Witam, od około 6 miesięcy gram w wh40k i pomyślałem że rozpocznę grę w wfb. Moje pytanie brzmi która kupić armię i mam nadzieje że mi w tym pomożecie. Zastanawiam się nad Dark Elfami, Wood Elfami, Warriors of chaos i ewentualnie Ogry lub empire. Mógłby ktoś mi doradzić i napisać ich plusy i minusy?
Z góry dzięki
Która amię wybrać
Kłódka raz!
Czy używanie kółka myszki albo wyszukiwarki jest takie trudne? Nieco niżej masz już temat o wyborze armii, a na samej górze jest temat dla początkujących, gdzie zadaje się takie pytania. Z resztą odpowiedzi na nie są już tam udzielone. Teraz mod zapewne zamknie ten temat, albo go przeniesie.
Czy używanie kółka myszki albo wyszukiwarki jest takie trudne? Nieco niżej masz już temat o wyborze armii, a na samej górze jest temat dla początkujących, gdzie zadaje się takie pytania. Z resztą odpowiedzi na nie są już tam udzielone. Teraz mod zapewne zamknie ten temat, albo go przeniesie.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, o 19:24 przez Klafuti, łącznie zmieniany 1 raz.
Delfy
Plusy:
najlepsze lekkie strzelanie w grze
szybkość
duża ilość ataków
silna magia
przerzuty trafień w pierwszej rundzie
ładne figurki
Minusy:
mało wytrzymałe i słabo opancerzone
niska siła
Plusy:
najlepsze lekkie strzelanie w grze
szybkość
duża ilość ataków
silna magia
przerzuty trafień w pierwszej rundzie
ładne figurki
Minusy:
mało wytrzymałe i słabo opancerzone
niska siła
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
-
- Wałkarz
Jak w powyższym poście,czyli każda armia ma swoje plusy i minusy,zależy od koncepcji jaką chcesz przybrać podczas walki. Z doświadczenia poleciłbym Warriors of chaos.