Ponieważ muszę sobie zrobić przerwę z moimi ogrami, postanowiłem pobawić się ponownie moimi najemnikami. Uprzedzam rozpa jest specyficzna i to bardzo. Może kiedyś sobie ją potestuje na jakimś turze
1 Mercenary General @ 190.0 Pts
General; Barding; Heavy Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Hireling Wizard Lord @ 301.0 Pts
Barding; Magic Level 4; Lore of Light
Talisman of Preservation [45.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Hireling Wizard @ 154.0 Pts
Barding; Magic Level 2; Lore of Fire
Obsidian Lodestone [45.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Asarnil the Dragonlord @ 460.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield
#Amulet of Dragonheart [0.0]
1 Deathfang @ [330.0] Pts
1 Paymaster @ 141.0 Pts
Barding; Lance; Brace of Pistols; Shield; Shield
Armour of Destiny [50.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
5 Voland's Venators @ 209.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
1 Voland @ [74.0] Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield
4 Al Muktar's Desert Dogs @ 258.0 Pts
Shield; Musician
1 Al Muktar @ [0.0] Pts
Shield
1 Ibn @ [0.0] Pts
Shield; Standard
#Black Banner of the Muktarhin [0.0]
1 Sheikh Shufti @ [0.0] Pts
Shield
#Scimitar of Dakisir [0.0]
8 Mengil Manhide's Manflayers @ 344.0 Pts
Great Weapon; Rptr Crossbow; Heavy Armour; Standard; Musician
#Banner Of Kalad [0.0]
1 Mengil Manhide @ [192.0] Pts
Great Weapon; Heavy Armour
5 Light Cavalry @ 85.0 Pts
Normal Bow; Musician
5 Light Cavalry @ 85.0 Pts
Normal Bow; Musician
1 Bronzino's Galloper Gun @ 164.0 Pts
Models in Army: 32
Total Army Cost: 2391.0
Jest mnie mało, ale jestem stosunkowo szybko u wroga. Działko do eliminowania twardszych celów, smok do wspierania oddziału volandów z herosami, fasty i talibowie wiadomo do czego, podobnie mengile.
Psy wojny kawaleryjskie
Psy wojny kawaleryjskie
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, o 21:53 przez cobra651, łącznie zmieniany 1 raz.
@ Slayer : Żadna trauma. Ja się tak łatwo nie poddaje, dokupie modele i będzie okey, po prostu, lub kupie miliard nowych kości i będę je piłował;p A druga sprawa, ty tak Slayer nie kozacz, bo Tobie nie poszło o wiele lepiej
@ Shino: Faktycznie mój błąd, zasugerowałem się uściśleniami naszej LS, o niemożności dołaczęnia Bronzino do jego dział.
Rozpa już poprawiona.
@ Shino: Faktycznie mój błąd, zasugerowałem się uściśleniami naszej LS, o niemożności dołaczęnia Bronzino do jego dział.
Rozpa już poprawiona.
Cały czas szukam, gdzie się podziały wszystkie punkty i gdzie są w tej rozpisce jakieś poważniejsze oddziały.
Wydaje mi się, że Volandów i Mengili jest zbyt mało, aby wykorzystać potencjał tych oddziałów. Dodatkowo praktycznie nie masz czym walczyć.
Armia partyzancka, ale nie ma czym ugryźć niestety.
Wydaje mi się, że Volandów i Mengili jest zbyt mało, aby wykorzystać potencjał tych oddziałów. Dodatkowo praktycznie nie masz czym walczyć.
Armia partyzancka, ale nie ma czym ugryźć niestety.
Hmm Ismael, wiesz jedynie mogę coś ugryźć magią i smokiem. Mengile mają robić zamieszanie (mam tylko 9 i tylu zawsze wystawiałem i przeważnie się spłacali). Wszyscy bohaterowie lądują w klocku Volandów i jak słusznie zauważyłeś gram partyzancko, czyli latam po stole, a przeciwnik mnie goni. Talibowie do flankowania oddziału głównego, pozostałe fasty do spowalniania przeciwnika.
Co do magi to myślę o lighcie, na którym jeszcze jak długo gram WFB (hmm a gram już trochę), nigdy nie grałem, myślałem również o fire, ale po ostatnim turnieju ta magia mnie odrzuca i chyba wywalę ją na korzyść niebios. Brakuje mi w DOW nowych ogrów (wcześniej zawsze miałem jakiś oddział w szeregach najemników), więc kombinuje z czymś takim. Pogram zobaczę, pewnie dostane wpierdol i pomyśle o czymś innym (być może defensem, albo rozpie na piechocie hordowej).
Co do magi to myślę o lighcie, na którym jeszcze jak długo gram WFB (hmm a gram już trochę), nigdy nie grałem, myślałem również o fire, ale po ostatnim turnieju ta magia mnie odrzuca i chyba wywalę ją na korzyść niebios. Brakuje mi w DOW nowych ogrów (wcześniej zawsze miałem jakiś oddział w szeregach najemników), więc kombinuje z czymś takim. Pogram zobaczę, pewnie dostane wpierdol i pomyśle o czymś innym (być może defensem, albo rozpie na piechocie hordowej).