To jak jest w końcu, kolumna special rules to tylko środek czy całość?Maciek Paraszczak pisze:A co za różnica w jakiej jest kolumnie? W RB jest wyraźnie napisane, że tylko "Stone thrower's Multiple Wounds(D6) special rule applies only to the high-strength hit...." a nie że wszystkie zasady specjalne dotyczą big hita.szeszej pisze:Wątpliwe, chyba że zwykła katapulta ma pod całym plackiem Multiple Wounds.
KB jest w kolumnie Special Rules, tak jak w zwykłej katapie jest tam Multiple Wounds (d6).
Nie zmienia to faktu, że w porównaniu z innymi opcjami w nowych Ograch, Scraplauncha jest słabawa. Ale obiektywnie to taka zła nie jest - wiele armii chętnie by ją przygarnęło
Scraplauncher - KB po całości czy w środku?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Scraplauncher - KB po całości czy w środku?
Nic dodać, nic ująć, temat można zamknąć... Moderzy...?
"Walery: Niech się pan na mnie spuści
Harpagon: A teraz Jakubie, trzeba wychędożyć karocę"
Skąpiec Moliera [Slaaneshyty]
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Król Julian z Madagaskaru
Harpagon: A teraz Jakubie, trzeba wychędożyć karocę"
Skąpiec Moliera [Slaaneshyty]
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Król Julian z Madagaskaru
Nigdzie nie jest jasno napisane, jest tylko w kolumnie "special rules" killing blow, a w rb jest, że special rules katapulty odnosi się jedynie do środka znacznika. Pytanie tylko czy chodzi w rb jedynie o katapultę opisaną w rb czy o każdą katapultę.
Jak sobie wymyślasz, co jest w RB napisane to się do końca życia możesz zastanawiaćszeszej pisze:Nigdzie nie jest jasno napisane, jest tylko w kolumnie "special rules" killing blow, a w rb jest, że special rules katapulty odnosi się jedynie do środka znacznika. Pytanie tylko czy chodzi w rb jedynie o katapultę opisaną w rb czy o każdą katapultę.

W RB stoi, że zasada multiple wounds dotyczy tylko dziury...
Maciek
Helstorm ma w special rules innacurate, czy to znaczy, że tylko dziurka jest przesuwana o rzut artyleryjki a reszta template'u scatteruje jak zwykły stone thrower?
Nie szukaj dziury w całym.
Nie szukaj dziury w całym.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.