DE - ETC.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żuczek
"Nie jestem powergamerem"

DE - ETC.

Post autor: Żuczek »

Co o tym myślicie?

Lords:

Dreadlord @ 279 Pts
General; Sea Dragon Cloak; Shield; Cold One
Dawnstone; Whip of Agony; Armour of Destiny

Heroes:

Master @ 219 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Dark Pegasus;
Battle Standard; Dragonhelm; Pendant of Khaeleth; Potion of Foolhardiness;

Sorceress @ 130 Pts
Magic Level 1; Lore of Metal
Dispel Scroll; Ironcurse Icon

Core units:

5 Harpies @ 55 Pts

5 Harpies @ 55 Pts

31 Black Ark Corsairs @ 370 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak;
Standard; Sea Serpent Standard; Musician; Reaver

11 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 130 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Musician; Guardmaster

11 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 130 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Musician; Guardmaster

Special units:

10 Cold One Knights @ 355 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Standard of Hag Graef;
Musician; Dread Knight; Luckstone; Charmed Shield;

3 x Cold One Chariot @ 300 Pts

Rare units:

War Hydra @ 175 Pts

2 x Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts

Models in Army: 86
Total Army Cost: 2398

PS: specjalnie dla Jankiela obrobiłem rozpę. Mam nadzieję, że tym razem uda mu się ją ogarnąć i coś mi podpowie. :wink:
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, o 14:40 przez Żuczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Sądze że obrobiłes ja dla globalnego poczucia estetyki

a co do imo: w tego typu rozpie duża suka np z metalem sprawdziałby sie imo dość dobrze zamiast np imo niegrywalnych powoli bolców
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Żuczek

-Qc- pisze:Sądze że obrobiłes ja dla globalnego poczucia estetyki
Globalne poczucie estetyki? Dobre. :lol2:
-Qc- pisze:a co do imo: w tego typu rozpie duża suka np z metalem sprawdziałby sie imo dość dobrze zamiast np imo niegrywalnych powoli bolców
A w jakiej jednostce byś ją trzymał?
Obrazek

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Żuczek pisze:
-Qc- pisze:Sądze że obrobiłes ja dla globalnego poczucia estetyki
Globalne poczucie estetyki? Dobre. :lol2:
Żuku z całym szacunkiem QC ma racje.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Bardzo ładnie Żuczku obrobiłeś rozpę ! Jak chcesz to potrafisz :) Ja dalej wierze ,że jesteś miłym człowiekiem pomimo ,że mój kolega z drużyny chciał Cie zaj...ć na DMŚ za Twoje jakże świetne teksty :)...

Ale do rzeczy!

Ja bym zamienił 31 korsarzy - na 40 sperów z banerem za 15 pkt(możesz wybrać +1 do ruch lub +1 do LD) - różnica w potencjale nie jest taka duża - a oszczędzasz 100 pkt. (równo) za te punkty wystawiłbym 10 kuszników.
Widzę też ,że dałeś wiarę nowej modzie zapoczątkowanej przez Rinca pt - Olewamy magię . Ja nie wiem czy to jest słuszne. Na pewno w dobie przyciętego do granic absurdu Shadowa i erze ,że teraz praktycznie każdy ma wysoki MR w swojej armii (mówię pod kątem Death) jest ciężko coś wymyślić. Magowie są drodzy i raczej na pewno się nie zwrócą. Oczywiście metal wydaje się być słuszny bo wiadomo ,że złymi paringami dla DE są armie pancerne - Bretka a teraz także Imperium ,że nie wspomnę o Wochu. Nie sądzę jednak ,żebyś miał szanse rzucić ten czar jeśli przeciwnik wie ,że to Twój jedyny....
Jeszcze jedno. Wydaje mi się ,że jeśli grasz na oddziałach - masz 2 do walki to rozsądniejszym wyborem jest kociołek niż Pok. Zdrówko Żuczku!:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

PiotrB pisze: Ja dalej wierze ,że jesteś miłym człowiekiem pomimo ,że mój kolega z drużyny chciał Cie zaj...ć na DMŚ za Twoje jakże świetne teksty :)...
Ale Żuczek jest miłym człowiekiem. (jak śpi) :D A z tekstów to pamiętam tylko "halo". Co jest złego w "halo"? :mrgreen:

@Żuczek - a coż ta za radykalne zmiany drogi Żuczku? Bolczyki i Zimni wracają do łask?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Mam nadzieję, że tym razem uda mu się ją ogarnąć i coś mi podpowie
Nic Ci nie podpowiem, bo ostatnio same remisy robię :)
Lorda mam identycznego i jestem bardzo zadowolony :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Żuczek

Żuczek pisze:Żuku z całym szacunkiem QC ma racje.
Mam gdzieś jego racje.
PiotrB pisze:Bardzo ładnie Żuczku obrobiłeś rozpę ! Jak chcesz to potrafisz :) Ja dalej wierze ,że jesteś miłym człowiekiem pomimo ,że mój kolega z drużyny chciał Cie zaj...ć na DMŚ za Twoje jakże świetne teksty :)...
Ja miło wspominam Twojego kolegę. Ucałuj go ode mnie w ... ząbek i przekaż radosne - HALO!
PiotrB pisze:Ja bym zamienił 31 korsarzy - na 40 sperów z banerem za 15 pkt(możesz wybrać +1 do ruch lub +1 do LD) - różnica w potencjale nie jest taka duża - a oszczędzasz 100 pkt. (równo) za te punkty wystawiłbym 10 kuszników.
Nie mam modeli, aby móc pograć takim wariantem.
PiotrB pisze:Magowie są drodzy i raczej na pewno się nie zwrócą.
Tym zdaniem trafiłeś w sedno.
PiotrB pisze:Nie sądzę jednak ,żebyś miał szanse rzucić ten czar jeśli przeciwnik wie ,że to Twój jedyny....
Idea sygnaturki z metalu jest prosta jak budowa cepa. Bierzesz 5 PD i rzucasz licząc na ifkę.
PiotrB pisze:Wydaje mi się ,że jeśli grasz na oddziałach - masz 2 do walki to rozsądniejszym wyborem jest kociołek niż Pok.
Jeśli już bym miał wystawiać garnek, to raczej za hydrę.
PiotrB pisze:Zdrówko Żuczku!:)
Halo! :wink:
Remo pisze:Ale Żuczek jest miłym człowiekiem. (jak śpi) :D
Kiedy śpię, to również jestem niemiły. :wink:
Remo pisze:@Żuczek - a coż ta za radykalne zmiany drogi Żuczku? Bolczyki i Zimni wracają do łask?
Bolce były już na DMŚ, więc tylko Zimni wracają do łask.
Jankiel pisze:Nic Ci nie podpowiem, bo ostatnio same remisy robię :)
To ja obrabiam dla Ciebie rozpę, a tym z takim tekstem wyjeżdżasz? [-X
Obrazek

ODPOWIEDZ