reszta orków i kolo ujrzy światło dzienne dopiero przy okazji nastepnej bitwy :P

ODPOWIEDZ