Wypośrodkowane Podejście na 2600Pts-Vampire Counts Army
* Vampire Lord @ 561.0 Pts
General; Lore of Vampires; Level 4 Wizard; Heavy Armour
Skabscrath
Shield of Ptolos
Red Fury
Aura of Dark Majesty
Beguile
Dread Knight
Hellsteed
1 Necromancer @ 125.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Book of Arkhan
1 Necromancer @ 125.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Dispel Scroll
1 Cairn Wraith @ 60.0 Pts
1 Cairn Wraith @ 60.0 Pts
34 Crypt Ghouls @ 360.0 Pts
1 Ghast
34 Skeleton Warriors @ 230.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
The Screaming Banner
1 Skeleton Champion
22 Zombies @ 76.0 Pts
Standard; Musician
1 Spirit Hosts @ 45.0 Pts
1 Spirit Hosts @ 45.0 Pts
5 Vargheists @ 286.0 Pts
1 Vargoyle Pts
Varghulf @ 175.0 Pts
Terrorgeist @ 225.0 Pts
Terrorgeist @ 225.0 Pts
Models in Army: 105
Total Army Cost: 2598.0
generalnie koncepcja taka

1.generał...no cóż nie zmieścił mi się duży nekro...no musiałbym coś kroić a tak łatwiej było mi zrobić mniejsze cięcia i dopakować do 4 levelu generała...czemu lata to chyba widać. Smutne że nie można go sensowniej ochronić od bzdetnego strzału...mogłem wziąść jakąś kawę ale psuje się koncepcja rozpiski, a jak brać kawę to 15 a nie 5

2.nekrosy...no tutaj magia śmierci i kulamy sygnaturkę aby dręczyć wroga i wyłapać mu magów/bsb/generała itp.
wraciaki...może i bym wywalił okroił Vampa i wsadził dużego nekrosa nie wiem...Wraciaki mogą robić na oginajki-wkurwiajki i wspomóc w CC szkiele
3.nie ma bsb...nie starczy punktów, zobaczymy czy potrzebny
4.cory tak ułożone bo to mam

zombi to mały bunkierek dla nekrosów.
5.spece czyli brzydkie Vargheisty...6 tyle..licze że jedna flanka to vargheisty z varghulfem i dobrze obsadzą i pomaszerują i wpier...szybkie i złe

6.rary...Varghulf jest wcześniej opowiedziany...co do reszty no plan jest taki że(oj jak sie uda kupić modele) to na drugą flanką mogą pójść 2terrogeje w asyście generała który będzie musiał rozpiąć się tak aby dawać marsz i gejkom i piechocie.
sądzę że mam 3 krzyki+w miare magię+ghule/vargheisty(dają radę bez magii) i szkiele które trzeba tak naprawdę wspomagac intensywnie.
komentujcie