Co o tym myślicie?
Lords:
Dreadlord @ 279 Pts
General; Sea Dragon Cloak; Shield; Cold One
Dawnstone; Whip of Agony; Armour of Destiny
Heroes:
Master @ 219 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Dark Pegasus;
Battle Standard; Dragonhelm; Pendant of Khaeleth; Potion of Foolhardiness;
Sorceress @ 130 Pts
Magic Level 1; Lore of Metal
Dispel Scroll; Ironcurse Icon
Core units:
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
31 Black Ark Corsairs @ 370 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak;
Standard; Sea Serpent Standard; Musician; Reaver
11 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 130 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Musician; Guardmaster
11 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 130 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Musician; Guardmaster
Special units:
10 Cold One Knights @ 355 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Standard of Hag Graef;
Musician; Dread Knight; Luckstone; Charmed Shield;
3 x Cold One Chariot @ 300 Pts
Rare units:
War Hydra @ 175 Pts
2 x Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
Models in Army: 86
Total Army Cost: 2398
PS: specjalnie dla Jankiela obrobiłem rozpę. Mam nadzieję, że tym razem uda mu się ją ogarnąć i coś mi podpowie.
DE - ETC.
Sądze że obrobiłes ja dla globalnego poczucia estetyki
a co do imo: w tego typu rozpie duża suka np z metalem sprawdziałby sie imo dość dobrze zamiast np imo niegrywalnych powoli bolców
a co do imo: w tego typu rozpie duża suka np z metalem sprawdziałby sie imo dość dobrze zamiast np imo niegrywalnych powoli bolców
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Bardzo ładnie Żuczku obrobiłeś rozpę ! Jak chcesz to potrafisz Ja dalej wierze ,że jesteś miłym człowiekiem pomimo ,że mój kolega z drużyny chciał Cie zaj...ć na DMŚ za Twoje jakże świetne teksty ...
Ale do rzeczy!
Ja bym zamienił 31 korsarzy - na 40 sperów z banerem za 15 pkt(możesz wybrać +1 do ruch lub +1 do LD) - różnica w potencjale nie jest taka duża - a oszczędzasz 100 pkt. (równo) za te punkty wystawiłbym 10 kuszników.
Widzę też ,że dałeś wiarę nowej modzie zapoczątkowanej przez Rinca pt - Olewamy magię . Ja nie wiem czy to jest słuszne. Na pewno w dobie przyciętego do granic absurdu Shadowa i erze ,że teraz praktycznie każdy ma wysoki MR w swojej armii (mówię pod kątem Death) jest ciężko coś wymyślić. Magowie są drodzy i raczej na pewno się nie zwrócą. Oczywiście metal wydaje się być słuszny bo wiadomo ,że złymi paringami dla DE są armie pancerne - Bretka a teraz także Imperium ,że nie wspomnę o Wochu. Nie sądzę jednak ,żebyś miał szanse rzucić ten czar jeśli przeciwnik wie ,że to Twój jedyny....
Jeszcze jedno. Wydaje mi się ,że jeśli grasz na oddziałach - masz 2 do walki to rozsądniejszym wyborem jest kociołek niż Pok. Zdrówko Żuczku!:)
Ale do rzeczy!
Ja bym zamienił 31 korsarzy - na 40 sperów z banerem za 15 pkt(możesz wybrać +1 do ruch lub +1 do LD) - różnica w potencjale nie jest taka duża - a oszczędzasz 100 pkt. (równo) za te punkty wystawiłbym 10 kuszników.
Widzę też ,że dałeś wiarę nowej modzie zapoczątkowanej przez Rinca pt - Olewamy magię . Ja nie wiem czy to jest słuszne. Na pewno w dobie przyciętego do granic absurdu Shadowa i erze ,że teraz praktycznie każdy ma wysoki MR w swojej armii (mówię pod kątem Death) jest ciężko coś wymyślić. Magowie są drodzy i raczej na pewno się nie zwrócą. Oczywiście metal wydaje się być słuszny bo wiadomo ,że złymi paringami dla DE są armie pancerne - Bretka a teraz także Imperium ,że nie wspomnę o Wochu. Nie sądzę jednak ,żebyś miał szanse rzucić ten czar jeśli przeciwnik wie ,że to Twój jedyny....
Jeszcze jedno. Wydaje mi się ,że jeśli grasz na oddziałach - masz 2 do walki to rozsądniejszym wyborem jest kociołek niż Pok. Zdrówko Żuczku!:)
Ale Żuczek jest miłym człowiekiem. (jak śpi) A z tekstów to pamiętam tylko "halo". Co jest złego w "halo"?PiotrB pisze: Ja dalej wierze ,że jesteś miłym człowiekiem pomimo ,że mój kolega z drużyny chciał Cie zaj...ć na DMŚ za Twoje jakże świetne teksty ...
@Żuczek - a coż ta za radykalne zmiany drogi Żuczku? Bolczyki i Zimni wracają do łask?
Nic Ci nie podpowiem, bo ostatnio same remisy robięMam nadzieję, że tym razem uda mu się ją ogarnąć i coś mi podpowie
Lorda mam identycznego i jestem bardzo zadowolony
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Mam gdzieś jego racje.Żuczek pisze:Żuku z całym szacunkiem QC ma racje.
Ja miło wspominam Twojego kolegę. Ucałuj go ode mnie w ... ząbek i przekaż radosne - HALO!PiotrB pisze:Bardzo ładnie Żuczku obrobiłeś rozpę ! Jak chcesz to potrafisz Ja dalej wierze ,że jesteś miłym człowiekiem pomimo ,że mój kolega z drużyny chciał Cie zaj...ć na DMŚ za Twoje jakże świetne teksty ...
Nie mam modeli, aby móc pograć takim wariantem.PiotrB pisze:Ja bym zamienił 31 korsarzy - na 40 sperów z banerem za 15 pkt(możesz wybrać +1 do ruch lub +1 do LD) - różnica w potencjale nie jest taka duża - a oszczędzasz 100 pkt. (równo) za te punkty wystawiłbym 10 kuszników.
Tym zdaniem trafiłeś w sedno.PiotrB pisze:Magowie są drodzy i raczej na pewno się nie zwrócą.
Idea sygnaturki z metalu jest prosta jak budowa cepa. Bierzesz 5 PD i rzucasz licząc na ifkę.PiotrB pisze:Nie sądzę jednak ,żebyś miał szanse rzucić ten czar jeśli przeciwnik wie ,że to Twój jedyny....
Jeśli już bym miał wystawiać garnek, to raczej za hydrę.PiotrB pisze:Wydaje mi się ,że jeśli grasz na oddziałach - masz 2 do walki to rozsądniejszym wyborem jest kociołek niż Pok.
Halo!PiotrB pisze:Zdrówko Żuczku!:)
Kiedy śpię, to również jestem niemiły.Remo pisze:Ale Żuczek jest miłym człowiekiem. (jak śpi)
Bolce były już na DMŚ, więc tylko Zimni wracają do łask.Remo pisze:@Żuczek - a coż ta za radykalne zmiany drogi Żuczku? Bolczyki i Zimni wracają do łask?
To ja obrabiam dla Ciebie rozpę, a tym z takim tekstem wyjeżdżasz?Jankiel pisze:Nic Ci nie podpowiem, bo ostatnio same remisy robię