Nowe DE na euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Nowe DE na euro

Post autor: PiotrB »

2400 Pts - Dark Elves Roster

Total Roster Cost: 2397

High Sorceress (1#, 345 pts) SHADOW
1 Supreme Sorceress, 260 pts = (base cost 225 + Level 4 Upgrade 35)
1 Lifetaker, 30 pts
1 Dispel Scroll, 25 pts
1 Seal of Ghrond, 30 pts

Squad (1#, 146 pts)
1 Assassin, 96 pts = (base cost 90 + Extra Hand Weapon 6)
1 Manbane, 25 pts
1 Rune of Khaine, 25 pts

Noble (1#, 212 pts)
1 Master (Battle Standard Bearer), 137 pts = (base cost 80 + Cold One 20 + Great Weapon 4 + Heavy Armour 4 + Sea Dragon Cloak 4 + Battle Standard Bearer 25)
1 Hydra Banner, 75 pts

Hag Queen (4#, 200 pts)
1 Death Hag, 90 pts
1 Cauldron of Blood, 110 pts

Corsairs (40#, 450 pts)
39 Black Ark Corsairs, 405 pts = 39 * 10 (base cost 10) + Musician Mus 5 + Standard Bearer Std 10
1 Sea Serpent Standard, 25 pts
1 Reaver, 20 pts

Repeater Crossbowmen (20#, 240 pts)
19 Dark Elf Repeater Crossbowmen, 224 pts = 19 * 11 (base cost 10 + Shield 1) + Musician Mus 5 + Standard Bearer Std 10
1 Guardmaster, 16 pts = (base cost 15 + Shield 1)

Cold One Knights (13#, 436 pts)
12 Cold One Knights, 348 pts = 12 * 27 (base cost 27) + Musician Mus 8 + Standard Bearer Std 16
1 Dread Knight, 43 pts
1 Biting Blade, 5 pts
1 Luckstone, 5 pts
1 Banner of Hag Graef, 35 pts

Harpy Coven (5#, 55 pts)
5 Harpies, 55 pts = 5 * 11

Harpy Coven (5#, 55 pts)

Dark Riders (5#, 122 pts)
5 Dark Riders, 122 pts = 5 * 23 (base cost 17 + Repeater Crossbow 5 + Shield 1) + Musician Mus 7

Dark Riders (5#, 136 pts)
5 Dark Riders, 136 pts = 5 * 23 (base cost 17 + Repeater Crossbow 5 + Shield 1) + Musician Mus 7 + Standard Bearer Std 14

Chwilowo błądzę jak dziecko we mglę - nie mogę dojść do siebie po nowych ograniczeniach :) Wymyśliłem taka rozpiskę - co Wy na to?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

pytanie 1: gdzie trzymasz duża suke?
pytanie 2: jaka role ma pelnic ten assasin?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ad1 kusznicy..
ad2 wsparcie korsarzy - mogę go wymienić na małą maguskę ale czy to ma sens...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

jak do kusz to daj oko jej.
Pozatym posciągaj te tarcze,kusze i ten sztandar z DRow i wrzuc klocuszek warriorów do trzymania maguski.
Skoro juz bierzez shadowa i wykorzystujesz slot to daj zamiast aska malą suke z deathem i wsadz do warriorów + 1 do LD na snajpere.

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Super :D Zamieniłbym rzeczywiście tego asasyna na małą sucz (fire, scroll, opcjonalnie ruby ring), wywalił DR i sztandar z kusz (może i championa?), zmienił biting blade na słomkę i dał szejdów. Sztandar nie działa na snajperkę, bo korzysta się z niemodyfikowanej LD, a death jest dla słabych.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Kumpel grał ostatnio prawie identyczną rozpiska, tylko ze mial czarodziejke z fire. Bardzo sobie to chwalił
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Mój deathstar się rozpowszechnia :twisted:
Wieszkto pisze:
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Shadar pisze:death jest dla słabych.
ciekawe.... praktyka pokazuje zupełnie cos innego;)

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Grałem na dedzie. DE i demonami na wronie z re-rollem. Ten lore jest fajny tylko w niektórych parringach, a w pozostałych po prostu obsysa. Jest grywalny i tyle.
Wieszkto pisze:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Normalnie tyle rad ,że nie wiem którą wybrać :)... Death ma trzy zajebiste czary i snajperkę (chwilowo snajperki nie uważam za zajebistą albowiem prawie każdy ostatnio używa jakiegoś MR - ciekawe czemu) .
Moi DR mają tylko muzyka,nie mają sztandaru nie mam więc co ściągać :) - oko za kuszę? muszę to przemyśleć.Co zrobię z etetykami? Kusza to średnio 15 hitów z S4 przez całą grę- oko da mi tyle?? Ściągnięcie tarcz z kuszników też mi burzy moje wyobrażenie o tym unicie :D .. Jak wywalę DR -ów to rzeczywiście mogę jakiś klocuszek warriorów wrzucić... Robi się za dużo opcji trochę...idę myśleć :mrgreen: Najważniejsze ,że nikt mi nie kazał CoK wyrzucić :D ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Moja propozycja (zamieniłbym asasyna na małą sucz, wywalił DR i sztandar z kusz, zmienił biting blade na słomkę i dał szejdów) jest najstabilniejsza. A tarcz nie zdejmuj, bo się przydadzą.
Wieszkto pisze:

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Kusza to średnio 15 hitów z S4 przez całą grę
Nie sadze ze jestes w stanie strzelac przez 6 tur, bedziesz musial maszerowac, dawac flee albo chocby umrzec. z tego powodu hoda jest lepsza.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Moim zdaniem tych hitów jest ok 10, ale to i tak więcej niż hoda :mrgreen:
Wieszkto pisze:

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Shadar pisze:Grałem na dedzie. DE i demonami na wronie z re-rollem. Ten lore jest fajny tylko w niektórych parringach, a w pozostałych po prostu obsysa. Jest grywalny i tyle.
Podobnie jak i ja. Stad mój wniosek ze nie mozna go brać jako lora glownego a tylko jako uzupelnienie innych, tymbardziej ze ta rozpa potrzebuje czegos na samotnych cwaniakow ktorzy jak wiemy MR nie maja...

@PiotrB - za samo sciagniecie tarcz i kusz z DRów bedziesz mogl wystawic klocuszek warriorów do trzymania duzej suki. Kolejne oszczedzone punkty masz na wymienie as = suczka (wszystko jedno co zadecydujesz czy z snajperka czy z fireballem).
Kleć rozpe i prezentuj;)

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Fireball i ruby ring to bardzo fajne połączenie. Najpierw ciskasz ringa, a jak wejdzie to masz bonus w postaci atrybutu fire i poprawiasz kolejną kulką. Jak zaryzykujesz, to taka akcja będzie kosztowała dwie kości, a zdobywasz punkty na jakimś śmieciu. :)
Wieszkto pisze:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Shadar pisze:Fireball i ruby ring to bardzo fajne połączenie. Najpierw ciskasz ringa, a jak wejdzie to masz bonus w postaci atrybutu fire i poprawiasz kolejną kulką. Jak zaryzykujesz, to taka akcja będzie kosztowała dwie kości, a zdobywasz punkty na jakimś śmieciu. :)
Czy to aby na pewno tak działa?? Ktoś mi kiedyś mówił ,że nie... [-X
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Dwa usprawnienia :

Total Roster Cost: 2398

High Sorceress (1#, 345 pts) Shadow
1 Lifetaker, 30 pts
1 Darkstar Cloak, 25 pts
1 Seal of Ghrond, 30 pts

Sorceress (1#, 160 pts) FIRE
1 Sorceress, 135 pts = (base cost 100 + Level 2 Upgrade 35)
1 Dispel Scroll, 25 pts

Noble (1#, 212 pts)
1 Master (Battle Standard Bearer), 137 pts = (base cost 80 + Cold One 20 + Great Weapon 4 + Heavy Armour 4 + Sea Dragon Cloak 4 + Battle Standard Bearer 25)
1 Hydra Banner, 75 pts

Hag Queen (4#, 200 pts)
1 Death Hag, 90 pts

Corsairs (38#, 430 pts)
37 Black Ark Corsairs, 385 pts = 37 * 10 (base cost 10) + Musician Mus 5 + Standard Bearer Std 10
1 Reaver, 20 pts

19 Dark Elf Repeater Crossbowmen, 224 pts = 19 * 11 (base cost 10 + Shield 1) + Musician Mus 5 + Standard Bearer Std 10

Cold One Knights (13#, 446 pts)
12 Cold One Knights, 348 pts = 12 * 27 (base cost 27) + Musician Mus 8 + Standard Bearer Std 16
1 Dread Knight, 43 pts
1 Sword of Might, 15 pts
1 Luckstone, 5 pts

Harpy Coven (5#, 55 pts)

Harpy Coven (5#, 55 pts)

Shades (8#, 136 pts)
8 Shades, 136 pts = 8 * 17 (base cost 16 + Extra Hand Weapon 1)

Shades (7#, 119 pts)
7 Shades, 119 pts = 7 * 17 (base cost 16 + Extra Hand Weapon 1)

LUB

Total Roster Cost: 2400

High Sorceress (1#, 345 pts) Shadow
1 Lifetaker, 30 pts
1 Darkstar Cloak, 25 pts
1 Seal of Ghrond, 30 pts

Sorceress (1#, 160 pts) Death.
1 Sorceress, 135 pts = (base cost 100 + Level 2 Upgrade 35)
1 Dispel Scroll, 25 pts

Noble (1#, 212 pts)
1 Hydra Banner, 75 pts

Hag Queen (4#, 200 pts)
1 Death Hag, 90 pts

Corsairs (40#, 450 pts)
39 Black Ark Corsairs, 405 pts = 39 * 10 (base cost 10) + Musician Mus 5 + Standard Bearer Std 10
1 Reaver, 20 pts

Cold One Knights (13#, 446 pts)
1 Dread Knight, 43 pts
1 Sword of Might, 15 pts
1 Luckstone, 5 pts

Harpy Coven (5#, 55 pts)

Harpy Coven (5#, 55 pts)

Warriors (37#, 237 pts)
36 Dark Elf Warriors, 225 pts = 36 * 6 (base cost 6) + Musician Mus 3 + Standard Bearer Std 6
1 Lordling, 12 pts

Która lepsza?
Obrazek

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

PiotrB pisze:
Shadar pisze:Fireball i ruby ring to bardzo fajne połączenie. Najpierw ciskasz ringa, a jak wejdzie to masz bonus w postaci atrybutu fire i poprawiasz kolejną kulką. Jak zaryzykujesz, to taka akcja będzie kosztowała dwie kości, a zdobywasz punkty na jakimś śmieciu. :)
Czy to aby na pewno tak działa?? Ktoś mi kiedyś mówił ,że nie... [-X
Zgodnie z uściśleniami lore atribute działa przy rzucania BS takich jak RRoR.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Królik pisze:
PiotrB pisze: Czy to aby na pewno tak działa?? Ktoś mi kiedyś mówił ,że nie... [-X
Zgodnie z uściśleniami lore atribute działa przy rzucania BS takich jak RRoR.
A jeżeli nie uznajesz uściśleń to masz dokładnie to samo w FAQu :D

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

@PiotrB - dwójeczka

ODPOWIEDZ