Unikalnosc armii
Unikalnosc armii
Witam,
Mam takie pytanie odnosnie unikalnosci armii. Chodzi dokładnie o punkty na turniejach przyznawane za konwersje, majace jakoby motywowac do nadawania armii unikatowego wygladu.
Chodzi mi o to, ze udało mi się zebrac armie ożywienców - ponad sto szeregowych modeli z prastarych edycji warchammera (wszystko oryginały GW), praktycznie zaden wzor figurki mi sie nie powtarza. Nie ma najmniejszego sensu tego konwertowac - zreszta byloby to zniszczenie unikalnych figurek. Podobnie znam kilku ludzi - zapalenców, kompletujacych unikalne wzory metalowych skavenów i montujace z tego kompletne klocki.
Zaznacze, ze nie chodzi mi o piatoedycyjne metalowe klony, tylko o figurki z lat 70tych i poczatkow 80tych, które były produkowane w nieprawdopodobnych ilosciach wzorów.
Czy trud zbierania i kompletowania takiej armii nie jest porównywalny z trudem konwertowania?
A jednoczesnie, mimo ze armia jest w 100% unikalna, zgodnie z zasadami turniejowymi nie ma ani jednego punktu za konwersje. Troszke to imo bez sensu..
Pozdrawiam!
Mam takie pytanie odnosnie unikalnosci armii. Chodzi dokładnie o punkty na turniejach przyznawane za konwersje, majace jakoby motywowac do nadawania armii unikatowego wygladu.
Chodzi mi o to, ze udało mi się zebrac armie ożywienców - ponad sto szeregowych modeli z prastarych edycji warchammera (wszystko oryginały GW), praktycznie zaden wzor figurki mi sie nie powtarza. Nie ma najmniejszego sensu tego konwertowac - zreszta byloby to zniszczenie unikalnych figurek. Podobnie znam kilku ludzi - zapalenców, kompletujacych unikalne wzory metalowych skavenów i montujace z tego kompletne klocki.
Zaznacze, ze nie chodzi mi o piatoedycyjne metalowe klony, tylko o figurki z lat 70tych i poczatkow 80tych, które były produkowane w nieprawdopodobnych ilosciach wzorów.
Czy trud zbierania i kompletowania takiej armii nie jest porównywalny z trudem konwertowania?
A jednoczesnie, mimo ze armia jest w 100% unikalna, zgodnie z zasadami turniejowymi nie ma ani jednego punktu za konwersje. Troszke to imo bez sensu..
Pozdrawiam!
racja, przecież w końcu czas poświęcony na wyszukiwanie tych unikatów jest zapewne znacznie dłuższy niż samo konwertowanie, jak dla mnie to powinno być na równi, a co do jakiejś tam oceny to sędzie widzi co to jest 
a masz to już malnięte wszystko?/ :p jakieś fotki

a masz to już malnięte wszystko?/ :p jakieś fotki

Ja choćby dziś wystawiłem na turnieju 70 metalowych gobbosów z różnych edycji, ale za takie rzeczy się raczej extra pts nie dostaje. Ja również nie mam zamiaru ciąć starych wzorów, natomiast w każdym z tych unitów wstawiam jakiegoś fajnego fillera i wtedy cała kompozycja zgarnia kupę dodatkowych bonusów. Polecam 

Trzeba lobbować za innymi rozwiązaniami. Moje archiwalne HE właśnie zaczynają się niesmiało malować i na nowy kodeks powinny być już zrobione. Ale ciąć ich nie będę, bo to zbrodnia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
jestem za
mam ok 15 krówek, z tego tylko 3 to modele GW - reszta to starocie, wygrzebane modele innych firm, albo np. przepiekne wilkołaki z konfrontacji. Taki hobbyzm tez powinien byc punktowany.

Można podciągać pod WOW.szafa@poznan pisze:jestem zamam ok 15 krówek, z tego tylko 3 to modele GW - reszta to starocie, wygrzebane modele innych firm, albo np. przepiekne wilkołaki z konfrontacji. Taki hobbyzm tez powinien byc punktowany.
Ja raczej bym sie przychylil do takiej argumentacji przy ocenianiu (u nas punktow za WOW na lokalach nie ma, sa za konwersje - wiec bym wrzucil w ta rubryczke costam chyba;p)
-
- "Nie jestem powergamerem"
ja tak samo moich white dwarfów (figurek) nie zmienił bym wogóle, swoją drogą ciekawe by było przyznawanie punktów za posiadanie np. w slotach hero tych samych postaci z różnych edycji i różnych wzorów...
pzdr
pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum