Spray na podkład- Czy warto?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Spray na podkład- Czy warto?
Tak jak w temacie. Normalna czarna frabka (Chaos Black) zawiera 12 ml fraby, a Spray Czarny 400 ml. I tu moje pytanie: Co się opłaca kupić? Jaka jest różnica w jakości farby? Ktoś używa/użuwał Spray'u? 

No tak.. Ja wole spraye i tylko te GW (chodz widzialem ostatnio na allegro vallejo)
Sprayem nakłada sie farbe szybko i równiemiernie ALE jeżeli będziesz psikał źle czyt. ze zbyt bliskiej odległości to farba zamiac pokryc figurki się w nią "weżre" nie zauważysz tego do momentu zmywania
Potem figurka bedzie wygladała jakbys dźgał ją szpilką (czyli będzie cała w dziurkach i bedze miala bialy osad ;D)
Do tego spraye są bardziej opłacalne
Sprayem nakłada sie farbe szybko i równiemiernie ALE jeżeli będziesz psikał źle czyt. ze zbyt bliskiej odległości to farba zamiac pokryc figurki się w nią "weżre" nie zauważysz tego do momentu zmywania

Do tego spraye są bardziej opłacalne
Dzięki, przekonaliście mnie (byłem nie pewien efektu Spray'a).
Dotąd robiłem podkłady ponad 100 modelom moich DE za pomocą zwykłych Chaos Blacków :p Teraz zaczne praktykować Spray'e
THX.
Dotąd robiłem podkłady ponad 100 modelom moich DE za pomocą zwykłych Chaos Blacków :p Teraz zaczne praktykować Spray'e
THX.
Odpowiedź na pytanie: zdecydowanie warto.
Kłódeczka?
Kłódeczka?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
To chyba za dużo nakładasz. Psiknij lekko, a potem zamaluj niedokładności rozwodnionym chaos blackiem.Meter pisze:szczerze?? ma mi kto podkładować wiec wole farbki chaos black zamiast spreyów. średnio zchodzi mi półtora farbki na tyle figurek coby poszedł cały spray.
http://youtube.com/watch?v=Ohmv-AzMvvs& ... ed&search=
Odnalezione w temacie o farbkach:)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, o 21:27 przez Duderson, łącznie zmieniany 2 razy.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Z mojego doświadczenia malarskiego (choć jest niewielkie
) mogę powiedzieć, że spray GW jest jedna z niewielu rzeczy tej firmy w pełni wartą swojej ceny. Polecam!

Bardzo fajny filmik, dzięki
Takze dodam , ze warto - argumentacje znajdziesz w innych postach
Tak jak rzekles Towarzyszu Tomashu - klodeczka