Nie wiem jaki on ma poziom w WFB, ale lepiej żeby to był poziom gwardii Imperialnej niż Tyranidów z Wh40k... (grałem nimi od 3 Ed i 3ed kodeksu i tak nudnego i schematycznego AB nie widziałem ;/ nawet nie śniłem że można tak spartolić.)Przemcio pisze:Widziałem właśnie plotke, że Cruddence może być autorem booków do deomonów
Demony na okrągło
Moderator: KrzysiekW
Demony na okrągło
serio? rzeciez gra gwardia jest nudna do wyzygania. I jest to dosc mocno op codex, szczegolnie jak wychodzil.
Tyranidzi nie sa tacy tragiczni treraz na nowa edycje (i do czasu wyjscia kreski sw nie byli) a gra sie nimi na pewno ciekawiej niz gwardia.
Tyranidzi nie sa tacy tragiczni treraz na nowa edycje (i do czasu wyjscia kreski sw nie byli) a gra sie nimi na pewno ciekawiej niz gwardia.
@Shino
Może i gra się ciekawiej, ale Jest nudny kodeks na maksa, i bez sensu napisany. Wymyślony światostatek żeby wprowadzić Dooma, Siła nie zależna od potwora, brak mutacji, to jakby zabiło klimat.
Osobiście w 5tej edycji używałem różnych dziwnych rzeczy, Venomtropek, Harpii, Tyranofexa. Według mnie cała sekcja FA jest zarąbista u Tyranidów, od min przez Ravenery na gargulcach kończąc. Jest tylko jeden problem, nie masz miejsca bo musiałeś mieć Genki. Teraz Tyrki są super! Brakuje mi Bio modyfikacji jednak można nimi fajnie pograć (choć głównie na strzelaniu) A nowe moce Dopakowały strasznie tą armię (Fnp, It will not die , regeneracja na oddziale Kartofli pod zasłoną Venomki)
Ale my nie o tym, chodziło mi o fakt że Pomimo iż kodeks IG zatracił doktryny i inne klimatyczne rzeczy, jest silny i całkiem różnorodny, w przeciwieństwie do Tyranidów.
Może i gra się ciekawiej, ale Jest nudny kodeks na maksa, i bez sensu napisany. Wymyślony światostatek żeby wprowadzić Dooma, Siła nie zależna od potwora, brak mutacji, to jakby zabiło klimat.
Osobiście w 5tej edycji używałem różnych dziwnych rzeczy, Venomtropek, Harpii, Tyranofexa. Według mnie cała sekcja FA jest zarąbista u Tyranidów, od min przez Ravenery na gargulcach kończąc. Jest tylko jeden problem, nie masz miejsca bo musiałeś mieć Genki. Teraz Tyrki są super! Brakuje mi Bio modyfikacji jednak można nimi fajnie pograć (choć głównie na strzelaniu) A nowe moce Dopakowały strasznie tą armię (Fnp, It will not die , regeneracja na oddziale Kartofli pod zasłoną Venomki)
Ale my nie o tym, chodziło mi o fakt że Pomimo iż kodeks IG zatracił doktryny i inne klimatyczne rzeczy, jest silny i całkiem różnorodny, w przeciwieństwie do Tyranidów.
Mi chodziło o wzmocniony pancerz, zbrojoną chitynę, i utwardzony egzo szkielet Nie po to wypruwałem flaki robiąc te Mutacje żeby jakiś Robin mi je zabrał:)
P.S w 3 ED miałeś specjalne zasady jeśli miałeś mniej gatunków. Wiec ja grałem na czterech gatunkach, żeby wystawiać spasionego Tyranta:)
EOT
P.S w 3 ED miałeś specjalne zasady jeśli miałeś mniej gatunków. Wiec ja grałem na czterech gatunkach, żeby wystawiać spasionego Tyranta:)
EOT
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
3ed. chyba jeszcze nie grałem Tyrkami
jedyne słuszne jednostki to i tak Tyrant do niego gwardia, warriorsi, genokrady z imglarami, i oczywiście Carnifexy ( old one eye )
te nowe przerośnięte raven są mało przekonywujące
może już nie poruszajmy tematu 40K, właściwie dzisiaj zagram na nowych rulsach, słyszałem że CC rozpiski totalnie nie działają już, zobaczymy
jedyne słuszne jednostki to i tak Tyrant do niego gwardia, warriorsi, genokrady z imglarami, i oczywiście Carnifexy ( old one eye )
te nowe przerośnięte raven są mało przekonywujące
może już nie poruszajmy tematu 40K, właściwie dzisiaj zagram na nowych rulsach, słyszałem że CC rozpiski totalnie nie działają już, zobaczymy
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
najprawdopodobniej w lutym
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Co do zasad nie ma, co do modeli to ponoć mają być nowe furie w plastiku i nowe grejtery (nie wiadomo czy wszystkie 4) pewnie w finecrapie. Dużo nowych modeli nie będzie bo większość unitów jest w plastiku a niedawno Doch dostał sporo nowości, więc pewnie poza tym będą jeszcze tylko modele do nowych unitów których nie ma w obecnym booku.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
I latająca kawaleria Nurgla na dużych muchach
W tym temacie na Whineseerze: http://www.warseer.com/forums/showthrea ... os-Rumours , można doszukać się paru wiarygodnych plotek.
W tym temacie na Whineseerze: http://www.warseer.com/forums/showthrea ... os-Rumours , można doszukać się paru wiarygodnych plotek.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
KrzysiekW. się ucieszy jak plotka się okaże prawdą
to co lubię bardzo w 40K to to że można spokojnie pograć mono bogiem bez większych problemów, a do tego nie ma przymusu używania magii, a nawet strzelania
mam nadzieję że wydadzą go z takim fasonie jak poprzedni i nowy ChSm, wiem wiem nie jest przegięty, ale ma bardzo fajnie i mocne napisanie wszystko
najbardziej podoba się rozwiązanie z giftami, dla każdego coś fajnego
to co lubię bardzo w 40K to to że można spokojnie pograć mono bogiem bez większych problemów, a do tego nie ma przymusu używania magii, a nawet strzelania
mam nadzieję że wydadzą go z takim fasonie jak poprzedni i nowy ChSm, wiem wiem nie jest przegięty, ale ma bardzo fajnie i mocne napisanie wszystko
najbardziej podoba się rozwiązanie z giftami, dla każdego coś fajnego
I tak i nie.Khuman pisze:KrzysiekW. się ucieszy jak plotka się okaże prawdą
Tak, bo jak będą fajne modele, to je chętnie przygarnę. Nie, bo jeszcze mam masę rzeczy do dokupienia (plagusów, nurglingi, trochę do 40k CSM), a co dopiero o malowaniu mówić. A jeszcze mi się po cichu takie rzeczy jak np. blight drone marzą.
Z zasad podobno zniknie ethernal, może pojawią się icony takie jak u csm (zapewne ze zmiana u nurgla)
.
Inny też jest daemon prince ma np. 7 inicjatywy jakoś , większą siłę i wiadomo itemki.
Liczę że bestie nurgla dostaną +1W i zasadę bestii (jak spawny).
Zasada chariotów dla chariotów tzeentcha i khorna.
Niby jakaś turbo armata dla khorna - ale dla mnie to dziwne
Bym się nie zdziwił gdyby zrobili soul grindera bardziej do walki (Tzn jego odmianę - patrząc na csm wszystko ma odmianę do walki i strzelania)
.
Inny też jest daemon prince ma np. 7 inicjatywy jakoś , większą siłę i wiadomo itemki.
Liczę że bestie nurgla dostaną +1W i zasadę bestii (jak spawny).
Zasada chariotów dla chariotów tzeentcha i khorna.
Niby jakaś turbo armata dla khorna - ale dla mnie to dziwne
Bym się nie zdziwił gdyby zrobili soul grindera bardziej do walki (Tzn jego odmianę - patrząc na csm wszystko ma odmianę do walki i strzelania)
- Khuman
- Ciśnieniowiec
o tej armacie terż jakies plotki słyszałem, skullcannon, ale nie sądzę by się poprawiły, solugrinderowi do CC barkuje 4WS ale patrząc na zabawki w CSM, to soulgrinder zostanie taki jaki jest, może A więcej
u Khorna pieską dał bym 2W, bo są strasznie biedne, a resztę zostawił jak jest, po za dopasowaniem DP, albo zostawić DP tylko CSM a w demoną dać nowe GD
u Khorna pieską dał bym 2W, bo są strasznie biedne, a resztę zostawił jak jest, po za dopasowaniem DP, albo zostawić DP tylko CSM a w demoną dać nowe GD