Najbardziej upierdliwe/błache armie vs HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Najbardziej upierdliwe/błache armie vs HE

Post autor: Guard »

Witam
Z jakimi armiami idzie wam najgorzej, a jakie z zasady masakrujecie?
Mi najgorzej gra się z Khornem na kawie. Jakoś ugrźć tego porządnie nie mogę. A co do tej najłatwiejszej, którą rozjeżdząm... brak :roll:
Jakie sa wasze doświadczenia w tej kwesti?
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

wszystko zależy od poziomu graczy :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ja nie nawidzę kawaleryjskich VC z 10000000 wolfami i klockami BK i magia z popychadlami szczególnie mam uraz do jednego graccza(pozdro Kisiel) facet rzuca same 5 i 6 na kościach ale tylko on (jakies dziwne podkręcanie ;P)

pozatym nie lubię WE (sa dla mnie stersujące choć często je rozjerzdzam )

no i dwarfy z Thorkiem (nie lubię bo nie ma jak tego cwela ściągnać grzeznę tam i tyle)

i jeszcze kawaleryjskich HE tez jakiś uraz z dzieciństwa bo kumpel zawsze na poczatku mnie nimi masakrował :D

pozatym jak kosa uważam że to zależy od gracza i nie ma armi nie do rozjebania HE można mieć tylko urazy ;) do armi

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Nie lubię imperium. Nie żebym nie miał jak pojechać ale wnerwiają mnie armaty, bo smoki muszą latać kanałami, a zresztą broń prochowa jakoś mi nie leży w fantasy i te renesansowe łachy to ped...two straszne jest dopiero...

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

nie lubię VC - tej kawaleryjskiej (ale nie na milionach wolfów tylko na 5 oddziałach ghuli). Najłatwiej mi się gra z bretką (na samej kawalerii) - na smoku i kawie rozjeżdżam jak chcę, na magii też łatwo mi idzie

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Adamdo pisze:Najłatwiej mi się gra z bretką (na samej kawalerii) - na smoku i kawie rozjeżdżam jak chcę, na magii też łatwo mi idzie
ciekawa opinia... ale na samej kawaleri bez pegażów mówisz? czy cyrk też jedziesz?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

co najwyżej 5 pegazów - ale to łatwiej mi smokiem i kawaleria idzie. Magami bym sobie raczej nie poradził ;)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Najgorsze jest khemri dla mnie,nielubie też zielonych(dużo+magi też dużo+czaki tragedia ogulnie).Khorn niejest dlamnie problemem rasowym,generalnie z chaosem korna wygrywam(gorzej z bestiami korna to też ciężka dla nas armia).Z we gra mi się chyba najłatwiej.No i krasnoludów też nielubie,nie że niemumiem z nimi grać bo zawsze coś koło remisu z graczem na moim poziomie ale ta armia jest zjebana po prostu,Ci co ją stworzyli musieli być po 3 litrach żołądkowej.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Beleaner * 3 litrach żołądkowej a na ilu? to też dosyć ważne ;) dla angoli L na 10 kończy się masowym zgonem

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

Najgorzej gra mi się z... przeciwnikami lepszymi ode mnie, i krasnoludami, ale z tymi to nie akurat tak że często przegrywam ale po prostu to jest wkur... glupie jak ktos stoi i strzela i zero zabawy.
A najłatwiej to hm.. niech pomyślę.. a tak z 7-latkami :) chyb ze maja rzuty z kosmosu... I lubię jeszcze gnoblar horde choć jeszcze nie grałem z nimi ale coś mi mowi że bym wygrał ;)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Ice
Acha no tak zapomniałem,w stanie zgonu by nic nienapisali

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

No jest rzeczą oczywistą że bardzo dużo zależy od poziomu przeciwnika. Ale mi bardziej chodziło o to, z jakim stylem gry=rasą idzie wam najgorzej/najlepiej. Jakie są wasze sposoby na korniki?
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

na korniki trzeba troche tego strzelania jednak - fajne są orzełki bo w połaczeniu z frenzy dają ciekawy efekt - pamietajmy ze frenzy musi gonić to tez wazne czasem mozna blefować że cos ustoi i z góry planowac że ucieknie i takie tam szachy.

He to o tyle fajna armia że nie ma z żadna najbardziej przesrane...ma z wszystkimi na starcie 10:10 - jesli jest dobrze złożona rospa naturalnie.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No właśnie daro no właśnie,a ja to tobie chce cały czas wyjaśnić.Ja twierdze że grasz zapewne lepiej odemnie,ale zupełnie niepotrzebnie się ograniczasz słabymi rospiskami.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Mój ranking chwilowo wygląda tak
1. VC!!!!!!!
2. WE
3. Imperium
Ponieważ z dwarfami nie mam doświadaczenia (starannie ich unikam ;)) ale sądze że też zanleźli by się w tej czołówce
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

a ja nie lubie grac ze smokami.. reszta jest juz spoko

samych khorników rozkreca sie bolcami, kuznia..a jak zajdzie potrzeba to i samobójczymi szarżami rydwanów :).

na krasnoludki rzuca sie pitki - na poczatku na maszyny - potem na oddzialy - a jak sie uda to i z popychaczki od boku mozna wjechac :)

VC to ciezki przeciwnik - tutaj niezle sobie radzi BSB z BattleBannerem - a psy i ghule to nasze SH powinny rozpedzac

z imperium nie gralem, ale podejrzewam ze podobnie jak z krasnalami by bylo - no chyba zebym zobaczyl 2 czolgi :D

na kazda armie da sie zlozyc odpowidnia rozpiske - gorzej jest z rozpiskami uniwersalnymi :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Smoki?Asasselo a od czego masz bolce+duże kuźnie?I jeszcze swojego smoka?,Albo jeszcze ryzykowna opcja 5 dragów z helmem i banere,i w oddziale bsb z batlem,powinno dać rade.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

mam to wszystko,.ale poprostu zadko wychodzi :) i smoki sa dla mnie mlaym utrapieniem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

"Co jest lesze niż smok? - Dwa smoki!" - stare przysłowie caledoriańskich elfów :twisted:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Mnie już kilka razy wyszło i uważam że to jest metoda i tyle.
Niglar,my tu mówimy o bitwach na ludzkie pkt.Nie na przeogrone bitwy.

ODPOWIEDZ