2400 DE Euro
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
2400 DE Euro
Moja propozycja na 2400 elfów.
Supreme Sorceres 4lv Death Dark Pegasus(ew dark steed i dopakować warriorów)
Focus Fam
Lifetaker
Amulet of Preserv
Death Hag - Claudron of Blood BSB
5 Dark Riders rxb mus
5 Dark Riders rxb mus
33 Warriors fcg shield
gleaming pedant
10 rep crossbowmen shield, mus
36 Witch Elves fcg
banner of murder
36 Executoniers fcg
5 harpies
5 harpies
Cold One chariot
Cold One Chariot
Zastanawiam się czy by nie zmienić pegaza na dark steeda a wariorom zwiększyć stan i dać thernal flama.
Supreme Sorceres 4lv Death Dark Pegasus(ew dark steed i dopakować warriorów)
Focus Fam
Lifetaker
Amulet of Preserv
Death Hag - Claudron of Blood BSB
5 Dark Riders rxb mus
5 Dark Riders rxb mus
33 Warriors fcg shield
gleaming pedant
10 rep crossbowmen shield, mus
36 Witch Elves fcg
banner of murder
36 Executoniers fcg
5 harpies
5 harpies
Cold One chariot
Cold One Chariot
Zastanawiam się czy by nie zmienić pegaza na dark steeda a wariorom zwiększyć stan i dać thernal flama.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
teoretycy
jeszcze mi nie padła. Miałem na turnieju już ją i miała się dobrze do końca.
jeszcze mi nie padła. Miałem na turnieju już ją i miała się dobrze do końca.
ASF-a pewnie mają dostawać z kotła.Soulferin pisze:Egzeki bez bannera z ASF imo sa za słabe.
kuszom zamiast tarcz lepiej dać dowódce. Tarcze dużo im nie pomogą (w takiej ilości) a dowódca lepiej strzela i może przyjąć cowboja na ture.
ja do deatha teraz nie mam przekonania. z 4 kości nic na pewniaka nie rzucisz.
Lepiej może Fire i liczyć na klatkę, bonusy do zranień (witchki z tym gniotą), słoneczko itp.
do tego zwolni Ci się limit i wystawisz poka albo hydre, pomocną przy chronieniu flank Twoich dużych klocków.
wogóle zmniejszyłbym warriorów i dopakował kusze do limitu.
a zamiast jednego ciągnącego się jak flaki z olejem rydwanu wstawiłbym oddział 10 witchek kamikadze lub zostawił punkty na hydre.
a mnie się podoba ostatnio co rozpiska DE to mi się podoba ....
Jest czym poodginać - jest czym przyjebać - egzeki wcale nie muszą mieć sztandaru - jedyny minus jest taki ,że magia Death jest przycięta do 4 kości...nie przeszkadza Ci to?
Rozpiska na pewno ma możliwości i jest ciekawa - zupełne zaprzeczenie tego czym ja gram (zawsze full w bohaterach) .
Napisz jak Ci poszło na turnieju i jak grałeś Zdrówko
Jest czym poodginać - jest czym przyjebać - egzeki wcale nie muszą mieć sztandaru - jedyny minus jest taki ,że magia Death jest przycięta do 4 kości...nie przeszkadza Ci to?
Rozpiska na pewno ma możliwości i jest ciekawa - zupełne zaprzeczenie tego czym ja gram (zawsze full w bohaterach) .
Napisz jak Ci poszło na turnieju i jak grałeś Zdrówko
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
4 kości spokojnie starcza. Death nie ma bóg wie jakich casting value poza dużym słonkiem ...
- Paraszczak
- Falubaz
Exeków pozwoliłem sobie już potestować wczesniej. Grałem 37 + muzyk do swift reformy (unit 450ptk) wystawionych w Hordzie. No i generalnie są naprawdę sycący. ASFa im wcale nie trzeba - stojac w Hordzie z Wardem od Garnka 5+ naprawdę miażdżą. Przez chwilę myślałem nawet nad dwiema 37emkami, ale nie mam tyle modeli.
Stubborn (12' od Garnka), S6 Killing Blow, Hate. Horda w styku ze zwykłym unitem piechoty odda 21A.
pzdr
Stubborn (12' od Garnka), S6 Killing Blow, Hate. Horda w styku ze zwykłym unitem piechoty odda 21A.
pzdr
oak pisze: ASF-a pewnie mają dostawać z kotła.
tarcze są imo niezbedne, aż grzech nie braćkuszom zamiast tarcz lepiej dać dowódce. Tarcze dużo im nie pomogą (w takiej ilości) a dowódca lepiej strzela i może przyjąć cowboja na ture.
ja do deatha teraz nie mam przekonania. z 4 kości nic na pewniaka nie rzucisz.
widać, że nie masz pojecia o tym lorze w życiu nie rzuciłem czaru z lore of death więcej niż na 4 kościach, jedyny czar który potrzebuje więcej, to duże słonko - reszta czarów wychodzi z 2-3(max z 4) kości.
jest taki czar w lore of fire ?Lepiej może Fire i liczyć na [...] słoneczko itp.
żeby nie było, że nabijam się tylko z kogoś i pisze bezsensowne posty, to może jeszcze skrobne na temat rozpiski
nie wolałbyś dać +1LD na warriorów? imo byłoby to lepsze rozwiązanie
jak Ci sie spisują charioty? są twarde, wypłacają fajne impacty, może wartoby wystawić shadów zamiast nich? Moim zdaniem więcej mogą zrobić niż charioty za praktycznie te same punkty
pegaz chyba będzie lepszy niż steed, nawet kosztem tych kilku warriorów, latanie to komfort i czesto ratuje d***
sorki pośpieszyłem się, pojebawszy mi się w tych blessach. faktycznie boli brak asfa.Rabsp pisze:oak pisze: ASF-a pewnie mają dostawać z kotła.
są niezbędne ale na większych klockach. na 10 kusz to jest zbędnie wyrzucone 10 pkt.Rabsp pisze: tarcze są imo niezbedne, aż grzech nie brać
nie twierdze że tego nie można rzucić z małej ilości kości, natomiast twierdze że dużo łatwiej to rozpraszać, niż czary rzucone z 5 kości.widać, że nie masz pojecia o tym lorze w życiu nie rzuciłem czaru z lore of death więcej niż na 4 kościach, jedyny czar który potrzebuje więcej, to duże słonko - reszta czarów wychodzi z 2-3(max z 4) kości.
nie szokuj się, chodzi mi o flame storm.jest taki czar w lore of fire ?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Tarcze się przydają nawet na małych oddziałach kuszników. Dwa rydwany to dobre rozwiązanie. Wg mnie ta fenomenalna jednostka to twarda i wielozadaniowy krążownik do działań osłonowych - twardy i solidny i może przyłożyć. Nie pozbędę się ich choć wolałbym hydrę , Death musi być bo soulblight i słońce to bardzo ważne czary.
Mam dla ciebie lepszy pomysl:
1.Zdejmij tego smiesznego pegaza spod czarki.
2.Zdejmij kusze z fastow.
3.Za punkty z pegaza daj exekom banner of swiftness, a warriorom dyscypline, coby rozrzucac z magiczka 10 lidery.
4.Zmien zlozenie na magiczce... Zamiast focusa daj sztylet, zeby ten death przebijal sie jeszcze skuteczniej. W tym lorze nie ma slabych czarow. Z +2koscmi na ture wchodzi ich znacznie wiecej. Tez nie jestem przekonany czy ten ward to dobry wybor. Jak nie masz DSa wolalbym seal of ghrond.
5.Za punkty ktore zostana z pegaza i kusz z fastow dopchaj maksymalnie duzo kusznikow. (ewentualnie mozesz jeszcze zmiescic guiding eye na magiczce).
1.Zdejmij tego smiesznego pegaza spod czarki.
2.Zdejmij kusze z fastow.
3.Za punkty z pegaza daj exekom banner of swiftness, a warriorom dyscypline, coby rozrzucac z magiczka 10 lidery.
4.Zmien zlozenie na magiczce... Zamiast focusa daj sztylet, zeby ten death przebijal sie jeszcze skuteczniej. W tym lorze nie ma slabych czarow. Z +2koscmi na ture wchodzi ich znacznie wiecej. Tez nie jestem przekonany czy ten ward to dobry wybor. Jak nie masz DSa wolalbym seal of ghrond.
5.Za punkty ktore zostana z pegaza i kusz z fastow dopchaj maksymalnie duzo kusznikow. (ewentualnie mozesz jeszcze zmiescic guiding eye na magiczce).
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
re Rience:
1. Raczej nie, konia rozważałem by trzymać blisko Dark Ridersów ją co z focus famem powinno starczyć ale latanie daje możliwości której konik nie da.
2. Nigdy
3. Wolę mobilność i support lifetakera potrafi milutko połaskotać eteryki i upiuerdliwe fasty.
4. j.w mógłbym rozważać jeszcze dodatkowy oddział ridersów i kusz zamiast warriorów ale z punktami nie wyrobię(bo kusze muszą być na ridersach)
1. Raczej nie, konia rozważałem by trzymać blisko Dark Ridersów ją co z focus famem powinno starczyć ale latanie daje możliwości której konik nie da.
2. Nigdy
3. Wolę mobilność i support lifetakera potrafi milutko połaskotać eteryki i upiuerdliwe fasty.
4. j.w mógłbym rozważać jeszcze dodatkowy oddział ridersów i kusz zamiast warriorów ale z punktami nie wyrobię(bo kusze muszą być na ridersach)
CoC'i są świetne,
1. strzelają,
2. potrafią porządni uderzyć,
3. Są wytrzymałe,
4. dobry bloker (na tyle tani że można poświęcić),
5. Szarżują na 3k6,
1. strzelają,
2. potrafią porządni uderzyć,
3. Są wytrzymałe,
4. dobry bloker (na tyle tani że można poświęcić),
5. Szarżują na 3k6,
No, rzeczywiście te cztery strzały, to prawie nic, ale samej zdolności im nie odmówisz. A blokerem są niezłym, więc nie wiem, o co Ci chodzi
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Właśnie, 4 strzały to niewiele przyznaje, ale są! Jak masz 2 CoC'i to strzałów jest 8, zazwyczaj jakiegoś wounda czy 2 wbiją. Dodatkowo to kolejne kusze w armii.
A blokerem są wyśmienitym (w odróżnieniu od harpii, one trzymają wroga).
A blokerem są wyśmienitym (w odróżnieniu od harpii, one trzymają wroga).
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Cold One Chariot czyli CoC[/b]