Wniosek o zmianę regulaminu ligi

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Wniosek o zmianę regulaminu ligi

Post autor: kudłaty »

Obecnie mamy:

Kod: Zaznacz cały

4.8 Pięciu członków Listy Sędziowskiej wybieranych jest w głosowaniu spomiędzy zgłoszonych osób w ciągu dwóch tygodni od zamknięcia sezonu Ligi. Członkiem Listy Sędziowskiej może zostać każdy użytkownik forum Border Princes.
4.9 W wypadku rezygnacji członka Listy Sędziowskiej ze swojego stanowiska, Lista Ligowa zobowiązana jest w ciągu dwóch tygodni przeprowadzić głosowanie spośród zgłoszonych osób, które wyłoni brakującego członka/członków Listy Sędziowskiej.
Pragnąłbym dodać:

4.10 W przypadku braku aktywności członka LS lub innych ważnych okoliczności, Lista Ligowa ma prawo przeprowadzić ponowne głosowanie na jego miejsce.
W przypadku "innych ważnych okoliczności" to taka furtka na wszelki wypadek, mam nadzieje że nigdy z niej nie skorzystamy.

ZMIANA 2 Weryfikacja turniejów

Turniej lokalny
6.1 Organizator turnieju lokalnego jest zobowiązany zgłosić Koordynatorowi turniej nie później niż na siedem dni przed datą rozpoczęcia imprezy. Zgłoszenie to odbywa się za pośrednictwem internetu pod adresem http://liga.whfb.pl/n_turnieje_add.php.
6.2 Organizator turnieju lokalnego jest zobowiązany przesłać Koordynatorowi poprawne wyniki turniejów postaci pliku tekstowego w ciągu 30 dni od daty zakończenia turnieju. Arkusz umożliwiający przygotowanie pliku z wynikami oraz instrukcja jak przygotować plik jest dostępna pod adresem http://liga.whfb.pl/pliki.php.
6.3 Nie wywiązanie się z warunków opisanych w pkt. 6.1-6.2 skutkuje niezaliczeniem turnieju do Ligi.
Dopiszmy:

6.4 Niezaliczenie turnieju do ligi może nastąpić również w przypadku decyzji o niezaliczeniu turnieju przez LL. Do podjęcia decyzji o niezaliczeniu wymagana jest bezwzględna większość głosów.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2012, o 16:59 przez kudłaty, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

myślę, że to rozsądna propozycja - jeżeli ktoś chciałby dorzucić coś od siebie proszę tu propozycję konkretnych wpisów do regulaminu. za parę dni założymy głosowanie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Dorzuciłem zmianę z weryfikacją turniejów.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Ad 4.10
na czyj wniosek? może go złożyć tylko członek LL? czy LS też?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Lidder pisze:Ad 4.10
wniosek o głosowanie: albo moderator LL albo potrzeba kilku ludków z LL (nie wiem ile jest teraz, kiedyś było 7).
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wrzuciłem głosowanie, zmiany dotyczące weryfikacji turniejów zgodnie poprzednią dyskusją.
A ma to jakieś znaczenie? Jest 40 parę osób na LL, część z nich jest też na LS.
W przypadku "innych ważnych okoliczności" to taka furtka na wszelki wypadek, mam nadzieje że nigdy z niej nie skorzystamy.
Zmieniłem trochę ten punkt, żeby LL nie mogła odwoływać za nieodpowiednie uściślenia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Oficjalnie jako koordynator proszę o wpisanie do regulaminu wymogu podania przy zgłaszaniu turnieju na stronie ligi linka do ogólnodostępnego forum.
Dziękuję. :)

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

W przypadku turniejów link tak, klub nie, jak ktoś chce anonimowo robić turniej (np. sklep) i nie chce mieć miejsca na LL to niech robi, nie wymuszajmy niepotrzebnych rzeczy, im mniej niekoniecznych obowiązków tym lepiej. Co nie zmienia faktu że transfer lokali można głosować moim zdaniem.

Wstrzymajmy to głosowanie do środy, może coś jeszcze kogoś najdzie.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

jak ktoś chce anonimowo robić turniej (np. sklep) i nie chce mieć miejsca na LL to niech robi, nie wymuszajmy niepotrzebnych rzeczy
Wpisujesz np. "Bard", Bard się nie zgłasza po miejsce na LL. W czym problem?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

To po co robić przymus, a co jak ktoś nic nie wpiszę, albo zrobi kropkę? Nie ma logicznej straty wynikającej z niewpisania, ani logicznej sankcji do nałożenia (bo nie anulujemy z tego powodu lokala) to po co przymus?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Zeby od początku bylo wiadomo kto to robi, a nie np. dwa kluby organizuja w sumie 2+4 lokale i maja dwa miejsca na LL.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Albo później się ktoś zgłasza, że ten anonimowy to jego turniej, a on jest z takiego i takiego klubu.
Jak sklep robi lokala i chce go zgłosić, to niech zgłosi, że robi sklep.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Moja propozycja: nie ma obowiązku zgłaszania, jak ktoś sobie przypomina o turnieju po czasie że to jednak jego to niech idzie się bujać.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Mnie chodzi o możliwość weryfikacji czy taki turniej się odbył, jak się mają wysłane wyniki do rzeczywistych. Oczywiście wszystko można stworzyć, ale wymaga to już pewnego wkładu roboty.
Drobna rzecz, a poprawiłaby przejrzystość Ligi IMO.
Że się zacytuję:.
KrzysiekW pisze:Tak sobie jak co tydzień klikam i klikam aktualkę i naszła mnie taka refleksja.
Lubię sobie czasem kliknąć z ciekawości (lub w celu weryfikacji :mrgreen: ) link na stronie ligowej prowadzący do tematu z turniejem. I czasem okazuje się, ze link prowadzi donikąd, a na BP czy znanych mi lokalnych forach tematu o turnieju nie ma. Niby nic, ale konieczność podawania tego mogłaby nieco utrudnić tworzenie widmowych turniejów. Owszem, mogę pisać PMki z pytaniami do uczestników, ale ten etap wolałbym przerabiać już po stwierdzeniu jakichś nieprawidłowości we własnym zakresie, np. właśnie w temacie turnieju.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Wobec braku innych zastrzeżeń, głosowanie rozpoczęte.

ODPOWIEDZ