Arcymag czy Prince?

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Arcymag czy Prince?

Post autor: Sito »

Próbując sklecić jakąś fajną rozpę na wielkiego drakona, zacząłem się zastanawiać jakiego lorda wziąć czy arcymaga (ale też nie wiedziałem z czym) czy princa na smoku. Nie mogąc dojść do wniosku co będzie lepsze na mastera nie mogę rozpocząć prac nad rozpą (ja dopasowuję jednostki do herosów :wink: ). Proszę o radę.
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

lepiej postaw sobie pytania, jak chcesz grac.. a lord nasunie ci sie sam.

ja stawiam zawsze na arcymaga..albo z BoH.. albo w obstawie 2-3 innych magow (wycignac mozna ok 15PD na ture)

co do utartych schematów skladania arcymaga to gdzies juz tu jest taki temat (tam tez znajdziesz moja propozycje zlozenia arcy ;-) )

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Ten Arcy z Book of Hoeth to najbardziej znienawidzona figurka przez moich kolegów (chyba, że jest Teclis ale to zdarza się raz do roku w bitwach na 20). Książąt niestety nikt się nie boji, smoków pewnie tak ale książąt to niestety...

Kiedyś po większej zadymie ustawiliśmy solówkę: Jego Doskonałość Eltharion versus kolejno Vlad, Biały Harzeł i Grimgor. Wszystkie trwały dość długo ale niestety 3:0 dla reszty świata i bynajmniej nie miałem jakichś pechowych rzutów.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Jak ostatnio grałem z Liresem to mu się sprawdził lord na piechotę z vembrances i lion guardem :) Koleś jest kozacki - najpierw rozwalił mi squig herda, potem wyłapał na twarz jego wybuch, stopę i strzał czy dwa z boltów (wywardowane 6 z 7 wardów na 4+) i poszedł i powycinał mi maszynki i fasta do kolekcji :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

to zależy od koncepcji, jednak arcymag jest bardziej uniwerslany ale trzeba też mieć pod niego rozpe, albo ksiazka dla niego albo dwóch małych magów do pomocy, czasem wystarczy i nawet jeden na 2k i ciutke ponad, zaś ze smokiem jest zabawa większa no i jest coś duzego i majestatycznego.

Mnie ostatnio korci aby wypróbować konnego princa włąsnie takiego jaki przedstawił Kołata tylko, że na koniku...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Kolata... tak Lires mial farta (6 na 7 ;-) )...nie to ze tym lordem nie da sie grac..
ale jego ubic moze salwa 20 lucznikow lub byle jaki inny hero :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

20 łuczników go nie ubije :P

ma sava na strzelanie przecież na 2+ z rerollem i do tego warda na 4+, nie da rady :)
F.N.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

takiego samego zdjęli mi kiedyś w dwie tury łucznicy Khemri, w dwie tury i było ich ze dwudziestu, szczęka szczęknęła mi o blat... :shock: :shock: :shock:
na szczęście jak odechciewa mi się grać :wink: zawsze mogę coś pomalować albo zagrać w Mordheim :?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

no dobra, ale to był typowy nie fart :) przecież savów ma on sporo, jak było ich 20 to trafilo niewielu, połowa z tego tylko zawoundowała i tu save na 2+ z rerrolem i ward, oczywisćie, kilka jedynek też mozna rzucić ;) tylko popatrzmy bardziej statystycznie, to nawet 20 łukoli WE go nie zabije :)
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

z moich pobieznych obliczen wynika ze statystycznie lucznicy WE na bliskim musza strzelic do niego ok 162 razy by zszedl ;-)..
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

hehehe, dzięki ;)

zabić strzelaniem nie jest go łatwo :) , to byłby bardzo dobry hero tylko mova ma za małego... niby mozna dać go na konika i save wtedy jest jeszcze lepszy ale nie ma już tej siły 6 i nie widzi dokoła, no ale trudno, zawsze jest shadow i lot :P
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

To zależy od tego jaką chcesz przyjąć koncepte grania,i od tego jak będzie wyglądała reszta armii.Chociaż osobiście kilka razy zagrałem 4x4 gdzie zamiast arcymaga i jednego małego wystąpił smok!Ale niepolecam takich żeczy,to jest że tak powiem moja rospiska do zabawy a nie na turniej klasy master.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Coś bardzo korci mnie ten gościu na smoku, ale macie rację że arcymag jest bardziej uniwersalny ale też jest dużo bardziej miękki i trzeba obchodzić sie z nim jak z jajem. Lecz prince jest dobry do mojego ogólnego kształtu armii jadącego do przodu (nie liczę bolców :P ).

p.s. Kiedyś jak zaczynałem grać HE (6ed) to wystawiałem lorda na koniu dawałem mu dwuraka, vara coś tam of defence i jeszcze jakieś pierdoły i gościu był naprawdę mocny miał jakoś 0+ sv z przerzutem 4+ warda i 6S :D Jak bym mógł tera zrobić takiego hero to bym go chyba wystawił :wink:
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Po jakiego grzyba mu dawales dwuraka? przeciez na koniu i tak ma tylko +1S i to ostatni atakujesz nie lepiej halabarde wziac...?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

powiem tak narazie nieda zię złożyć gościa na smoku którego można definytywnie rzecz biorąc stwierdzić za przegiętego ;)

a arcuś no cóż :devil:

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

Celedor w 6 edycji miałeś +2 do siły.

Ja bym wybrał uniwerslanego arcusia. Weź mu albo book of hoeth, albo typowy sprzęt dla takiego pana.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

@Celedor 11
Czytaj posty uważnie. Sito wyraźnie napisał, że takiego lorda składał w czasach 6 ed...
A wracając do tematu, to aj na 2k używam ary a na 3k arcy i prince na smoku
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Miales +2S...

Hmm a wiec przepraszam w takim razie... nie wiedzialem...

A co do tematu glownego... To lord na smoku moim zdaniem nie jest dobry do gry... Jest latwo go stracic...

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Smok jest naprawde dobry,ale do tego trzeba dobrego gracza,bo u he trudno sie nim gra,ale daje efekty.Jak czujesz się na siłach jak najbardziej proponuje jaszczura,i powiedz sobie,,arcymag jest dla plew''(tu już bez zaczepki,wyjątkowo :lol: :lol: :shock: )

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ale smok juz nie zejdzie z pity tak łatwo wydało się polski wał na skalę 10lecia smoki nie moga schodzić z pity

ODPOWIEDZ