SK 2400
- RedScorpion
- Falubaz
SK 2400
Może jakieś sugestie ?- BSB do oddziału z dzwonem- sztandar trochę defensywny- ale nie zamierzam naparzać dzwonem do przodu jakoś nigdy mi sie to nie sprawdza a brak Abomy- z uwagi na za zbyt częstą śmierć wyżej wymienionego modelu nim zdążyła dobiec do czegoklowiek- może to mój pech ale jakoś sie w ostatnim czasie nie spłaca.
1 Grey Seer @ 757.0 Pts
General; Magic Level 4
Fencer's Blades [35.0]
Power Scroll [35.0]
Skalm [30.0]
1 Screaming Bell @ [417.0] Pts
35 Clanrats @ [217.0] Pts
Light Armour; Standard; Musician
1 Weapon Team @ [65.0] Pts
Poisoned Wind Mortar
40 Skavenslaves @ 82.0 Pts
Slave Musician
Slave Musician
31 Stormvermin @ 383.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Shields; Standard; Musician
Storm Banner [50.0]
1 Weapon Team @ [70.0] Pts
Warpfire Thrower
6 Gutter Runners @ 108.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
34 Plague Monks @ 283.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Plague Banner [30.0]
1 Doomwheel @ 150.0 Pts
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
1 Packmasters @ [8.0] Pts
Whip; Light Armour
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
1 Chieftain @ 95.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Banner of the Under-Empire [25.0]
1 Plague Priest @ 189.0 Pts
Magic Lvl2; Frenzy; Flail
Talisman of Preservation [45.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Warlock Engineer @ 90.0 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
Models in Army: 200
Total Army Cost: 2400.0
1 Grey Seer @ 757.0 Pts
General; Magic Level 4
Fencer's Blades [35.0]
Power Scroll [35.0]
Skalm [30.0]
1 Screaming Bell @ [417.0] Pts
35 Clanrats @ [217.0] Pts
Light Armour; Standard; Musician
1 Weapon Team @ [65.0] Pts
Poisoned Wind Mortar
Slave Musician
Slave Musician
31 Stormvermin @ 383.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Shields; Standard; Musician
Storm Banner [50.0]
1 Weapon Team @ [70.0] Pts
Warpfire Thrower
6 Gutter Runners @ 108.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
34 Plague Monks @ 283.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Plague Banner [30.0]
1 Doomwheel @ 150.0 Pts
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
1 Chieftain @ 95.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Banner of the Under-Empire [25.0]
1 Plague Priest @ 189.0 Pts
Magic Lvl2; Frenzy; Flail
Talisman of Preservation [45.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Warlock Engineer @ 90.0 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
Models in Army: 200
Total Army Cost: 2400.0
za mało Guttersów .
- RedScorpion
- Falubaz
TO nie jest akurat moja ulubiona jednostka Napewno maja potencjał- ale na 2400 nie mieści się wszystko.
Ale mieści się abomka fura dzwon elektryk z rakieta kółko latara bez tego to z domu bym nie wychodził
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Osobiście uważam, iż priest bez fury nie jest najlepszym wyborem.
Możesz zań dobić monków do 40(powiedzcie mi czemu wszyscy uparli się na te 35?) i zamienić koło w abomę lub dorzucić coś.
Imho banner of under empire lepszy na unicie niż BSB, ale...
Możesz zań dobić monków do 40(powiedzcie mi czemu wszyscy uparli się na te 35?) i zamienić koło w abomę lub dorzucić coś.
Imho banner of under empire lepszy na unicie niż BSB, ale...
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Nie bierzesz abonimacji bo ci schodzi szybko od ostrzału i magii wyobraź sobie co bez niej będzie się działo z dzwonkiem i seerem na nim
Nie jestem ekspertem od rosterów, ale wydaje mi się, że przekroczyłeś limit pkt na lordzie.RedScorpion pisze:1 Grey Seer @ 757.0 Pts
I która postać jest generałem?
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, o 22:15 przez Żuczek, łącznie zmieniany 1 raz.
O.K.
Skumałem ten roster.
Myślę, że brak abomki, to nienajlepszy pomysł. W mojej armii biorę hydrę, która też szybko schodzi i niby nic nie robi. Ale jednak coś robi. Tzn ściąga ogień. Fakt, że szybko pada ale za to inne stworki żyją.
Ponadto, kiedy grałem ostatnio z Powysem na turnieju, to zabiłem ją po czym wstała na 6 ranach. Niby miał farta, ale jak by jej nie miał, to o farcie nie było by mowy.
Skumałem ten roster.
Myślę, że brak abomki, to nienajlepszy pomysł. W mojej armii biorę hydrę, która też szybko schodzi i niby nic nie robi. Ale jednak coś robi. Tzn ściąga ogień. Fakt, że szybko pada ale za to inne stworki żyją.
Ponadto, kiedy grałem ostatnio z Powysem na turnieju, to zabiłem ją po czym wstała na 6 ranach. Niby miał farta, ale jak by jej nie miał, to o farcie nie było by mowy.
- RedScorpion
- Falubaz
Dziekuje za wszystkie podpowiedzi- a z racji tego że mam silną wolę (i robi ze mną co chce) to wsadziłem do rozpiski abomkę:). Jest dużo racji w tym że jeśli już nawet nie zgładzi zbyt wielu przeciwników to jednak ściąga uwagę .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Można grać bez abomki, ale trzeba mieć dużo gutersów by ściągać Maszynki oraz strzelanie.
Grałem kilka razy Scavenami ale ani razu nie potrzebowałem abomki.
Grałem kilka razy Scavenami ale ani razu nie potrzebowałem abomki.
- RedScorpion
- Falubaz
Jezeli chodzi o guttersów to pewnie że lepiej mieć 14 niż 7 ale tu jest problem już nie w kwestii czy sie zmieści w rozpie czy nie - tylko brak figsów . Ale figsy to hobby podobno na całe życie (może się okazać że nie będzie tego wcale tak wiele) więc za jakiś czas i guttersów będzie więcej.
Chyba troszeczkę się nie zrozumieliśmy (moja w tym wina), Ja myślałem o guttersach w liczbie 18+. Dla mnie 3x6, daję radę, ale słyszałem o wariatach którzy wystawiają ich dużo więcej.
niestety najnowszy draft ogranicza takich wariatów i stawia poprzeczkę na max 20 gutterów
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Ale tylko dopóki nie musiał być przetrwać kilku faz strzelania. Jak dla mnie guttersi to połączenia skinków i shadeów.Żuczek pisze:Pacek napisał(a):
niestety najnowszy draft ogranicza takich wariatów i stawia poprzeczkę na max 20 gutterów
Jak bym zobaczył na stole 20 gutterów, to bym pomyślał, że gram z wariatem.
Ograniczenie nie wzięło się znikąd. W zeszłym roku na euro jeden skaven grał na 2x15 gutterów i podobno robili mu niezłe punkty (imo jak trzy dychy kameleonów Crusa).
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...