Unikalnosc armii

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Unikalnosc armii

Post autor: Fluffy »

Witam,

Mam takie pytanie odnosnie unikalnosci armii. Chodzi dokładnie o punkty na turniejach przyznawane za konwersje, majace jakoby motywowac do nadawania armii unikatowego wygladu.
Chodzi mi o to, ze udało mi się zebrac armie ożywienców - ponad sto szeregowych modeli z prastarych edycji warchammera (wszystko oryginały GW), praktycznie zaden wzor figurki mi sie nie powtarza. Nie ma najmniejszego sensu tego konwertowac - zreszta byloby to zniszczenie unikalnych figurek. Podobnie znam kilku ludzi - zapalenców, kompletujacych unikalne wzory metalowych skavenów i montujace z tego kompletne klocki.
Zaznacze, ze nie chodzi mi o piatoedycyjne metalowe klony, tylko o figurki z lat 70tych i poczatkow 80tych, które były produkowane w nieprawdopodobnych ilosciach wzorów.
Czy trud zbierania i kompletowania takiej armii nie jest porównywalny z trudem konwertowania?
A jednoczesnie, mimo ze armia jest w 100% unikalna, zgodnie z zasadami turniejowymi nie ma ani jednego punktu za konwersje. Troszke to imo bez sensu..

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

za to powinienes miec dodatkowe punkty za wow...

choc imo masz w sumie troche racji ;]

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

racja, przecież w końcu czas poświęcony na wyszukiwanie tych unikatów jest zapewne znacznie dłuższy niż samo konwertowanie, jak dla mnie to powinno być na równi, a co do jakiejś tam oceny to sędzie widzi co to jest :)

a masz to już malnięte wszystko?/ :p jakieś fotki :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ja choćby dziś wystawiłem na turnieju 70 metalowych gobbosów z różnych edycji, ale za takie rzeczy się raczej extra pts nie dostaje. Ja również nie mam zamiaru ciąć starych wzorów, natomiast w każdym z tych unitów wstawiam jakiegoś fajnego fillera i wtedy cała kompozycja zgarnia kupę dodatkowych bonusów. Polecam :)

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Nie, maźniete dopiero będzie :) Release bedzie prawdopodobnie około listopada :)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Trzeba lobbować za innymi rozwiązaniami. Moje archiwalne HE właśnie zaczynają się niesmiało malować i na nowy kodeks powinny być już zrobione. Ale ciąć ich nie będę, bo to zbrodnia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

jestem za :D mam ok 15 krówek, z tego tylko 3 to modele GW - reszta to starocie, wygrzebane modele innych firm, albo np. przepiekne wilkołaki z konfrontacji. Taki hobbyzm tez powinien byc punktowany.

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

A ja mam 2 stare liczki...^^
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

szafa@poznan pisze:jestem za :D mam ok 15 krówek, z tego tylko 3 to modele GW - reszta to starocie, wygrzebane modele innych firm, albo np. przepiekne wilkołaki z konfrontacji. Taki hobbyzm tez powinien byc punktowany.
Można podciągać pod WOW.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Ja raczej bym sie przychylil do takiej argumentacji przy ocenianiu (u nas punktow za WOW na lokalach nie ma, sa za konwersje - wiec bym wrzucil w ta rubryczke costam chyba;p)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Mam 4 ed. SH - nie potne ich - nie ma szans :P Poluje na inne unikaty HE, ich tez nie potne - chce żeby armia miała własnie ten klimat pięknych starych figsów!

Pozdro

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ja już mam cały klocek ze staroedycyjnych krasi - lata osiemdziesiąte i kilka nowszych, ale też słusznego wieku. I mam nadzieję, że coś od czasu do czasu też za to dostanę, ale w sumie nie po punkty na turniejach robię tę armię ;)

Nindox Arf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nindox Arf »

ja tak samo moich white dwarfów (figurek) nie zmienił bym wogóle, swoją drogą ciekawe by było przyznawanie punktów za posiadanie np. w slotach hero tych samych postaci z różnych edycji i różnych wzorów...

pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."

Amor patriae nostra lex

Salamun Aleykum

ODPOWIEDZ