Ranking Ligi WFB 2012

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Ranking Ligi WFB 2012

Post autor: KrzysiekW »

Ważna informacja: jeszcze dogrywamy sprawy z rozpoczęciem nowego sezonu, więc aktualka będzie nieco później.

Oraz tradycyjny wykład koordynatorów:
Proszę tu zgłaszać zmiany w danych gracza itp. Natomiast wszelkie reklamacje co do miejsca na turnieju, braku wpisania w wyniki itp. należy zgłaszać ORGANIZATOROM - to ich zadanie aby plik był poprawny i ujmował wszystkich uczestników turnieju.
Pytania czy wyniki dotarły czy nie proponuję składać za pośrednictwem PMki, chyba że ktoś chce rozruszać forum i zada je publicznie - wtedy najczęściej piszę bez ogródek kto co spieprzył w przysłanych wynikach (o ile w ogóle je przysłał :P ) i robi się flejm. :D

Co do przebiegu aktualizacji to postaram się trzymać modelu przyjętego w poprzednim sezonie: przez tydzień zbieram wyniki, w miarę możliwości odsyłam do poprawki te które tego wymagają (przypominam, że koordynator nie poprawia, chyba że np. są Święta ;) ) a w weekend siadam do aktualizacji, najczęściej w niedzielę wieczorem. W wyjątkowo poważnych sytuacjach mogę się spóźnić, ale wtedy zwykle proszę Adeona o zastępstwo. Adeon też zajmuje się scalaniem kont.
Jeśli wyniki są poprawne, to trafiają do rankingu. Jeśli ich nie widzicie, to znaczy że albo ja się pomyliłem (staram się uważnie sprawdzać pliki, ale może mi się zdarzyć) albo jest błąd w pliku. Maila z wynikami staram się sprawdzać raz w tygodniu i odsyłać informacje z ewentualnymi rzeczami do poprawki. O zaliczeniu turnieju decyduje data pierwszego nadesłania wyników, więc jeśli coś do poprawki, to liczymy i tak datę nadejścia pierwszej wiadomości (o ile oczywiście nie zawiera czegoś na "odwal się" ;) ).
To taki skrót z procesu aktualizacji.

Szybkie linki:
Ranking ligi
Lista graczy - stąd można wziąć numery ID.
Przydatne pliki - czyli m.in. instrukcja zgłaszania wyników oraz arkusz punktujący.

Pozdrawiam,
Wasza Koordynacja

P.S. Pamiętajcie o usuwaniu kropki przy skrócie "OK", właściwym formatowaniu oraz tym, ze skróty armii muszą być DOKŁADNIE takie jak w instrukcji. ;)

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

KrzysiekW pisze:Ważna informacja:
Przydatne pliki - czyli m.in. instrukcja zgłaszania wyników oraz arkusz punktujący.

Pozdrawiam,
Wasza Koordynacja
A czy regulamin to można by odświeżyć ? Oczywiście po aktualizacji i ustaleniu czegoś sensownego na ten sezon :)
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

O tak, to słuszna propozycja. :)

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Proszę o zaktualizowanie mojego profilu...ID 4077.. a chodzi o to aby klub zmienić na "XIII Kohorta". Z góry dzięki;D

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

proszę o poprawienie mojego nick-u: zamiast Rudobrody97 proszę wpisać Rudobrody79

pzdrwm

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Witam,
z przyjemnością donoszę o dokonaniu się pierwszej aktualki w bieżącym sezonie, jak i naniesieniu poprawek personaliów o jakie wnioskowano. :)

Mamy mały problem - turnieje zgłoszone w końcówce ubiegłego sezonu w tym sezonie mają zmienione ID. Dojście wyniki którego turnieju chodzi jest momentami nieco kłopotliwe. Miałbym ogromną prośbę do orgów, którzy wysłali mi wyniki ze starymi numerami ID (1500+) o podesłanie pliku z nazwą zmienioną na aktualne ID (2000+). ID można pobrać stąd:
http://ranking.wfb-pol.org/n_turnieje.php?type=past
Za dodatkową robotę przepraszam.

P.S. Fajnie zajmować miejsce ex aequo z tak sympatycznym graczem jak Gąsior. Tylko ze stan ten nie potrwa długo... ;)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Podbije jeszcze raz pytanie bo widzę że w tej kwestii nic się nie ruszyło ;) - tzn ruszyło, doszła tylko Haja!
Co z turniejami zoregranymi po Babicach? Będą uwzględnione do nowego sezonu?
Wisła Kraków.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Ano winny byc uwzględnione do nowego sezonu ( nie sa uwzględnione w starym), o ile wyniki były wyslane po zaliczeniu Mastera w Babicach na poczet starego sezonu. Przynajmniej tam mowi regulamin :)
xYz

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dokładnie o to mi chodzi. Butan wysłał wyniki turnieju w Vanaheimie PO Babicach (turniej był grany pod koniec weekendu majowego) Turniej (i nie tylko ten) przepadł gdzieś.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Sevi proponuje napisać do chłopaków maila lub na pw. Ja tak zrobiłem i Adeon przywrócił nasz turniej który zmiana sezonu wessała do warpa :)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Działamy (głównie Adeon działa, ja tylko przesyłam Wasze "podania"). :) Kilka turniejów wcięło rzeczywiście i odtwarzamy.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Prosimy o jeszcze odrobinę cierpliwości - w tym tygodniu powinienem zrobić aktualkę, na dziś się nie udało.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Krzysiu, turniej Paradox Graala, widnieje niezaliczony z braku wyników w terminie, Matej na pewno wysyłał w terminie, możesz wyjaśnić o co cmon??
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Patrz mój post powyżej.
Było trochę zamieszania z nowym sezonem, wychodzimy na prostą.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jak tam aktualka? :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

jakaś była ale dalej mam tylko 1 turniej zaliczony... a Paradox Gralla nadal nieobecny...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Podobnie Krakowskie turnieje..
Majówka niezaliczona, a Parowka zaliczona, ale nie uwzględniona... :roll:
Wisła Kraków.

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

Zróbcie coś, żeby krakowską parówkę zsumowało wszystkim.
Kapitan KOCOŃ stół nr. 6 xD
Bis dat qui cito dat.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Pytajcie w pmkach o konkretne turnieje, tak jest naprawdę lepiej.
Wszystko, co było poprawne zostało wrzucone. Część turniejów wymaga poprawek i dlatego ich nie ma, część nie doszła z nowymi ID, ale jak jestem w stanie pokojarzyć te turnieje, to piszę do ludzi o podesłanie ze zmianami.
Nie ma pojęcia, czemu niektóre turnieje zaliczone są częściowo.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Captain Kocoń pisze:Zróbcie coś, żeby krakowską parówkę zsumowało wszystkim.
Wysłałem poprawiony plik z brakującą rangą turnieju.

Zablokowany