Ogre TYRANT-hunter Update WIP -> kolorki 20.05.07
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Ogre TYRANT-hunter Update WIP -> kolorki 20.05.07
Model Huntera zawsze mi sie bardzo podobal, jednak jako model jest kompletnie bezuzyteczny wiec trzeba bylo cos z tym zrobic.
Figse zalatwilem od znajomego i wziolem sie do pracy. Mam jeden taki odzial Irongatow z gnoblarami- kazdy ma conajmniej jednego czy na podstace na ramieniu w beczce czy za pasem. To byl moj punkt wyjscia.
Bron jakto bron zaczerpnieta ideowo z Irongatow ale musi byc oczywiscie wieksza!. To jest moj thunderiser!, lancuch oczywiscie musi byc.
Gnoblary jeden na ramieniu a drugi sobie siedzi na podstawce. Jeden to luck gnob a kolejny moze za swordnoba robic. Klimacik i tak widac..
W rece jeszcze ma nozyki cos na ksztal prowizorycznego kastetu Niechcialem robic typowego ironfistu a jakas bron musi byc.. Podstawka typowa, nie dziej sie zaduzo bo to juz by zle wygladalo.
To w sumie tyle wykladu o idei figsy. Niestety jest jeden problem z nia. ciezko mi wstawic jakiekolwiek ogry obok niego z lewej strony. No ale taki los. Albo fajna figsa albo bardzo grywalna.
Nareszcie moje ogry jakos zaczynaja wygladac. Ostatnio moje glowne zalozenie to przyklejanie im sporej ilosci sprzettu zeby wygladalo ze jednak miency nie sa!
Mozliwe ze bedize to moja pierwsza w kolejnosci figsa do pomalwoania wiec efekty beda... w przyszlosci. Bo figsy maluje dlugo
Figse zalatwilem od znajomego i wziolem sie do pracy. Mam jeden taki odzial Irongatow z gnoblarami- kazdy ma conajmniej jednego czy na podstace na ramieniu w beczce czy za pasem. To byl moj punkt wyjscia.
Bron jakto bron zaczerpnieta ideowo z Irongatow ale musi byc oczywiscie wieksza!. To jest moj thunderiser!, lancuch oczywiscie musi byc.
Gnoblary jeden na ramieniu a drugi sobie siedzi na podstawce. Jeden to luck gnob a kolejny moze za swordnoba robic. Klimacik i tak widac..
W rece jeszcze ma nozyki cos na ksztal prowizorycznego kastetu Niechcialem robic typowego ironfistu a jakas bron musi byc.. Podstawka typowa, nie dziej sie zaduzo bo to juz by zle wygladalo.
To w sumie tyle wykladu o idei figsy. Niestety jest jeden problem z nia. ciezko mi wstawic jakiekolwiek ogry obok niego z lewej strony. No ale taki los. Albo fajna figsa albo bardzo grywalna.
Nareszcie moje ogry jakos zaczynaja wygladac. Ostatnio moje glowne zalozenie to przyklejanie im sporej ilosci sprzettu zeby wygladalo ze jednak miency nie sa!
Mozliwe ze bedize to moja pierwsza w kolejnosci figsa do pomalwoania wiec efekty beda... w przyszlosci. Bo figsy maluje dlugo
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, o 01:24 przez Misiek, łącznie zmieniany 2 razy.
Co do smoka na plecach to neistety ciezko z takimi czesciami. Ale sadze ze juz zbyt :nackane bt btylo. Chociaz jeszcze pomysle dzis i zaczne podkladowanie
Co do kolorystyki malowania to bedzie dosc podobna do oryginalnego Huntera z GW czyli szary, terracota na szmaty, ciemne kosci i stare metaliki.
Tylko jaka by byla tego geneza. Bo owszem mzoe cieakwie wygladac tylko z kad by sie on tam wziol. Smoka nie mam ale mam pare ptaszkow od giganta.. moze gdzies sie doklei.Kerim pisze:mały smoczek albo inne ptaszysko to sobie może przycupnąć nawet na chalabardzie.
Tak to plastic card kupiony w cytadeli ( to nie reklama tylko info gdzie to znalesc ) Bardzo latwo sie z tego wucina i modeluje rozne rzeczy taki jak pancerze do 40k czy bronie do wfb. Tak szczerze to moja pierwsza robota z tym czyms i jak widze nie ostatnia.Meter pisze:nie no konwersja super tylko powiedz mi z czego ta halabarda (plastikcard?)
Co do kolorystyki malowania to bedzie dosc podobna do oryginalnego Huntera z GW czyli szary, terracota na szmaty, ciemne kosci i stare metaliki.
swoja droga jesli chcesz dodac ptaszka jakiegos to dobrz by wygladal nad tym czyms wyplywajacym z beczki ale to juz twoj pomysl bedzie gdzie go dobrze ulokowac
a plastikcarda chyba bede musial sobie sprawic bo niedlugo zajme sie moimi dragonogrami
a plastikcarda chyba bede musial sobie sprawic bo niedlugo zajme sie moimi dragonogrami
- Chaoschild
- Chuck Norris
Swietna praca!! Jeden z lepszych Tyranow jakich widzialem
super wyszedl naprawde
Dodam tylko mala wrone kolo beczki i zabieram sie za podkladowanie
Dziek iza komentarze. Co do glowy smoka to pewnie bym dorobil ale nie mam czesci.
Dziek iza komentarze. Co do glowy smoka to pewnie bym dorobil ale nie mam czesci.
Model naprawdę robi porządne wrażenie. Nie spodziewałem się, że z Huntera da się tyle wycisnąć.
No to po paru godzinkach sa jakies efekty. Idzie to powoli bo maluje w przerwach miedzy praca a zabawa i to przewaznie po jednym elemecie.
Nie chce tez spie.. popsuc tej figsy bo jest jedna z tych ktore najbardziej podobaja mi sie w Ograch.
Takie kilka pytan mi sie wlasnie o tej godzinie nasunelo
Jakieg koloru proponujecie zrobic buty? myslalem nad Catachan green rozjasniany Komando khaki. Co do samego scyzoryka sie zastanawiam. Czy robic go srebrny taki postarzaly z krwia, czy moze takei stary brudny pordzewialy ( brazy tak jak te trzy noze). Jestem bardziej za opcja nr 1.
Kolejna figsa to Rhinox Rider muzyk walacy w bebny jak opetany. Zadowolony jestem tez z tej figsy bo dorobiony jest heavy armour iropn fist i dwa wielkie bebny! Czeka juz na malwoanie. Foty mzoe zameiszcze niebawem.
Nie chce tez spie.. popsuc tej figsy bo jest jedna z tych ktore najbardziej podobaja mi sie w Ograch.
Takie kilka pytan mi sie wlasnie o tej godzinie nasunelo
Jakieg koloru proponujecie zrobic buty? myslalem nad Catachan green rozjasniany Komando khaki. Co do samego scyzoryka sie zastanawiam. Czy robic go srebrny taki postarzaly z krwia, czy moze takei stary brudny pordzewialy ( brazy tak jak te trzy noze). Jestem bardziej za opcja nr 1.
Kolejna figsa to Rhinox Rider muzyk walacy w bebny jak opetany. Zadowolony jestem tez z tej figsy bo dorobiony jest heavy armour iropn fist i dwa wielkie bebny! Czeka juz na malwoanie. Foty mzoe zameiszcze niebawem.
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Wcale nie... efekt jest niesamowity. Emejzing! -faints!- Ej, źą, szacun. Jest rewelacyjny.
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
Co do szmatki to jers ptzejscie od schorcher bron przez terracote skonczywszy na komando khaki. Dodajac po terrakocie dwarf flesh a pozniej komnado khaki dostaje sie bardzo dobry efekt cielistego koloru.ataman pisze:bardzo ciekawa "czerwien" na tej szacie. Jak osiagnales ten kolor? (chyba ze to kolor fotki taki dziwny jest )
Kosa chyba lepsza bedzie srebrna - troche rozjasni luja.
Tak szczerze to 90% jakichkolwiek rozjasnien to wlasnie jest Komando khaki. Dajebardzo pozytywne efekty.
Co do paznokci to owszem nie sa dokonczone i fota ostrci nie lapie na calej szerokosci. fakt.