Oto jak wyglądała nasza sytuacja:

Na szaro zaznaczyłem początkową pozycję bohatera, a czerwony okrąg to impass. W moim mniemaniu w pełni legalnym jest odłączenie się od oddziału po najkrótszej linii i zaszarżowanie, tym bardziej że wykonałem przysługujący mi wheel. Mój przeciwnik był w opozycji tego rozumowania i przewertowaliśmy podręcznik w poszukiwaniu zasad, które potwierdzały by, bądź negowały moje rozumowanie. W rezultacie udało mi się przekonać adwersarza obrazkiem ze strony 101, przedstawiającym Orczego Bossa szarżującego bezpośrednio z oddziału, przy pomocy prostej strzałki. To wskazywało by na fakt, że tak samo jak mój bohater, ów ork wykonał wheel, a następnie przechodząc (i zachaczając) oddział dopuścił się szarży. Uważam, że moją tezę potwierdza również prosty fakt, że podczas reform, przyłączania i odłączania herosów od oddziałów - oni poruszają się po innych modelach z oddziału. Oponent zgodził się, natomiast pragnę upewnić się, czy aby na pewno nie wykonałem tzw. blessed bulwark (błogosławionego wału) kosztem mojego adwersarza.
Pozdrówki.