Smieszne wybory na modow LL
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: Smieszne wybory na modow LL
Temat był przyklejony, czas na zgłaszanie kandydatur był podany i to dość długi. Co jest dla Ciebie nie widoczne? Jeżeli masz chłopaku jakiś problem to może powiedz nam wszystkim wprost o cóż Ci chodzi?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Robienie głosowania, kiedy nie ma z kogo wybierać jest bezsensowne. Dlatego trzeba w tym przypadku przyjąć, że przechodzą wszyscy, bo inaczej LL nie będzie mogła działać. Nie ma innego wyjścia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Chcesz, to się zgłoś - będziesz trzecim moderatorem.
Nie pozwolę na rozwalanie LL pod pretekstem trzymania się regulaminu. Dzięki temu, że nagięliśmy regulamin cała liga mogła błyskawicznie ruszyć, a Szczecin załapał się na mastera.
Nie pozwolę na rozwalanie LL pod pretekstem trzymania się regulaminu. Dzięki temu, że nagięliśmy regulamin cała liga mogła błyskawicznie ruszyć, a Szczecin załapał się na mastera.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jeżeli nie potrafisz zgłosić się w temacie przez dwa tygodnie to juz chyba tylko i wyłącznie Twój problem.
Jednak jeżeli faktycznie nie umiałeś zauważyć tematu - przepraszam że się nie świecił - zapraszam do pracy jako moderator!
Jako że zglosiłeś swoją kandydaturę zróbmy teraz głosowanie...tylko kurde o co skoro jest 3 kandydatów na 3 miejsca? - Man, ogarnij się. Nie uważasz, że szkoda czasu??
Jednak jeżeli faktycznie nie umiałeś zauważyć tematu - przepraszam że się nie świecił - zapraszam do pracy jako moderator!
Jako że zglosiłeś swoją kandydaturę zróbmy teraz głosowanie...tylko kurde o co skoro jest 3 kandydatów na 3 miejsca? - Man, ogarnij się. Nie uważasz, że szkoda czasu??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Może ja czegos juz nie rozumiem. Lohost - wyjasnij mi proszę po co robic głosowanie, którego wynik czy ci się podoba czy nie jest znany? i nie dlatego, że tak myslę ja czy ktos inny. Nie da się przegrac głosowania, w którym na 3 wolne miejsca kandyduje 2 ludzi! czy to mnie zadzo matematyka czy po prostu jestes pieniaczem?
Tak. LL i LS mają przede wszystkim działać. Robienie durnych wyborów do których nikt się nie zgłasza (z nadzieją, że może nie zagłosuje połowa LL i wybory będą nieważne) to są jaja.zdecydowanie nie, jako moderator i administrator powinienes znac wartosc pewnych form
Wiesz po co jest te 6 głosów poparcia? Żeby nikt nie robił samodzielnie bezzensownego zamieszania. Jeżeli więcej osób uzna, że nadużywamy władzy zgłaszając się we dwóch do trzyosobowego organu i nie robiąc wyborów, to ok, można je zrobić. Nie robi się wyborów, jak nie ma z czego wybierać.
Lohost, nie wiem dlaczego szukasz dziury w całym. "Utajniony" topic z kandydaturami na modów LL? Mógłbym tutaj przytoczyć mnóstwo sarkastycznych uwag nawiązujących do pewnej partii politycznej, ale nie ścieram klawiatury, żeby się ścigać na docinki, tylko zaoponować niepotrzebnemu kombinowaniu z LL.
Specjalnie dla Ciebie, screenshot dla odświeżenia pamięci :

Miałeś 2 tygodnie, żeby się zgłosić.
Specjalnie dla Ciebie, screenshot dla odświeżenia pamięci :

Miałeś 2 tygodnie, żeby się zgłosić.
Ja tam rzadko odwiedzam forum LL, ale jakoś temat zauważyłem. Skoro dla Ciebie nie był on dostrzegalny, to chyba nie nadajesz się na moderatora tego podforum.lohost pisze: temat do zglaszania kandydatow ktory oczywiscie przypadkowo (jak wszystko co robi Dmitrij) sie nie rzucal w oczy.
Dobra, ale co byś tym osiągnął? Destabilizację LL? Wybacz, ale trollowanie dla samego trollowania to strata czasu i Twojego i wszystkich pozostałych członków LL. Jeśli z jakichś względów nie żywisz sympatii do Dymitra i Jankiela - trzeba było się samemu zgłosić, namówić jeszcze 2 innych ludzi i liczyć, że Twoi "wrogowie" odpadną. Nie rozumiem, co Ci przeszkadza? Abstrahując od faktu, że przy 2 kandydatach na 3 miejsca, głosowanie nie może być nierozstrzygające. A co do odrzucenia, to skoro chcesz odrzucić jedynych 2 kandydatów, to kto będzie modem? Nikt? Genialna logika.lohost pisze:glosowanie mogloby np byc nierozstrzygajace lub odrzucajace kandydatow,
Primo : miałeś czas, teraz jest za późno. Secundo : bez urazy, ale jako moderator działu turniejowego wykazałeś się już wystarczającą niekompetencją, edytując bez porozumienia z innymi moderatorami post Golonki, który rzekomo Cię obrażał. Wyzywasz innych od Strażników Texasu, a sam zachowujesz się jakbyś był jedynym autorytetem. Znowu - genialna logika.lohost pisze: i tak, zglaszam sie na moderatora LL, jak patrze na takie przegiecia w jedna strone to potrzeba widocznie kogos kto bedzie przeginal w druga, moge to rownie dobrze byc ja.
Skoro głosowania są ważne (ilość głosów), to o co chodzi? Jeśli Ci na jakimś głosowaniu zależy, to wysyłaj PW do członków LL, kto Ci broni? Robisz zamieszanie dla zamieszania, przypomina mi to bardzo polską politykę.lohost pisze: mierzi mnie to ze glosowania przechodza z minimalna liczba ludzi potzrebna do waznosci, terminy sa krociutkie, a glosowania prawie niewidoczne a juz z pewnoscia nie naglasniane- co chcialbym zmienic, np wysylajac przypomnienia do czlonkow LL na pw o glosowaniach i pracach LL.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Jasif co nie zmienia faktu, że regulamin jest lekko mówiąc naciągany "dla większego dobra". Głosowanie powinno się odbyć, nawet przy takiej ilości chętnych na bycie moderatorami LL. Panowie, albo tworzymy i trzymamy się pewnych reguł, albo wcale ich nie uchwalajmy, bo to bez sensu. Wiem, że może się to nazywać biurokracją, ale z jakiegoś powodu ten regulamin został uchwalony.
Dopóki nie będzie jasnego zapisu w regulaminie odnośnie takich sytuacji to wybory powinny się odbyć po staremu - nieważne ilu jest kandydatów.
Abstrahując od osobistych wycieczek, przyznaję rację dla lohosta, kudłatego i nekromantera.
Myślę, że wybór modów bez ogłaszania oficjalnych wyborów nie był zrobiony w złej wierze przez Dmitra, jednakże wygląda to co najmniej dziecinnie. Może to wynika ze zwykłej niewiedzy? Jeżeli jest okreslony regulamin - nawet tak niedoskonały jak ten, który obecnie funkcjonuje - to stosuje się go ze wszytkimi jego wadami do czasu ich wyeliminowania.
Abstrahując od osobistych wycieczek, przyznaję rację dla lohosta, kudłatego i nekromantera.
Myślę, że wybór modów bez ogłaszania oficjalnych wyborów nie był zrobiony w złej wierze przez Dmitra, jednakże wygląda to co najmniej dziecinnie. Może to wynika ze zwykłej niewiedzy? Jeżeli jest okreslony regulamin - nawet tak niedoskonały jak ten, który obecnie funkcjonuje - to stosuje się go ze wszytkimi jego wadami do czasu ich wyeliminowania.
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
I głosowanie miałoby wyglądać następująco :
Z wymienionych kandydatów na moderatora LL wybierz trzech :
1.Dymitr
2.Jankiel
?
Ludzie...
Z wymienionych kandydatów na moderatora LL wybierz trzech :
1.Dymitr
2.Jankiel
?
Ludzie...
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
To wygląda dziecinnie:jednakże wygląda to co najmniej dziecinnie
albo wygrywa Jankiel i Dymitr w ważnym głosowaniu, bo nikomu innemu się nie chce pracować (ani chociaż wejść na forum LL i się zgłosić)
albo głosowanie jest nieważne i mamy do wyboru:
- zostają starzy - Dymitr i Jankiel

- nie ma moderatorów w ogóle, a nowych nie wybierzemy, bo przecież zgodnie z regulaminem moderator zakłada głosowanie, a jak nie ma moderatorów to nie ma głosowań

Głosowanie dla samego głosowania to durny pomysł.
Jak rozumiem, jak w następnym sezonie z zgłosi się 9 ośrodków do mastera, to też będziemy musieli zrobić głosowanie. Albo 5 na LS to też będziemy przez dwa tygodnie (albo miesiąc, żeby nikomu nie umknęło) głosować?
Wydaje mi się, że jeżeli to olejemy to stworzymy precedens do łamania bądź naginania regulaminu w celu załatwiania doraźnych potrzeb. Jeżeli tak zrobimy to po co w ogóle stosować jakikolwiek regulamin? Chciałbym przypomnieć, że to forum jest, "bądź co bądź", społecznościowe a nie prywatnofolwarczne.
Emp/DoCh
- swieta_barbara
- habydysz
Z mojego punktu widzenia chlopaki zrobili troche na skroty, ale przeciez nic zlego sie z tego wzgledu nie stalo. Jesli lohost zyczysz sobie dolaczyc do grona moderatorskiego LL nie widze przeciwskazan - jedno miejsce wakuje, a nie ma nikogo, kto chcialby je zajac. Ewentualnie mozna sprobowac powtorzyc cala procedure, zeby nie bylo zadnych niesnaskow - tj. rozpisac na nowo wybory na modow ze wzgledu na niedopelnienie proceduralne. Jak to Jukukuku ujela "po bozemu". Liga sie rozpedza dopiero w tym sezonie, a najwazniejsze glosowania juz i tak za nami. Moderatorzy na tym forum to glw. sprzataczki, wiec tez nie do konca czaje, gdzie sie tak lohost wyrywasz, ale jak tam sobie chcesz.
- swieta_barbara
- habydysz
Jakie zbierzcie? Ja z tym nie mam nic wspolnegoJankiel pisze:No problem. Zbierzcie 6 głosów poparcia i będą nowe wybory.tj. rozpisac na nowo wybory na modow

swieta_barbara pisze:Jakie zbierzcie? Ja z tym nie mam nic wspolnegoJankiel pisze:No problem. Zbierzcie 6 głosów poparcia i będą nowe wybory.tj. rozpisac na nowo wybory na modow

Na razie to możemy zrobić głosowanie z dwoma kandydatami - rozumiem że własnie o to Ci chodzi?