Jako, że shrajny przestały być satysfakcjonujące z wardem na 4+, kiedy trzeba im podporządkować cała rozpiskę, spróbowałem grać na paru samodzielnych oddziałach.
Sorcerer Lord (310p): General, Lore of Death, Ml4, Charmed Shield, Necrotic Phylactery, Dispel Scroll
Exalted Hero of Tzeentch (200p): Shield, Battle Standard, Talisman of Preservation, Biting Blade
20 x Chaos Warrior (393p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Rage
20 x Chaos Warrior of Khorne (398p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Eternal Flame
40 x Chaos Marauder of Khorne (242p): Great Weapon, Standard, Musician
6 x Chaos Knight of Khorne (280p): Musician
1 x Hellcannon (205p)
5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)
Models in Army: 110
Total Army Cost: (2398p)
Po paru testach uznałem, że gra tą rozpiską jest przyjemniejsza niż dwuoddziałowym standardem na eotg. Szczególnie, że istnieje szansa podwyższenia mojego skilla i ogrania oddziałami frenzy.
Teoretycznie zfrenzowani knighci to martwi knighci przez przymusowy overrun, ale przy natłoku oddziałów (jak na woch) ich stratę da się przeżyć, czasem nawet wykorzystać ustawioną na nich "pułapkę". Na pewno muszę zrobić jeszcze parę kosmetycznych zmian, ale żadnej nie jestem w stu'% pewien. Najbardziej nasuwa się wywalenie heleny, przez jej łatwość oddawania pkt.
Da się tym zagrać?
Warriors of Chaos
Warriors of Chaos
Statystyka to dziwka.
Sorcerer Lord (335p): Lore of Death, Ml 4, Blood of Tzeentch, Conjoined Homunculus, Necrotic Phylactery, Charmed Shield
Exalted Hero of Tzeentch (200p): Shield, Battle Standard, Talisman of Preservation, Biting Blade
23 x Chaos Warrior (444p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Rage
23 x Chaos Warrior of Khorne (449p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Eternal Flame
Chaos Chariot (120p)
Chaos Chariot (120p)
Chaos Chariot (120p)
5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)
Models in Army: 112
Total Army Cost: (2400p)
Wrzuciłem parę chariotów, przetestuję ich wygar kiedy nie są w pojedynkę. Ma ktoś radę jak nimi grać, mają latać w grupie?
23 x Chaos Warrior (444p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Rage
23 x Chaos Warrior of Khorne (449p): Halberd, Shield, Standard, Musician, Banner of Eternal Flame
Chaos Chariot (120p)
Chaos Chariot (120p)
Chaos Chariot (120p)
5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)
5 x Chaos Warhound (30p)
Models in Army: 112
Total Army Cost: (2400p)
Wrzuciłem parę chariotów, przetestuję ich wygar kiedy nie są w pojedynkę. Ma ktoś radę jak nimi grać, mają latać w grupie?
Helena wywalona, przetestuję tez dużego maga z tym setem.Dmtrij pisze:wywal helenę:) jak chcesz składać lorda z deathem to lepiej mu dać blood i homunculusa
Też wole GW, maruderzy to i tak śmiećChester22 pisze:a maruderów nie lepsze flaile?
Statystyka to dziwka.
moje chłopki też mają S5 i cold S4 mają siłe w szarży ... rydwany w ilości 3 potrafią rozkręcić prawie każdy regiment.... zawsze trzymam je razem ze względu też na potrzebę obecności bsb (przez głupotę) ...ale - nie wiem czy Chaos nie ma lepszych rozwiązań...odpowiadam jedynie na pytanie czy trzymać rydwany razem...TAK!