Warriors of Chaos

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Warzywko
"Nie jestem powergamerem"

Warriors of Chaos

Post autor: Warzywko »

Jako, że shrajny przestały być satysfakcjonujące z wardem na 4+, kiedy trzeba im podporządkować cała rozpiskę, spróbowałem grać na paru samodzielnych oddziałach.

Sorcerer Lord (310p): General, Lore of Death, Ml4, Charmed Shield, Necrotic Phylactery, Dispel Scroll

Exalted Hero of Tzeentch (200p): Shield, Battle Standard, Talisman of Preservation, Biting Blade

20 x Chaos Warrior (393p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Rage

20 x Chaos Warrior of Khorne (398p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Eternal Flame

40 x Chaos Marauder of Khorne (242p): Great Weapon, Standard, Musician

6 x Chaos Knight of Khorne (280p): Musician

1 x Hellcannon (205p)

5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)

Models in Army: 110
Total Army Cost: (2398p)

Po paru testach uznałem, że gra tą rozpiską jest przyjemniejsza niż dwuoddziałowym standardem na eotg. Szczególnie, że istnieje szansa podwyższenia mojego skilla i ogrania oddziałami frenzy.
Teoretycznie zfrenzowani knighci to martwi knighci przez przymusowy overrun, ale przy natłoku oddziałów (jak na woch) ich stratę da się przeżyć, czasem nawet wykorzystać ustawioną na nich "pułapkę". Na pewno muszę zrobić jeszcze parę kosmetycznych zmian, ale żadnej nie jestem w stu'% pewien. Najbardziej nasuwa się wywalenie heleny, przez jej łatwość oddawania pkt.
Da się tym zagrać?
Statystyka to dziwka.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

wywal helenę:)

jak chcesz składać lorda z deathem to lepiej mu dać blood i homunculusa
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

Dla maruderów nie lepsze flaile?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

imo nie - wpada coś od boku, flail się kończy i kupa...
wiadomo że skorzystają z inicjatywy ale mimo wszystko wolałbym GW.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Warzywko

Sorcerer Lord (335p): Lore of Death, Ml 4, Blood of Tzeentch, Conjoined Homunculus, Necrotic Phylactery, Charmed Shield

Exalted Hero of Tzeentch (200p): Shield, Battle Standard, Talisman of Preservation, Biting Blade

23 x Chaos Warrior (444p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Rage

23 x Chaos Warrior of Khorne (449p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Eternal Flame

40 x Chaos Marauder of Khorne (242p): Great Weapon, Standard, Musician

Chaos Chariot (120p)
Chaos Chariot (120p)
Chaos Chariot (120p)

5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)

Models in Army: 112
Total Army Cost: (2400p)

Wrzuciłem parę chariotów, przetestuję ich wygar kiedy nie są w pojedynkę. Ma ktoś radę jak nimi grać, mają latać w grupie?
Dmtrij pisze:wywal helenę:) jak chcesz składać lorda z deathem to lepiej mu dać blood i homunculusa
Helena wywalona, przetestuję tez dużego maga z tym setem.
Chester22 pisze:a maruderów nie lepsze flaile?
Też wole GW, maruderzy to i tak śmieć
Statystyka to dziwka.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Nie wiem jak Chaosowe -ale ja od dłuższego czasu gram 3 chariotami de.... zawsze razem! Za 300 pkt masz naprawdę zdrowe jebnięcie a jak coś idzie ,źle to możesz je poświęcać po kawałku...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Warzywko

W takim razie w chaosie też się muszą sprawdzić jedyny szkopuł to 60 pkt więcej.
Statystyka to dziwka.

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

I brak głupoty, i ataki z S5 warriorów :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

moje chłopki też mają S5 i cold S4 mają siłe w szarży ... rydwany w ilości 3 potrafią rozkręcić prawie każdy regiment.... zawsze trzymam je razem ze względu też na potrzebę obecności bsb (przez głupotę) ...ale - nie wiem czy Chaos nie ma lepszych rozwiązań...odpowiadam jedynie na pytanie czy trzymać rydwany razem...TAK! :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

ODPOWIEDZ