Co lepiej kupić? Drako czy MiM zy inne?
Co lepiej kupić? Drako czy MiM zy inne?
Siema,
"Drako"
Ktoś w to grał? Opis ciekawey wygląd ciekawy, ale mam wrażenie że płytkie to jest.
Chcę kupić jakąś fajną grę fantasy lub strategiczną, na prezent. Ale będę z niego korzystał.
I nie wiem czy wybrać jakiś dodatek do MiM czy kupić nową grę? tak w okolicach 100zł
"Drako"
Ktoś w to grał? Opis ciekawey wygląd ciekawy, ale mam wrażenie że płytkie to jest.
Chcę kupić jakąś fajną grę fantasy lub strategiczną, na prezent. Ale będę z niego korzystał.
I nie wiem czy wybrać jakiś dodatek do MiM czy kupić nową grę? tak w okolicach 100zł
IMO lepiej kupić coś nowego - zawsze fajnie jest poznawać nowe rzeczy.
Akurat Drako mimo tego, że wygląda płytko będzie o wiele większym wyzwaniem strategicznym niż MiM z kolejnym dodatkiem
Akurat Drako mimo tego, że wygląda płytko będzie o wiele większym wyzwaniem strategicznym niż MiM z kolejnym dodatkiem
MiM mówimy o Talizmanie? Grałem parę gier bez dodatków i IMO te 100zł jest warte każdej ceny. Dodatkowo na okres kiedy ja grałem wyszeł jeden dodatek z kostuchą.
W Drako nie grałem, wolałbym jednak zainwestować w coś pewnego.
W Drako nie grałem, wolałbym jednak zainwestować w coś pewnego.
Woot?
owszem o talizmanie, zastanawiam się jeszcze nad innymi grami, ale te fajniejsze są strasznie drogie, a Munchkina mamy już bardzo rozbudowanego i nie mam co dokupywać więcej.
Nie wiem co znaczy, dla Ciebie, strasznie drogie, ja szarpnąłem się na dosyć duży wydatek i zakupiłem Descent - journeys in the dark. Graliśmy w to duuuużo razy bez dodatków (a było wtedy ze dwa). Z tym, że tak jak mówię, troche to kosztuje.Miłek pisze:owszem o talizmanie, zastanawiam się jeszcze nad innymi grami, ale te fajniejsze są strasznie drogie, a Munchkina mamy już bardzo rozbudowanego i nie mam co dokupywać więcej.
Jeżeli nie jest w zasięgu to z pewnością Talisman jest dobrym wyborem, bez dodatków jednak gra jest... mocno powtarzalna.
edit:
Aj, śpieszę się, Descent koło 200zł. Odpada. Inwestuj w ciemno w Talisman.
Woot?
Talisaman IMO jest nudny, jak chcesz coś taniego i dobrego to może po prostu Dominion?
Podstawka to koszt ok 120 zł, potem można spokojnie uzbierać na dodatek (bardzo odświeża grę).
Gra jest ogólnie świetna i chodzi przyzwoicie na 2, 3 i 4 osoby.
Podstawka to koszt ok 120 zł, potem można spokojnie uzbierać na dodatek (bardzo odświeża grę).
Gra jest ogólnie świetna i chodzi przyzwoicie na 2, 3 i 4 osoby.
http://www.rebel.pl/product.php/1,302/2 ... rpork.html
myślalem o tym, ale wygląda jak odmłodzone MiM i jest już za drogie.
czytam o tym Dominionie.
Generalnie dalej nie mogę się zdecydować, skończy się na tym że wydrukuję Cytadelę którą mam w pdfie
czytam o tym Dominionie.
Generalnie dalej nie mogę się zdecydować, skończy się na tym że wydrukuję Cytadelę którą mam w pdfie
Cytadela jest całkiem porządna Do tego kostki z modelinki i świat i ludzie (jesli mi sie gry nie pomylilyMiłek pisze:http://www.rebel.pl/product.php/1,302/2 ... rpork.html
czytam o tym Dominionie.
Woot?
do Cytadeli potrzebujesz jedynie monet, żadnych kosteczekDenn pisze: Cytadela jest całkiem porządna Do tego kostki z modelinki i świat i ludzie (jesli mi sie gry nie pomylily
I koronyAsassello pisze:do Cytadeli potrzebujesz jedynie monet, żadnych kosteczekDenn pisze: Cytadela jest całkiem porządna Do tego kostki z modelinki i świat i ludzie (jesli mi sie gry nie pomylily
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Fakt... pomylilem z caylusem ktory tez chyba krazy w elektronicznej ver.Asassello pisze:do Cytadeli potrzebujesz jedynie monet, żadnych kosteczekDenn pisze: Cytadela jest całkiem porządna Do tego kostki z modelinki i świat i ludzie (jesli mi sie gry nie pomylily
Woot?
-
- Wałkarz
Daj znać na co ostatecznie sie zdecydowałeś,ale w tym wypadku również polecałbym Cytadelę,mam i do tej pory gram w wolne wieczory
Cytadele mam za friko, chwilowo musiałem zawiesić zastanawianie się nad dodatkiem, ale jest nadzieja że będę miał podziemia.