Trochę mnie już tutaj nie było ale sądzę, że powolutku będę starał się coś malować i tworzyć, żeby moje ulubione hobby całkowicie nie poszło w odstawkę.
Od dawna chciałem sobie pograć szczurami, jednak udało mi się to zrealizować dopiero całkiem niedawno a to dzięki zestawom IoB. Tak więc oto foty tego co głównie z tych zestawów udało mi się poskładać na chwilę obecną:
Vermin Lord:

Thanquol:

Screaming Bell:

Grey Seer:

Warpstone Furnace:

Warpstone Priest:

Warlord on Bonebreaker:

Warlord:

Chieftain:

Warlock Engineerowie:

Assassin:

Stormvermini:

Warpstone Monki:

Clanraci:

Weapon Teamy:

Slavesi:

Fillery:

Giant Raty:

Rat Swarmy:

Jezzaile:

Globadierzy:

Rat Ogry:

Abomka:

Stormfiends:

Warplightning Cannons:

Warpstone Thrower:

Doomwheel:

A teraz założenia armii - kolejny raz - złożyć sporą armię jak najmniejszym nakładem. I ma być Skryre. To były dwa główne. A zaczęło się od tego, że jak przeglądałem kiedyś modele u kumpla zauważyłem, że Clanraci z tego boxa dają się posegregować w trzy typy - kolesi w samych szmatach bez żadnych zbroi ani hełmów, kolesi w szmatach i w zbrojach ale bez hełmów no i w końcu są i tacy, którzy mają pełen wypas czyli szmaty, zbroje i hełmy. Również broń ręczną dało się dosyć ładnie podzielić na coś co przypomina miecze, na resztę randomowego złomu i broń drzewcową. Stąd wziął się podział na jednostki: Slavesi to ci w ogóle nieopancerzeni, trzymający w łapach tasaki, cepy, pałki i inne, Clanraci to ci w zbrojach i z mieczami a Stormvermini to najbardziej uzbrojone szczury trzymające nieco skonwertowaną broń drzewcową (wszystkie ich włócznie mają podoklejane kolce, żeby przypominały halabardy) oraz każdy dodatkowo dźwiga jakieś trofeum. Reszta armii powstała z tego co zostało z tej selekcji.
Niektórzy pewnie powiedzą, że to śmietnik, że mogłoby być lepiej i tak dalej... No cóż, na pewno. Ale niech za porównywalną kasę spróbują sklecić podobną armię, wtedy pogadamy.

Mam nadzieję, że się podoba i że komentarze pozytywne będą przeważały nad negatywnymi. Do zobaczenia przy update'ach z malowania albo przy nowych modelach!