chaos grumshy i nie tylko :)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

chaos grumshy i nie tylko :)

Post autor: Grumsha »

demon prince
Obrazek
Obrazek
Obrazek
chaos khorne exilted hero
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lord khorna na juggernaucie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
chaos knights muzyk jeszcze nie skończony :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a tu kościaki, które malowałem kumplowi
Obrazek
Obrazek
ufff trochę się tego nazbierało :P
dzięki za pomoc :)
Ostatnio zmieniony 30 cze 2012, o 23:04 przez Grumsha, łącznie zmieniany 11 razy.

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

zdjęcia nie działają....
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

pracuje nad tym...nie wiem co jest...zmieniłem rozdzielczość i powinno być ok...ale nie jest :<

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

tak czytalem to ale ja hostuje z imgshacka..rodzielczość 800x600 i ciut wieksze w innych zdjęciach...w formacie png i dupa;/ linki wklejam w "[img]adres[/img]" i nie ładuje obrazka :<

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Obrazek

Mi się udało;)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

a jak to zrobileś :>? bo mi jakoś nie wychodzi;/

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

wlasnie bylem na etapie dokopania sie do bezposredniego linku obrazka ale widze ze juz za pozno :)

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

ok :D pewnie tak ^^ dzięki wielkie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Imo malowanie daje rade;-)

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

daje radę, ale płaszcz na pieszym chempionie tragiczny :P

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

niestety dopiero zaczynam i nie mam jeszcze wprawy w malowaniu

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Niko pisze:daje radę, ale płaszcz na pieszym chempionie tragiczny :P
Drybrush jest ciekawą techniką. Po prostu trzeba popracować nad nią;P

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

kiepskie zdjęcia, średnio pokazują urodę (albo brzydotę) figurek; moje uwagi na tyle, na ile te figurki widzę:

1/ demon prince strasznie szary, może przydało by mu się trochę kolorów (nie żeby go od razu na żółto-różowo, tylko troszkę inne odcienie szarości); coś pokombinować z metalikami by można, jakieś washe itp.

2/ khorne hero no... ma ten płaszcz no... drybrushem :P imo ta technika jest dobra tylko na podstawki, ew. metaliki

3/ na knightach i juggernaucie czerwony jest strasznie 'paciany' (czyt. grubo nakładana farba i nieregularne przejścia); futro na lordzie jakieś takie... byle jakie (ale dla mnie malowanie futra to czarna magia, nie wiem, jak to w ogóle mogłoby dobrze wyjść :P)

4/ niebieskie elementy to fajny motyw, ale mogłyby być trochę bardziej wysiedziane (czyt. więcej warstw)

5/ 'kościaki' mi się najbardziej podobają, porządny tt, przyjemne do grania

spoko luz, maluj dalej :)

ps pokombinuj coś ze zdjęciami (np. jakieś tło)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Troszkę brudno ale jest ok.
Jedna tylko drobna rada - czarny wash sprzedaj albo wyrzuć - zamiast tego devlan czy jak on się teraz nazywa (brązowy wash) zrobi to lepiej i odrobinę czyściej.
Nawet po washowaniu lepiej jest walnąć jeszcze jedną warstwę farb.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

postaw następnym razem jakieś jednolite tło za figsem, białą kartke, czarną tkaninę czy cokolwiek

niebieskie ostrza dla mnie posysają (bo zrobione dwuwarstwowo), zdecydowanie lepiej wyglądałyby metaliczne

czerwień - widać pociągniecia pędzla - więcej wody

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

ok następnym razem tak zrobie :)
jestem początkujący przy malowaniu następnych będe już wiedział zeby więcej wody dawać :D a co do ostrzy to fakt troche za ostre przejścia ale w rzeczywistości wygladaja duzo lepiej niż na tych fotkach zwlaszcza ze są one robione z telefonu a ja zabardzo też nie umiem zdjęć cykać xD
dziękuję za krytykę i porady :) a i ostrza są zrobione z 3 odcieni a nie dwóch :P

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Prince ładny, faktycznie szary, ale na stół jak najbardziej
Drybrush na płaszczu... tak jak wyżej.
Khorniści w miarę ok, przejedź tylko te ostza na metalliki, ok?

Generalnie na stół bardzo solidnie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wcale nie jest źle na początek, bym powiedział, że bardzo fajnie.
1. Demon prince - jest szary, ponieważ - nie wiadomo czemu - zupełnie nie pomalowałeś elementów kostnych (rogi ,pazury) tak, żeby wyglądały jak kości. Pza tym pancerz na udach mocno zlewa się ze skórą - wystarczy srebrny potraktować paroma rodzajami washa i już jest lepiej. Jakby to poprawić, model nabierze wyrazu i będzie mniej szary...
2. Płaszcz rzeczywiście marny - tu drybrush na nic - trzeba rozjasniac fałdy innymi technikami.
3. Niebieskie ostrza knightów - konieczny imho metalik, na NMM jeszcze chyba za wcześnie :wink:
4. Pierwszy raz nie zgodzę się z Rothandem - nie wyrzucaj czarnego washa. Imho musi być trochę brudno - wszak to WoCh jest, a nie jakaś Bretka :mrgreen: Akurat do czerwieni bym się najmniej czepiał - poza tym, żebyś bardziej rozwadniał farbę.
5. Na futro właśnie dobry jest drybrusch, tylko trzeba to robić delikatnie. Najpierw całość walisz na ciemno, a potem delikatnie robisz rozjaśnienia tak, żeby pędzel (koniecznie imho miękkie włosie) prześlizgiwał się tylko po czubkach futra - można uzyskać całkiem fajne efekty. Twoje futro wygląda, jakbyś obrał prostszą technikę - całość na biało/szaro, a potem zalana jakimś washem. To też jest jakaś metoda, ale jednak drybrushem rozjaśniłbym najbardziej oświetlone elementy płaszcza, ale bym całość raczej przedtem przyciemnił, jeszcze raz washując.
6. Istotnie kościaki wyszły chyba najlepiej, choć imho są zbyt ciemni - nie jestem zwolennikiem aż tak ciemnych szkieletów.

ODPOWIEDZ