Smieszne wybory na modow LL

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Smieszne wybory na modow LL

Post autor: Dymitr »

Temat był przyklejony, czas na zgłaszanie kandydatur był podany i to dość długi. Co jest dla Ciebie nie widoczne? Jeżeli masz chłopaku jakiś problem to może powiedz nam wszystkim wprost o cóż Ci chodzi?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Robienie głosowania, kiedy nie ma z kogo wybierać jest bezsensowne. Dlatego trzeba w tym przypadku przyjąć, że przechodzą wszyscy, bo inaczej LL nie będzie mogła działać. Nie ma innego wyjścia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Chcesz, to się zgłoś - będziesz trzecim moderatorem.
Nie pozwolę na rozwalanie LL pod pretekstem trzymania się regulaminu. Dzięki temu, że nagięliśmy regulamin cała liga mogła błyskawicznie ruszyć, a Szczecin załapał się na mastera.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Jeżeli nie potrafisz zgłosić się w temacie przez dwa tygodnie to juz chyba tylko i wyłącznie Twój problem.
Jednak jeżeli faktycznie nie umiałeś zauważyć tematu - przepraszam że się nie świecił - zapraszam do pracy jako moderator!
Jako że zglosiłeś swoją kandydaturę zróbmy teraz głosowanie...tylko kurde o co skoro jest 3 kandydatów na 3 miejsca? - Man, ogarnij się. Nie uważasz, że szkoda czasu??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

potrzebuje jeszcze 6 glosow zeby bylo jak trzeba
Tak.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Zróbmy głosowanie dla przyzwoitości, a sam regulamin i tak trzeba posprzątać bo jest tam nadal sporo bubli i nie wpisanych głosowań.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Kudeł na co chcesz głosować?
Zgłosiło sie dwóch kandydatów - a miejsc jest trzy. NAWET licząc lohosta - to jest 3 osoby na 3 miejsca

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Może ja czegos juz nie rozumiem. Lohost - wyjasnij mi proszę po co robic głosowanie, którego wynik czy ci się podoba czy nie jest znany? i nie dlatego, że tak myslę ja czy ktos inny. Nie da się przegrac głosowania, w którym na 3 wolne miejsca kandyduje 2 ludzi! czy to mnie zadzo matematyka czy po prostu jestes pieniaczem?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

zdecydowanie nie, jako moderator i administrator powinienes znac wartosc pewnych form
Tak. LL i LS mają przede wszystkim działać. Robienie durnych wyborów do których nikt się nie zgłasza (z nadzieją, że może nie zagłosuje połowa LL i wybory będą nieważne) to są jaja.

Wiesz po co jest te 6 głosów poparcia? Żeby nikt nie robił samodzielnie bezzensownego zamieszania. Jeżeli więcej osób uzna, że nadużywamy władzy zgłaszając się we dwóch do trzyosobowego organu i nie robiąc wyborów, to ok, można je zrobić. Nie robi się wyborów, jak nie ma z czego wybierać.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Jankiel +1
to chyba tyle w temacie jak na tę chwilę. Nie ma sensu karmić trolla.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Lohost, nie wiem dlaczego szukasz dziury w całym. "Utajniony" topic z kandydaturami na modów LL? Mógłbym tutaj przytoczyć mnóstwo sarkastycznych uwag nawiązujących do pewnej partii politycznej, ale nie ścieram klawiatury, żeby się ścigać na docinki, tylko zaoponować niepotrzebnemu kombinowaniu z LL.
Specjalnie dla Ciebie, screenshot dla odświeżenia pamięci :
Obrazek
Miałeś 2 tygodnie, żeby się zgłosić.
lohost pisze: temat do zglaszania kandydatow ktory oczywiscie przypadkowo (jak wszystko co robi Dmitrij) sie nie rzucal w oczy.
Ja tam rzadko odwiedzam forum LL, ale jakoś temat zauważyłem. Skoro dla Ciebie nie był on dostrzegalny, to chyba nie nadajesz się na moderatora tego podforum.
lohost pisze:glosowanie mogloby np byc nierozstrzygajace lub odrzucajace kandydatow,
Dobra, ale co byś tym osiągnął? Destabilizację LL? Wybacz, ale trollowanie dla samego trollowania to strata czasu i Twojego i wszystkich pozostałych członków LL. Jeśli z jakichś względów nie żywisz sympatii do Dymitra i Jankiela - trzeba było się samemu zgłosić, namówić jeszcze 2 innych ludzi i liczyć, że Twoi "wrogowie" odpadną. Nie rozumiem, co Ci przeszkadza? Abstrahując od faktu, że przy 2 kandydatach na 3 miejsca, głosowanie nie może być nierozstrzygające. A co do odrzucenia, to skoro chcesz odrzucić jedynych 2 kandydatów, to kto będzie modem? Nikt? Genialna logika.
lohost pisze: i tak, zglaszam sie na moderatora LL, jak patrze na takie przegiecia w jedna strone to potrzeba widocznie kogos kto bedzie przeginal w druga, moge to rownie dobrze byc ja.
Primo : miałeś czas, teraz jest za późno. Secundo : bez urazy, ale jako moderator działu turniejowego wykazałeś się już wystarczającą niekompetencją, edytując bez porozumienia z innymi moderatorami post Golonki, który rzekomo Cię obrażał. Wyzywasz innych od Strażników Texasu, a sam zachowujesz się jakbyś był jedynym autorytetem. Znowu - genialna logika.
lohost pisze: mierzi mnie to ze glosowania przechodza z minimalna liczba ludzi potzrebna do waznosci, terminy sa krociutkie, a glosowania prawie niewidoczne a juz z pewnoscia nie naglasniane- co chcialbym zmienic, np wysylajac przypomnienia do czlonkow LL na pw o glosowaniach i pracach LL.
Skoro głosowania są ważne (ilość głosów), to o co chodzi? Jeśli Ci na jakimś głosowaniu zależy, to wysyłaj PW do członków LL, kto Ci broni? Robisz zamieszanie dla zamieszania, przypomina mi to bardzo polską politykę.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Jasif co nie zmienia faktu, że regulamin jest lekko mówiąc naciągany "dla większego dobra". Głosowanie powinno się odbyć, nawet przy takiej ilości chętnych na bycie moderatorami LL. Panowie, albo tworzymy i trzymamy się pewnych reguł, albo wcale ich nie uchwalajmy, bo to bez sensu. Wiem, że może się to nazywać biurokracją, ale z jakiegoś powodu ten regulamin został uchwalony.

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

Dopóki nie będzie jasnego zapisu w regulaminie odnośnie takich sytuacji to wybory powinny się odbyć po staremu - nieważne ilu jest kandydatów.
Abstrahując od osobistych wycieczek, przyznaję rację dla lohosta, kudłatego i nekromantera.
Myślę, że wybór modów bez ogłaszania oficjalnych wyborów nie był zrobiony w złej wierze przez Dmitra, jednakże wygląda to co najmniej dziecinnie. Może to wynika ze zwykłej niewiedzy? Jeżeli jest okreslony regulamin - nawet tak niedoskonały jak ten, który obecnie funkcjonuje - to stosuje się go ze wszytkimi jego wadami do czasu ich wyeliminowania.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

I głosowanie miałoby wyglądać następująco :

Z wymienionych kandydatów na moderatora LL wybierz trzech :
1.Dymitr
2.Jankiel

?

Ludzie...
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

jednakże wygląda to co najmniej dziecinnie
To wygląda dziecinnie:

albo wygrywa Jankiel i Dymitr w ważnym głosowaniu, bo nikomu innemu się nie chce pracować (ani chociaż wejść na forum LL i się zgłosić)

albo głosowanie jest nieważne i mamy do wyboru:

- zostają starzy - Dymitr i Jankiel :mrgreen:

- nie ma moderatorów w ogóle, a nowych nie wybierzemy, bo przecież zgodnie z regulaminem moderator zakłada głosowanie, a jak nie ma moderatorów to nie ma głosowań :mrgreen:

Głosowanie dla samego głosowania to durny pomysł.
Jak rozumiem, jak w następnym sezonie z zgłosi się 9 ośrodków do mastera, to też będziemy musieli zrobić głosowanie. Albo 5 na LS to też będziemy przez dwa tygodnie (albo miesiąc, żeby nikomu nie umknęło) głosować?

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

Wydaje mi się, że jeżeli to olejemy to stworzymy precedens do łamania bądź naginania regulaminu w celu załatwiania doraźnych potrzeb. Jeżeli tak zrobimy to po co w ogóle stosować jakikolwiek regulamin? Chciałbym przypomnieć, że to forum jest, "bądź co bądź", społecznościowe a nie prywatnofolwarczne.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Z mojego punktu widzenia chlopaki zrobili troche na skroty, ale przeciez nic zlego sie z tego wzgledu nie stalo. Jesli lohost zyczysz sobie dolaczyc do grona moderatorskiego LL nie widze przeciwskazan - jedno miejsce wakuje, a nie ma nikogo, kto chcialby je zajac. Ewentualnie mozna sprobowac powtorzyc cala procedure, zeby nie bylo zadnych niesnaskow - tj. rozpisac na nowo wybory na modow ze wzgledu na niedopelnienie proceduralne. Jak to Jukukuku ujela "po bozemu". Liga sie rozpedza dopiero w tym sezonie, a najwazniejsze glosowania juz i tak za nami. Moderatorzy na tym forum to glw. sprzataczki, wiec tez nie do konca czaje, gdzie sie tak lohost wyrywasz, ale jak tam sobie chcesz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

tj. rozpisac na nowo wybory na modow
No problem. Zbierzcie 6 głosów poparcia i będą nowe wybory.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jankiel pisze:
Jakie zbierzcie? Ja z tym nie mam nic wspolnego :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

swieta_barbara pisze:
Jankiel pisze:
Jakie zbierzcie? Ja z tym nie mam nic wspolnego :mrgreen:
:)

Na razie to możemy zrobić głosowanie z dwoma kandydatami - rozumiem że własnie o to Ci chodzi?

Zablokowany