wydzieliłem wybrane posty nie na temat, które stworzyły nowy, całkiem interesujacy topic, wiec piszmy tutaj o sztandarach naszej armii, co komu się opłąca dać, jaki sztandar ejst najlepszy etc.
Kosa
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
No, ale nie odpowiedziałeś na moje pytanieSito pisze:To jest bardzo proste: " Jednostka może dodać +K6 do wyniku każdej walki wręcz, w której brała udział."
I o to chodziło, wielkie dzięki za odpowiedź!Nilgar pisze:w każdej walce raz na turę, tzn. raz w Twojej raz w przeciwnika
Dzięki. Super sztandar, choć dość losowy. Jakie macie z nim doświadczenia? Ja bym go dał do jakiegoś dużego oddziału Dragon Princes, z nim mają dużą szansę złamać właściwie wszystko, ale bez tego sztandaru brak im siły przebicia.Sito pisze:Ok postaram się, to tak: jest jakaś walka w której jest BSB z battle bannerem to pod koniec walki przy podliczaniu kombatu gościu kto ma tego BSB rzuca K6 i tyle ile wyrzuci dostaje dodatkowych pkt do CR, jest tak co każdą turę walki obojętnie czyjej ale oczywiście tylko w kombacie gdzie walczy BSB z tym sztandarem.
Wytłumaczyłem to jak głupiemu (twoje słowa).
p.s. oczywiście jak BSB nie jest na przednim froncie oddziału to sztandar nic nie daje np. nie przyjmie challenga
Dokładnie tak, słyszałem już o tym sposobie obrony tego siłą rzeczy miękkiego BSB. Chyba nic lepszego nie da się wymyślić.Nilgar pisze:Zawsze daję go BSB, który jeździ z moimi Dragonami (sztandar regimentu wtedy to z reguły Banner of Arcane Protection), poza tym, że sam sztandar dodaje D6 do CR, nie dopogardzenia są 3A z S4 chorążego w kolejnych turach, o ile DP ugrzęzną. Oczywiście tak dużo jak się da ataków przeciwnika idzie wtedy w BSB, dlatego powinien stać koło Drakemastera, który powinien wyzywać na pojedynki (u mnie ma chełm dający +1 do przerzucanego AS)
Zgadza się, ja myślałem o oddziale minimum 10 Dragon Princes, a nawet może bym zaszalał i miał ich w sumie 15Sito pisze:Masz racje że oddział ma ogromną siłę przebicia, ale sam bsb jest bardzo bardzo miękki (zabiły mi go 2 ataki 2 łukoli choć był czysty). Ja daje go do 9 dragonów przez to nie jest go tak łatwo ustrzelić jak to jest przy wystawianiu go w 6, osobiście uważam że wielkim błędem jest wystawianie go w silverach ( a słyszałem kilka takich pomysłów
).