Witam co sądzicie o tych rozpiskach ? Która jest lepsza ?
Rozpa pod kusze:
2800 Pts - Dark Elves Army
1 Supreme Sorceress @ 360.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Shadow
Sacrificial Dagger [25.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Lifetaker [30.0]
1 Death Hag @ 225.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard, Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
1 Sorceress @ 160.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Metal
Dispel Scroll [25.0]
40 Dark Elf Warriors @ 249.0 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
39 Black Ark Corsairs @ 450.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Standard; Musician
Sea Serpent Standard [25.0], Reaver @ [10.0] Pts
19 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 240.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician, Guardmaster @ [5.0] Pts
19 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 240.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician, Guardmaster @ [5.0] Pts
13 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 150.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Musician, Guardmaster @ [5.0] Pts
5 Dark Riders @ 110.0 Pts
Spear; Rptr Crossbow; Light Armour
7 Cold One Knights @ 261.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0], Dread Knight @ [16.0] Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 149
Total Army Cost: 2795.0
Ze smokiem:
2800 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 570.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Pendant of Khaeleth [35.0]
Crown of Command [35.0]
Whip of Agony [25.0]
1 Black Dragon @ [320.0] Pts
1 Death Hag @ 225.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard, Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
1 Sorceress @ 160.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Dispel Scroll [25.0]
1 Sorceress @ 160.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Metal
Sacrificial Dagger [25.0]
31 Dark Elf Warriors @ 200.0 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
39 Black Ark Corsairs @ 450.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Standard; Musician
Sea Serpent Standard [25.0], Reaver @ [10.0] Pts
19 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 230.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Musician, Guardmaster @ [5.0] Pts
13 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 164.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Musician, Guardmaster @ [5.0] Pts
5 Dark Riders @ 110.0 Pts
Spear; Rptr Crossbow; Light Armour
7 Cold One Knights @ 271.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0], Dread Knight @ [16.0] Pts
5 Shades @ 85.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 125
Total Army Cost: 2800.0
DE 2800 bez euro
DE 2800 bez euro
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Bardziej uniwersalna zawsze będzie rozpiska z dużą magiczka, tyle w odpowiedzi na twoje bazowe pytanie...
Chyba, ze ustawiasz taktykę pod konkretnego przeciwnika
Hmmm... moim zdaniem w obu rozpiskach brakuje mocnych ostrzy, 2 podstawowe kloce plus 1 symbolicznych oddział COK to trochę mało
Wykombinuj jakoś np. kosztem kusz punkty (mam wrażenie, ze przekroczyłeś minimum 25%) i albo dodaj 2 oddział kawy albo pokombinuj z dziwkami lub gwardia.
Chyba, ze ustawiasz taktykę pod konkretnego przeciwnika
Hmmm... moim zdaniem w obu rozpiskach brakuje mocnych ostrzy, 2 podstawowe kloce plus 1 symbolicznych oddział COK to trochę mało
Wykombinuj jakoś np. kosztem kusz punkty (mam wrażenie, ze przekroczyłeś minimum 25%) i albo dodaj 2 oddział kawy albo pokombinuj z dziwkami lub gwardia.
Triclinium Thoruniensis
Gwardii nie biorę, strasznie ściąga ostrzał i jak dociera do walki to zazwyczaj jest ich mnie niż połowa
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Nie musi być to gwardia, ja gram standardowo na dziwkach i egzekach...
Ale ostatnio zafascynował mnie pomysł Jankiela grania na podwójnej kawie i przyznam ze jak dotrą do CC to są świetni
Zaznaczam jedynie, za masz za mało kos do CC, wystaw cokolwiek tobie pasuje byle WIĘCEJ!!!
Ale ostatnio zafascynował mnie pomysł Jankiela grania na podwójnej kawie i przyznam ze jak dotrą do CC to są świetni
Zaznaczam jedynie, za masz za mało kos do CC, wystaw cokolwiek tobie pasuje byle WIĘCEJ!!!
Triclinium Thoruniensis
Wiesz raczej rzadko widzę graczy z full strzelaniem bo giną od razu a jeżeli coś ściągnie cały ostrzał na siebie to lepiej dla cb bo i tak go wtedy zmiażdżysz. Co do kawy to myślę że nie jest dobra jedyny plus to save a tak to, to pada w pierwszej turze walki jeżeli nie zaszarżuje. No chyba że na flankę ale rzadko kto nie chroni flanki innym odziałem.
To czym radziłbyś zapchać te punkty które COK - i zajmują ? Już zdecydowałem, że pojadę na turniej na tej rozpie ze smokiem i na razie wywaliłem 2 warriorsów, małe kusze i za wrzuciłem drugą hydrę. Ciąglę myślę nad tymi BG... bardzo ich lubię, ale za szybko spadają od katap itp.