świątynia a'la jaszczurka- skonczona

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Dreef
Falubaz

świątynia a'la jaszczurka- skonczona

Post autor: Dreef »

Ponieważ są wakacje i ma się dużo wolnego czasu, postanowiłem zmajstrować jakąś makietę. Gram DE, ale od zawsze lubiłem jaszczurki, więc uznałem, że lepiej zrobić coś związanego z nimi.
Jak w temacie, narazie to WIP.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam też kilka pytań: czy kolumny (będą dopracowane) nie są za duże w stosunku do reszty? jaki dach pasowałby do tej budowli? i może miałby ktoś jakiś dobry pomysł na jakiś ołtarzyk? myślałem o czymś w stylu kociołka pełnego krwi (jak w cauldronie).

edyta: przepraszam za jakość zdjęć - robione telefonem, więc szału ni ma. :(
Ostatnio zmieniony 16 lip 2012, o 13:42 przez Dreef, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Na razie ma fajny kształt i zapowiada się ciekawie. Wszystko jednak zależeć będzie od wykończenia, więc jestem ciekawy co Ci z tego wyjdzie ;)
Co do kolumn, może tyć za grube. A co do dachu, jeśli to takie ruinki świątyni czy coś w tym guście to może bez dachu, tylko takie pokruszone i połamane te kolumny? No i w środku jakiś standardowy ołtarzyk. Kombinuj ;)

Awatar użytkownika
Fifek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Fifek »

Myśle , że pasowałby tam sarkofag ( nie mylić z egipskim ) podobny jak był w Risenie czy cuś , ogółem bardzo fajne ;)
Jedna kolumna np. może być złamana przygniatająca sarkofag czy coś takiego . To zależy od Ciebie .
Pozdrawiam :)
Gramy w W3 Frozen throne przez net ? ;) pisać .
E-mail : fifekon@wp.pl
Pozdrawiam F.

Dreef
Falubaz

tak wykminiłem, że zdecydowanie bardziej pasują ruiny kolumn, więc w ruch pójdzie resztka styroduru ;)
Fifek pisze:Myśle , że pasowałby tam sarkofag ( nie mylić z egipskim ) podobny jak był w Risenie czy cuś , ogółem bardzo fajne ;)
Jedna kolumna np. może być złamana przygniatająca sarkofag czy coś takiego . To zależy od Ciebie .
Pozdrawiam :)
sarkofag pasowałby w sumie idealnie - niestety nie czuję się na siłach żeby coś takiego wykonać, a funduszy jak na razie brak :P jednak wakacje to zły okres na powrót do hobby ^^
Obrazek

Awatar użytkownika
Fifek
Powergamer Rozpiskowy

Sarkofag można by było wykonać nawet z poxipolu . Do tego powsadzać jakieś czaszki czy coś , wyryć nawet prostego tribala albo rune jaszczurek (znajdują sie w ab - moge ci skan przesłać ) . I by było okej ;)
Pozdrawiam F.

Dreef
Falubaz

Dalsza część pracy :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomaluje dzisiaj jeszcze raz całość na czarno bo, co widać na zdjęciach, w pewnych miejscach widać i zieloną posypkę i styrodur. ;)
Jakieś komentarze? Dobre rady?

edit: zapomniałem jeszcze 1 zdjęcia :D

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Ciekawie się zapowiada - czekam z niecierpliwością na efekt końcowy :)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Fifek
Powergamer Rozpiskowy

Mega mega , dorzuć jeszcze porozrzucane kości i git ;) Ciśnij dalej .
Pozdrawiam F.

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

sorry za off top, ale tak mi sie w oczy rzuciło 8)

...dobre białko wsuwasz :wink:

Dreef
Falubaz

off on :
jest zaje***** xD smakuje jak lody waniliowe grycana :D

off off off!
Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

kakałowe lepsze;D A projekt zapowiada się zacnie.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Dreef
Falubaz

Kakalowe gorsze, mialem dymatize i szalu nie bylo :P
A zeby tak nie offtopowac, to jutro najdalej w niedziele wrzuce zdjecia skonczonej makiety ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Zalezy od produtku smak;D
Mógłbyś jakieś pnącza lub inne takie badziewie;D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Dreef
Falubaz

Obrazek

Dreef
Falubaz

Dzień później niż zapowiadałem, ale skończone: :)

z Shadami dla skali
Obrazek

i już sama makieta:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jak? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

Bardzo fajna, ale jak na świątynię jaszczurek za mało chwastów i mogłaby być złota/piaskowa. Do DE jednak będzie pasować :)

Dreef
Falubaz

W sumie to wyszlo tak, ze wygladem mialo sie wzorowac na lizakach a kolorystycznie pasowac do podstawek mojej armii DE. :D Wiec chyba sie udało ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Fajnie, tylko IMO zbyt pusta, mógłbyś dodać więcej zielonego, również bardziej zróżnicować kolorystycznie rośliny, a tak po za tym to świetny element terenu.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Dreef
Falubaz

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=4&t=66417

Czy te pnącza, w kolorze ciemnozielonym i bordowym będą pasowac?
Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

może jakieś turupki na podstawki ;) np. zrób ze 2-3DE (shady najlepiej lub wiedźmy/egzeki) które zdobywają tą świątynię i trochu trupków liazków. Porozrzucaj pokrojone ciałka skinków i wsadź DE którzy znęcają się nad zwłokami TO BY BYŁA MOC! i makieta która pasowałaby do Twojej armii w 100%

ODPOWIEDZ