Don't shoot me santa! - Lewa Flanka/Mielec - 17.12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Qba
Chuck Norris

Don't shoot me santa! - Lewa Flanka/Mielec - 17.12

Post autor: Qba »

Klub Lewa Flanka zaprasza na turniej "Don't shoot me santa!"
17.12 w Mielcu w SDK przy ulicy Kusocińskiego 13A
Format
2500 pkt
Dopuszczeni Special herosi zgodnie z listą z magazynu Młotkowy - u ogrów zbanowany Golgfag Maneater
Wjazd 15 zł - w cenie tosty, kawa, herbata i nagrody!
Harmonogram
9.00 - 11.45 I bitwa
12.00 - 14.45 II bitwa
15.00 - 17:45 III bitwa

Ograniczenia
- Maksymalnie 12 kostek magii można zużyć w rundzie magii,
- Istnieje look out od czarów typu Dwellers Below, Skavenska 13stka itd itp.
Zasady:
- obowiązuje podręcznik główny WFB 8ed wraz ze wszystkimi oficjalnymi erratami
- obowiązują uściślenia sędziowskie (http://strony.aster.pl/barbaros/usc8.pdf)
- Dopuszczone wszystkie armie które dostały podręczniki do 8 edycji + chadecja FW
- W przypadku chadecji konieczne jest posiadanie oryginalnego podręcznika z FW oraz wszystkich modeli ew. ładnych konwersji
Bitwy będą rozgrywane na stołach 72x48.
Sędzią będzie Valdee

Bonusy małych punktów:
100 pkt za generała,
100 pkt za BSB,
50 pkt za inne sztandary,
50 pkt za zabicie lorda/bohatera przez czempiona w pojedynku,
50% wartości uciekającego bądź 25% oddziału.

Scenariusze:
1. Meeting Engagement
2. Blood and Glory
3. Battleline

W przypadku korzystania ze special heros'ów konieczne jest używanie odpowiedniej figurki. Jeżeli nie ma takiej w ofercie GW dopuszczamy możliwość korzystania z innych figurek.
Proxy w ramach przyzwoitości (1 sztuka)

PS Nazwa turnieju inspirowana piosenką zespołu The Killers o tej samej nazwie

Zgłoszenia:
1. Czopek
2. Tocz
3. Spięty
4. Qba (Skaven)
5. Nina_love (DoCh)
6. Dżekblek (Liz)
7. Valdi (WoCh)
8. Konrad
9. Kris (WoCh)
10. Kanadian
11. Kowal ?
12. Murmandamus?
13. White Lion (jeszcze myśli) ID: 3619
14. Kubencjusz (Ogry) ID: 3774
15. Pingu (DW) ID: 3547
16. Emiel_regis
17. Izu
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, o 09:24 przez Qba, łącznie zmieniany 11 razy.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Qba pisze: - Maksymalnie 45 modeli strzelających na >= 20"(wyłączając maszyny, bohaterów i rydwany)
[-X :evil:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Qba
Chuck Norris

ups - tego miało tam nie być..
poprawione :wink:

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Teraz duużo lepiej :D

Wiecie że również 17-18 jest master w Łodzi?
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Qba
Chuck Norris

Wiemy,
niestety lokal i terminy warunkują ten dzień. Na szczęście nie wszyscy jadą do miasta włókniarzy. :wink:

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Mamy cichą nadzieję, że tosty zwabią ludzi :D

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

jeżeli załatwie samochod/kierowce z samochodem to wpadniemy z czopkiem ;)

Qba
Chuck Norris

Rezerwujemy Wam miejsca :)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Gramy na True line of sight?

dawno tak nie grałem, I poważnie się zastanawiam czy nie olać mastera i przyjechać do was, Pogadam z kowalem, może murmiego albo kogoś jeszcze wyrwę.

Jak by można dać link do młotkowego.

Qba
Chuck Norris

http://mlotkowy.org/pobierz_nr3.html
True LoS nie. Z tego co pamiętam uściślenie co do LoS jest w uściśleniach sędziowskich, które obowiązują u nas. Jeśli jednak nie to gramy na VLoS.
Bierz kogo możesz i wpadajcie do nas.. Będziecie się po Łodzi włóczyć jak w Mielcu tak fajnie :wink:
Rezerwuję Wam miejsca :wink:

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

No ja mialem wielka ochote skoczyc na Mastera, ale wole chyba wzmocnic wspolprace miedzy naszymi miastami:) No i jak dla mnie tosty tostami ale Bohaterowie imienni sa super sprawa i dla nich mam ochote przyjechac. Ale prosze o uscislenie. Po pierwsze jasno okreslic max ilosc np. Bo rozumiem ze "1 sztuka" tyczy proxow. I odnosnie wlasnie nich mam takie pytanka. Znaczy ciezko jest zdobyc bohatera imiennego w tym momencie. W GW ciezko cos kupic, zamawialem zabe w mail order do Londynu szla 2 miechy prawie. :) Wiec pytanie czy po prostu np. ladny model na koniu moze robic za takliego bohatera. Inna sprawa, np. Karl Franz wydany byl tylko na gryfie wiec gdyby ktos chcial wystawic go na koniu czy smoku to rozumiem ze tez nie bedzie problemow? Bardzo prosze o dokladniejsze sprecyzowanie tej kwestii

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Qba pisze:Klub Lewa Flanka zaprasza na turniej "Don't shoot me santa!"
- Dopuszczone wszystkie armie które dostały podręczniki do 8 edycji + chadecja FW
- W przypadku chadecji konieczne jest posiadanie oryginalnego podręcznika z FW oraz wszystkich modeli ew. ładnych konwersji
hmm czy pierwsze zdanie oznacza że można grać tylko TK, Orkami i Ogrami ?? bo reszta armii nie dostała podręczników do 8edycji?

Co do chadecji to ten oryginalny podręcznik jest nieodzowny? Kumpel ma naprawdę ładną konwersję armii która nie budzi żadnych wątpliwości co jest czym i wydrukowany oraz obłożony podręcznik.
Musi być koniecznie 100% oryginalny?
I czy pozostali gracze też będą mieli ten wymóg? tzn bez oryginalnego AB brak wstępu?

:)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

I co z nowymi bohaterami ogrów? Nie ma o nich wzmianki w młotkowym.

Qba
Chuck Norris

Ha!
tak czułem, że ten turniej zrodzi sporo pytań i problemów już na etapie orgranizacyjnym. Dajcie nam chwileczkę - mam nadzieję, że w sobotę będę znał odpowiedzi na wszystkie Wasze pytania
Tak na szybko - WL - oczywiście, że wdała się tam pewna nieścisłość w tym zdaniu ale nie przesadzajmy - oczywiście grają wszystkie AKTUALNE podręczniki (i wszyscy wiemy, że to było jasne ;) )
A kumpel się wybiera? Jeśli tak to może zrobimy dla niego wyjątek niech się tylko do mnie odezwie najlepiej na prv :wink:
Jeśli chodzi o mnie to ABook powinien mieć każdy gracz, podobnie jak czytelną rozpiskę, kostki etc. Unikamy wtedy różnych dziwnych sytuacji.
I zdaję sobie sprawę Piotrze, że to czysto akademicka dyskusja :wink:
Kwestie konwersii special herosów są dość uciążliwe. O ile oczywiście troszkę łatwiej mówić o bohaterach, którzy są wydani, to ciężko się ustosunkować do figurek, których w'gle nie ma. Sądzę więc, że uwaga o proxach jest tu jak najbardziej na miejscu. Chcielibyśmy by to był turniej na którym można w końcu zaprezentować te pieczołowicie trzymane w piwnicach modele, których na co dzień się nie używa - jeśli nie ma takiej możliwości to możemy proxować innym modelem.
Kubencjuszu - muszę ugiąć me plecy nad ogrowymi bohaterami (i upewnić się co do TK) - jak wyżej wspomniałem - do soboty mam nadzieję znać odpowiedzi.
Póki co nie ustawajcie w pytaniach :wink:

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Jak najbardziej jest to akademicka dyskusja jak spora część na tym forum :)

Tym niemniej pytam w imieniu Wojtasa (na DMP był w naszym teamie WE) który nie wiem jeszcze czy wybierze się z nami do Was ale ostatnio gra tylko CHD.
Przekażę mu żeby się odezwał do ciebie jeśli zdecyduje się na przyjazd.

Jak najbardziej rozumiem ideę posiadania kompletu "narzędzi" do gry przez każdego gracza. Sam na organizowanych przeze mnie turniejach przeważnie sędziuję "złośliwie" na niekorzyść graczy, którzy nie mają AB a spierają się odnośnie zasad w nich zawartych.
Z tymże jeśli ktoś sobie ładnie wydrukuje i zbinduje AB to nie widzę żadnego z tym problemu.

Sam posiadam komplet podręczników do wszystkich swoich armii łącznie z collectos guides (pochwalę się, a co!) ale np. podręcznika głównego ze sobą nie noszę na turnieje tylko wersję wydrukowaną, w której mam naniesione erraty i markerem popodkreślane istotne kwestie :)

Rozumiem też graczy którzy nie mając jeszcze stałego źródła dochodu (lub mając inne ważniejsze wydatki) decydują się niekupowanie oryginalnego podręcznika tylko posługiwanie się jego oryginalną wersją :)

Z tymże to ty jesteś organizatorem więc nie widzę problemu w żadnym wymaganiu które określisz.

Zwracam tylko uwagę że jeśli gracze CHD mają mieć wymóg oryginalnych podręczników armijnych to może sprawiedliwie by było żeby pozostali gracze też musieli mieć oryginały - zwłaszcza, że nasze podręczniki ciut łatwiej kupić niż oryginał do CHD.

:)

p.s.
1. White Lion (jeszcze myślę) ID: 3619
2. Kubencjusz (Ogry) ID: 3774
3. Pingu (DW) ID: 3547
4. Bilu (VC) ID: 3735
i proszę jeszcze listy nie zamykać :)

p.p.s. mam nadzieję że tym razem dostanę zamrożoną paczkę tostów, która, jak rozumiem, czeka na mnie od września :p

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Znami jedzie jeszcze Coobe i jego krasie.

Awatar użytkownika
Coobe
Pseudoklimaciarz

Post autor: Coobe »

Tu żona Coobe, on narazie nigdzie z Wami nie jedzie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Coobe
Pseudoklimaciarz

Post autor: Coobe »

AAAAAAAA jeszcze coś, krasnale też nigdzie nie jadą.

Qba
Chuck Norris

HAH! Coś pieknego! :D
Pani żono Coobe'ego - zapraszamy Panią do Mielca razem z krasnalami i oczywiście mężem :)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

W takim razie poprawka, wybierał się z nami ;).

ODPOWIEDZ