Punkty zdobyte przez Mengili

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Inferno
Falubaz

Punkty zdobyte przez Mengili

Post autor: Inferno »

podana sytuajca

CDDDDmmm
OOOOOmmm
OOOOO
OOOOO
OOOOO

C - CZARODZIEJKA we
D - DRIADY
O - ORKI
m - MENGILE

czarodziejka i driady przegrywaja combata oboje nie zdaja Breaka

pytanie:
Mengile dostaja 100 pts czy 200pts za zasade zdejmowania skór z zbrejkowanych wrogów ?
Ostatnio zmieniony 30 maja 2007, o 07:49 przez Inferno, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Inferno pisze:podana sytuajca

mmm
CDDDDmmm
OOOOOmmm
OOOOO
OOOOO
OOOOO

C - CZARODZIEJKA we
D - DRIADY
O - ORKI
m - MENGILE

czarodziejka i driady przegrywaja combata oboje nie zdaja Breaka

pytanie:
Mengile dostaja 100 pts czy 200pts za zasade zdejmowania skór z zbrejkowanych wrogów ?
200 pkt. - za każdąjednostkę którą zmiotą lub złamią w CC, a więc czarodziejka 100, driady 100.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

rysunek tego nie przedstawil chyba, po sadze ze infernowi chodzilo o to, czy mengile dostaja punkty za oddzialy zbrejkowane w walce, ale z ktorymi oni sami sie nie stykaja... tzn przy multiplowych walkach, jesli mengile tykaja sie tylko z jednym oddzialem, a zaangazowanych jest jeszcze np 5 oddzialow przeciwnika i 2 twoje, to czy po brejku mengile dostaja 500pkt za skory, chociaz sie nie stykaja z tymi oddzialami(a sa w jednej walce), czy tylko za te oddzialy z ktorymi sie stykaja, czy moze jesli mengile nabija najwiecej do cr i one spowoduja niejako brejka to wtedy? sprawa nie jest imo taka blacha...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dokladnie. Inferno zle to narysowal. Powinno byc np tak:
OOOOO
OOOOOm
CDDDDm
DDDDDm
OOOOOm
OOOOO

C - CZARODZIEJKA we
D - DRIADY
O - ORKI
m - MENGILE

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jerzyn pisze:rysunek tego nie przedstawil chyba, po sadze ze infernowi chodzilo o to, czy mengile dostaja punkty za oddzialy zbrejkowane w walce, ale z ktorymi oni sami sie nie stykaja... tzn przy multiplowych walkach, jesli mengile tykaja sie tylko z jednym oddzialem, a zaangazowanych jest jeszcze np 5 oddzialow przeciwnika i 2 twoje, to czy po brejku mengile dostaja 500pkt za skory, chociaz sie nie stykaja z tymi oddzialami(a sa w jednej walce), czy tylko za te oddzialy z ktorymi sie stykaja, czy moze jesli mengile nabija najwiecej do cr i one spowoduja niejako brejka to wtedy? sprawa nie jest imo taka blacha...
Jest napisane, że za te oddziały które przełamią, lub wybiją.

Pytanie - czy jeśli Manflayerzy z czymś tam walczą z 3ema oddziałami i w wyniku starcia zostają one przełamane, to kto je przełamuje ?? Manflayerzy, drugi oddział ? Moim zdaniem i jedni i drudzy. Więc nie jest to ważne - po prostu w multi-kombacie mają szansę złamać od razu kilka unitów (a czy osobiście, czy z pomocą kolegów to nieważne - skóra jest skórą :) ). Nigdzie nie ma wzmianki, że muszą przełamać "osobiście". Tak więc zasada ta działa też w multikombacie.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Imo, jeśli się z nimi nie stykają - to nie.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Ja bym o cytat prosil.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Jak dla mnie dostają nic nie pisze że musi być to oddział w BtB contact.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

karlee dobrze narysowałem... podaną sytuacje miałem na turnieju.. sedzia zasadzil ze nie mam punktów za czarodziejke bo się z Nią nie stykałem w HtH

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Inferno pisze:karlee dobrze narysowałem... podaną sytuacje miałem na turnieju.. sedzia zasadzil ze nie mam punktów za czarodziejke bo się z Nią nie stykałem w HtH
Cfaniak. Zmienil posta, i teraz pisze ze dobrze narysowal :P

ODPOWIEDZ