Wielki pajak i wielki squig
Moderator: Kołata
Wielki pajak i wielki squig
Ahoj kamraty,
jak tam u was z doswiadczeniami uzywania herosow goblinskich na potworkach?
Ja sie dorobilem w koncu chwata na pajeczaku, i tak z armybookiem szalac zaczalem. I sporo fajnych opcji widze..
Wczesniej nie testowalem nigdy (zawsze brakuje slota - tu trzeba wsadzic maga, tam niezbedny jest czarny heros zeby quell animosity bylo..), a tu kurcze.
Z takich ciekawszych mykow ktore narazie mi sie nasunely to danie goblinow na pajeczaku martoga i kickin bootsow; albo tez martoga i amulet of protectynes
Jakie wlasne doswiadczenia? <:
jak tam u was z doswiadczeniami uzywania herosow goblinskich na potworkach?
Ja sie dorobilem w koncu chwata na pajeczaku, i tak z armybookiem szalac zaczalem. I sporo fajnych opcji widze..
Wczesniej nie testowalem nigdy (zawsze brakuje slota - tu trzeba wsadzic maga, tam niezbedny jest czarny heros zeby quell animosity bylo..), a tu kurcze.
Z takich ciekawszych mykow ktore narazie mi sie nasunely to danie goblinow na pajeczaku martoga i kickin bootsow; albo tez martoga i amulet of protectynes
Jakie wlasne doswiadczenia? <:
Typ na Giant Squigu to dla mnie straszna lipa. Nie ma nic fajnego, oprócz klimatu. Jedyna opcja jak dla mnie, to dać mu pipesy i jak najszybciej wjechać gdzieś tam jak najbliżej przeciwnika i odpalić.
Pająk prezentuje się dużo lepiej. Również jest super klimatyczny, a jednocześnie bardziej grywalny i uniwersalny. Można go przede wszystkim dołączać do oddziałów, którym daje całkiem niezłego kopa, bo sporo ataków. Jak napisał TruePunk, chyba najfajniejsza opcja to dac mu Martogsa i amulet of protectyness. Do tego można go zrobić BSB, jesli takowego w armii nie mamy. Dzięki sporej mobilności może dać przerzut tam gdzie trzeba, lub dodać 1 do CR dla unitu. Całkiem spoko.
Pająk prezentuje się dużo lepiej. Również jest super klimatyczny, a jednocześnie bardziej grywalny i uniwersalny. Można go przede wszystkim dołączać do oddziałów, którym daje całkiem niezłego kopa, bo sporo ataków. Jak napisał TruePunk, chyba najfajniejsza opcja to dac mu Martogsa i amulet of protectyness. Do tego można go zrobić BSB, jesli takowego w armii nie mamy. Dzięki sporej mobilności może dać przerzut tam gdzie trzeba, lub dodać 1 do CR dla unitu. Całkiem spoko.
ahoj (;
dolaczyc do oddzialu nie moze (w AB jest to podkreslone)
kolega na pajaku moze byc BSB - blad buildera zapewne
dolaczyc do oddzialu nie moze (w AB jest to podkreslone)
kolega na pajaku moze byc BSB - blad buildera zapewne
klimatyczny jest Ragnar
klimatycznyjest savage great shaman,savage warboss na wyvernie
klimatyczny jest NG warboss jako general
chyba ze jedyny klimat jest w pajaczku
tak samo jak klimat jest w wielkim squigu
ale jak kiedys zauwazyl Jankol-> klimatyczne jednostki maja dodawac kolorytu a nie stanowic trzon armii
klimatycznyjest savage great shaman,savage warboss na wyvernie
klimatyczny jest NG warboss jako general
chyba ze jedyny klimat jest w pajaczku

tak samo jak klimat jest w wielkim squigu
ale jak kiedys zauwazyl Jankol-> klimatyczne jednostki maja dodawac kolorytu a nie stanowic trzon armii
pajaka chcialem potestowac, ale nie mam figurki poki co wiec dupa
squiga testowalem i jest kiepski, z tym ze przez las mu sie MV spolawia to masakra, pipsy to jedyna opcja chyba, jak dalem wybuchajke to wszyscy oczywiscie po squigu, zwlaszcza ze jezdziec to plewa
squiga testowalem i jest kiepski, z tym ze przez las mu sie MV spolawia to masakra, pipsy to jedyna opcja chyba, jak dalem wybuchajke to wszyscy oczywiscie po squigu, zwlaszcza ze jezdziec to plewa
A ja mam zgoła odmienne doświadczenia. Mój NG Big Boss na Great Cave Squigu we wszystkich bitwach sprawdził się bardzo dobrze. To, że spadł ze dwa razy od Haila, to wypadek przy pracy był 
Daję mu zwykle takie coś: Wallopa's One Hit Wounda, Buzzla's Backbone Brew, Collar of Zorga i Enchanted Shield. Służy mi zawsze do wyłączania czołgów, krojenia rydwanów TK, dobijania Treemanów po salwie bolców, a jak się rzuci 5-6 na alko, to mamy 4 ataki S4 i 4 ataki S5, co stanowi ładne wsparcie dla jakiegoś klocka.
Co do pająka, to nie jestem przekonany... Jak już wykupuję common goblinowi mounta, to jest to zwykle rydwan
A jak chcę mieć śmigacza, to wsadzam na wilka. Jakby jeszcze 8nożnik miał Feara, to bym się mocno zastanowił. A tak zostaje mi pomidorek 

Daję mu zwykle takie coś: Wallopa's One Hit Wounda, Buzzla's Backbone Brew, Collar of Zorga i Enchanted Shield. Służy mi zawsze do wyłączania czołgów, krojenia rydwanów TK, dobijania Treemanów po salwie bolców, a jak się rzuci 5-6 na alko, to mamy 4 ataki S4 i 4 ataki S5, co stanowi ładne wsparcie dla jakiegoś klocka.
Co do pająka, to nie jestem przekonany... Jak już wykupuję common goblinowi mounta, to jest to zwykle rydwan

swoja droga ciekawa sprawa - jak wyglada frenzy na czyms co ma ruch '3d6'?
no chyba.. tak samo jak w przypadku skirmiszerow z glupota.
hmm, a faktycznie, nie ma 360 stopni pola widzenia.
przepraszam, moj blad - idzie do przodu
przepraszam, moj blad - idzie do przodu