DE Euro ze smokiem

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

DE Euro ze smokiem

Post autor: RedScorpion »

Co powiecie na takie Euro na smoku - raczej nic odkrywczego, ale wygląda w miarę ok.

1 Dreadlord @ 564.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Whip of Agony [25.0]
Cloak of Hag Graef [25.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Black Dragon @ [320.0] Pts

1 Master @ 214.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Pendant of Khaeleth [35.0]
Dragonhelm [10.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts

1 Master @ 183.0 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Biting Blade [5.0]
Charmed Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Black Dragon Egg [30.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts

1 Sorceress @ 150.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Fire
Dispel Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]

5 Harpies @ 55.0 Pts

5 Harpies @ 55.0 Pts

25 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 295.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician; Guardmaster

10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 125.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician

5 Dark Riders @ 92.0 Pts
Spear; Light Armour; Musician

5 Dark Riders @ 92.0 Pts
Spear; Light Armour; Musician

1 Cold One Chariot @ 100.0 Pts

1 Cold One Chariot @ 100.0 Pts

1 War Hydra @ 175.0 Pts

1 Reaper Bolt Thrower @ 100.0 Pts

1 Reaper Bolt Thrower @ 100.0 Pts

Models in Army: 68
Total Army Cost: 2400.0

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ekhm - co tu oceniać:) od rozpiski Rince różnie się ,że na smoku zamiast dawstona masz płaszczyk - i zamiast 3 rydwanów i 3xDR masz 2 rydwany 2dr i 2bolty :) ...aha no i zamiast metalu masz fire =D> =D> =D>
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Nie widziałem na oczy rozpiski Rince'a - sorki za podobny pomysł. Rozumiem, że jest to zabronione twoim zdaniem.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

No generalnie po prostu jest to standard DE, znany i lubiany. Tylko metal wrzucić i masz uniwersalną dobrą rozpiskę na singla
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Twoim zdaniem lepszy jednak metal niż fire? Sygnaturka i +1 to hit rzeczywiście fajne, ale fireball, klatka i mieczyk z fire wydają mi się równie dobre (zależnie co się kulnie).

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Twoim problem jest bretka więc metal trochę ( nie wiele ) Ci pomoże :)- omiatać śmieć masz czym...więc fire zbędny...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Heh, teraz tez mam 2 bolce vs rydwan i lvl na magu :) Zobaczymy, jak sie beda sprawdzac. Na razie nie narzekam. Jajcarz coraz mniej mnie przekonuje. Jeszcze jakis czas temu byl o wiele, wiele lepszy.

Natomiast combo na lordzie masz imho slabe. Lepiej jeszcze sie nad nim zastanow.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

sygnaturka straszy to co przeważnie jest złym paringiem, czyli pancerniaki. Choć magia nie jest tam gamebreakerem to coś zrobić może

Cóż ja z bolcami już dawno się pożegnałem, a wiernie przy nich stałem szmat czasu ; ) Chętnie bym do nich wrócił ale zpesuty już jestem tym że prawie wszystko w armii się przemieszcza co jest bardzo wygodne
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Rince pisze: Natomiast combo na lordzie masz imho slabe. Lepiej jeszcze sie nad nim zastanow.
Jak dam drugą wersję: whip, dawnstone i armour of destiny to przekraczam 2400 a nie bardzo mam gdzie uciąć wtedy.

ODPOWIEDZ