Ogień-POMOCY!!!

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Ogień-POMOCY!!!

Post autor: gaara »

Mam pytanie robie Tomb Kinga w plonacym rydwanie tylko, ze nie umiem robic ognia (probuje s GS ale nie wychodzi) czy kto z was umie a jak tak to bym prosil o rady (bylo by super gdyby byly zdjecia.
Thx z gory
Podro !!
Ostatnio zmieniony 3 cze 2007, o 09:11 przez gaara, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Po pierwsze to złe podforum - przeniosłem.

Po drugie kwestia ognia była ruszana przy okazji rozmów z Kerimem - obczaj temat "lekcje rzeźbienia z Kerimem".

Jeśli zadowala Cię taki ogień:
http://tomash.wfb-pol.org/wfb/tomb_kings/cof_left.jpg
http://tomash.wfb-pol.org/wfb/tomb_kings/cof_right.jpg
To wystarczy zarys z masy modelarskiej (główne, największe jęzory), a potem nerwowe dziabanie wykałaczką. Ja to zrobiłem z Chematica, więc nie było problemu z przylepianiem się do narzędzia - jak będziesz robił z Zielonego albo Magic Sculpt, natłuść wykałaczkę.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

luknąłem na ten rydwan. - AŁA!

jak doczekasz do 11go, to zacznę znów się udzielać, i może coś poradzę, ale do zrobienia ognia na jakotakim poziomie potrzebny jest choć trochę rozwinięty zmysł plastyczny

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

chyba widziałem taki rydwan na CoolMini, jeśli same zdjęcia coś Ci pomogą, ale chyba lepiej poczekać na Kerima

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kerim pisze:luknąłem na ten rydwan. - AŁA!
Absolutnie się zgadzam. To moja pierwsza kontrowersja, na dodatek jeszcze robiona chematiciem. Nigdzie nie napisałem, że umiem robić ogień - natomiast to coś po odpowiednim pomalowaniu kojarzy się z ogniem ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Fallan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fallan »

Sorry, że wskrzeszam ten temat, ale zastanawiam się jak pięknie(albo przynajmniej ładnie) pomalować ogień. Nie chodzi mi o zrobienie go z green stuffu bo to mi nie potrzebne. Gdyby mógł koś wytłumaczyć mi wszystko(lub prawie wszystko) krok po kroku, byłbym wdzięczny. :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

bartekk
Mudżahedin
Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia

Post autor: bartekk »

nice

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kolego Barku jestes tutaj nowy , wiec prosze Cie - jesli chcesz napisac cos konstruktywnego to pisz , jesli masz produkowac takie posty jak powyzej to lepiej nic nie pisz...

MOD

ODPOWIEDZ