Rozpa na EURO/ETC
Rozpa na EURO/ETC
Do kilku tygodni męczę się na rozpą na EURO.
Próbowałem już kilka armii, ale z De będę miał najmniej pracy (dużo mam pomalowanych ).
Założenia rozpy.
1. Oryginalność, chcę grać nie typową rozpą, omijając standardy.
2. Mobilność, rozpa powinna być szybka.
3. Elastyczna, Prawdopodobnie będę jako pierwszy wystawiany więc muszę mieć w miarę elastyczną rozpę.
4. Musi być grywalna .
Ostatnio wymodziłem
Dark Elves Army
Supreme Sorceress 290 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Death
Sacrificial Dagger
Ironcures Icon
Supreme Sorceress 305 Pts
Magic Level 4; Lore of Shadow
Tome of Furion
Seal of Ghrond
Hag Graef Pegasus Master 192 Pts
Beast Master Scourge; Heavy Armour; Shield
Cloak of Hag Graef
Dawn Stone
Dark Pegasus
Khaeleth BSB Master 212 Pts
GW; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Pendant of Khaeleth
Dragonhelm
Dark Pegasus
Dragon Egg Master 194 Pts
Beast Master Scourge; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Black Dragon Egg
Dragonbane Gem
Enchanted Shield
Dark Pegasus
3x10 RXB's + Shield 110 Pts
1x23 Dark Elf Warriors 185 Pts
Shield; Standard of discipline; Musician
1x22 Dark Elf Warriors 163Pts
Shield; Standard; Musician
2X1 Cold One Chariot 100 Pts
10 Cold One Knights 329 Pts
Musician; Standard of Hag Graef
Mode: 95
Punkty: 2400
Czekam na krytykę. Grałem jedną grę tą rozpą raz, przegrałem 12-8, ale do ostatnich tur byłem sporo do przodu, lekki pech spowodował stratę 2 pegazów, zabili ich łucznicy w cc, i CoK uciekli i zostali złapani w kolejnej turze na sporym farcie, co w rezultacie wymusiło w ostatniej turze ucieczkę spearów z magami.
Próbowałem już kilka armii, ale z De będę miał najmniej pracy (dużo mam pomalowanych ).
Założenia rozpy.
1. Oryginalność, chcę grać nie typową rozpą, omijając standardy.
2. Mobilność, rozpa powinna być szybka.
3. Elastyczna, Prawdopodobnie będę jako pierwszy wystawiany więc muszę mieć w miarę elastyczną rozpę.
4. Musi być grywalna .
Ostatnio wymodziłem
Dark Elves Army
Supreme Sorceress 290 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Death
Sacrificial Dagger
Ironcures Icon
Supreme Sorceress 305 Pts
Magic Level 4; Lore of Shadow
Tome of Furion
Seal of Ghrond
Hag Graef Pegasus Master 192 Pts
Beast Master Scourge; Heavy Armour; Shield
Cloak of Hag Graef
Dawn Stone
Dark Pegasus
Khaeleth BSB Master 212 Pts
GW; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Pendant of Khaeleth
Dragonhelm
Dark Pegasus
Dragon Egg Master 194 Pts
Beast Master Scourge; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Black Dragon Egg
Dragonbane Gem
Enchanted Shield
Dark Pegasus
3x10 RXB's + Shield 110 Pts
1x23 Dark Elf Warriors 185 Pts
Shield; Standard of discipline; Musician
1x22 Dark Elf Warriors 163Pts
Shield; Standard; Musician
2X1 Cold One Chariot 100 Pts
10 Cold One Knights 329 Pts
Musician; Standard of Hag Graef
Mode: 95
Punkty: 2400
Czekam na krytykę. Grałem jedną grę tą rozpą raz, przegrałem 12-8, ale do ostatnich tur byłem sporo do przodu, lekki pech spowodował stratę 2 pegazów, zabili ich łucznicy w cc, i CoK uciekli i zostali złapani w kolejnej turze na sporym farcie, co w rezultacie wymusiło w ostatniej turze ucieczkę spearów z magami.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, o 16:52 przez Kanadian, łącznie zmieniany 6 razy.
Nie wiem czy jednego pegaziste nie zamnieł bym na kocioł.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie wchodzi na EURO, bo ma już pendanta i magie death/shadow.
A no wlasnie, w ogole nie przyjrzalem sie tym pegazistom:
-Pendant: Dwurak vs lanca
-Koles z jajkiem: Biting blade + charmed shield
-koles z cloakiem: Zwykly bicz vs lanca
Imho zdecydowanie lepsze zlozenie. Masz magiczna bron na eteryki i mozesz wyleciec na jedno dzialo. Do tego pendant musi miec sile 6... W ogole te lance to jest nieporozumienie. Bicz tez jest supcio na tym gosciu. Masz 4 ataczory i dostajesz w prezencie AP. Np na taka bretke gosc jest ultra.
-Pendant: Dwurak vs lanca
-Koles z jajkiem: Biting blade + charmed shield
-koles z cloakiem: Zwykly bicz vs lanca
Imho zdecydowanie lepsze zlozenie. Masz magiczna bron na eteryki i mozesz wyleciec na jedno dzialo. Do tego pendant musi miec sile 6... W ogole te lance to jest nieporozumienie. Bicz tez jest supcio na tym gosciu. Masz 4 ataczory i dostajesz w prezencie AP. Np na taka bretke gosc jest ultra.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Kocioł wywaliłem za rzecz 3-go pegazisty.
Pendantowiec faktycznie ma dwuraka.
Jeśli chodzi o magiczne ataki, nie dopisałem że to projekt na ETC. i najzwyczajniej w świecie, ryzykuje że nie zostanę sparowany z VC. Zdrugiej strony na VC mam pitkę i słoneczko.
Teraz z czego zrezygnować by włożyć szmatę na warriorów i zabawki na reszcie?
Pendantowiec faktycznie ma dwuraka.
Jeśli chodzi o magiczne ataki, nie dopisałem że to projekt na ETC. i najzwyczajniej w świecie, ryzykuje że nie zostanę sparowany z VC. Zdrugiej strony na VC mam pitkę i słoneczko.
Teraz z czego zrezygnować by włożyć szmatę na warriorów i zabawki na reszcie?
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, o 16:46 przez Kanadian, łącznie zmieniany 1 raz.
Z niczego... Szmata na warriorach vs 3-4 mietkow, czy bedziesz mial powiedzmy 2x22. A wymiana broni chyba w tej samej cenie.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Lanca jest 2pkt, tańsza, ale w sumie to nieznaczna wymiana, więc chętnie spróbuje.
Szmata wchodzi, i Ironcures Icon dałem na czarce bo 5 punktów zostało, myślałem o championie na kusznikach, ale nie wiem.
Popróbuje dam znać jak poszło.
Szmata wchodzi, i Ironcures Icon dałem na czarce bo 5 punktów zostało, myślałem o championie na kusznikach, ale nie wiem.
Popróbuje dam znać jak poszło.
nie, miałem kocioł i wywaliłem, później zmieniłem lory, potem dodałem drugiego maga, poczym, znów zmieniałem lory, i jeszcze dodałem CoKi itd. aż w końcu rozpa zaczyna działać.
Ja mam zapas rydwanów jeszcze z czasów kiedy się nawet po 4 wystawiało Ale nie sprzedam Ponoć nowy book dostaniemy w niedalekiej przyszłości i kto wie co nas czeka w nim.PiotrB pisze:kurde - bardzo fajna rozpa - choć ja pomieszałbym coś z corami i dał więcej kusz...
BTW - GDZIE KUPIĆ RYDWANY bo już kolejna osoba sugeruje ich używanie a ja ich po chamsku nie posiadam (chlip)
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
jak pisałem o 0-3 na haripii to myślałem o dodaniu lorda na pegazie, i 1 odział harpii.
Z tym bookiem to tak na 100%?
Jeszcze do VC rzeczy nie kupiłem, a tu De wychodzi po czym Imperium.
Jeszcze do VC rzeczy nie kupiłem, a tu De wychodzi po czym Imperium.
ebayBTW - GDZIE KUPIĆ RYDWANY
A żeby nie było, że spam
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 23#p886323
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
w sumie to troche smiechowe że HE moga dac 3 hero na orłach i do tego wstawić 4 orełki.Kanadian pisze:jak pisałem o 0-3 na haripii to myślałem o dodaniu lorda na pegazie, i 1 odział harpii.
U nas analogiczna sytuacja nie ma racji bytu bo komuś sie nie spodobała (widocznie była mocniesza niż ww przykład )