Miniatury Celedora

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Miniatury Celedora

Post autor: Celedor »

Witam! Postanowiłem odkurzyć trochę hobby i przysiąść do malowania z racji wolnego czasu. Malarz ze mnie żaden, tak samo i talentu raczej trudno u mnie szukać, ale pomalowana armia na stole to i przyjemność z grania od razu większa. Na początek trochę Krasnali. Sugestie i porady? (za mało wody czasami jak mniemam). Zdjęcia robione iPadem, być może nie oddają tego co na modelu znajduje się na prawdę. Zapraszam do oglądania :)

Krasnoludzki Thane. Zbyt mało wody na brodzie, wiem. Wina farby :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Thundzi, podstawki już odpowiednio pomalowane, śpieszyło mi się do zrobienia zdjęcia.

Obrazek
Obrazek
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mi się podoba. Broda rzeczywiście troszkę do poprawy, ale bez przesady, nie jest z nią tragicznie. Kiepskie są natomiast rogi na hełmie. One zdecydowanie są do przemalowania. Jeśli nie potrafisz robić takich charakterystycznych kresek, pozostaw gładkie przejścia. Nie podobają mi się też metaliki na Thanie. Takie jakieś brudne i chropowate Ci wyszły.

Natomiast Thundererzy świetni! :)

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Generalnie dobry TT.

Podobnie jak przedmówca, uważam, że rogi wymagają poprawy. Jak sam zauważyłeś, używasz za słabo rozwodnionej farby.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Dawno mnie tu nie było, aczkolwiek coś tam idzie. :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS: dorwałem małpkę do robienia zdjęć, aczkolwiek chyba fotograf ze mnie żaden.
Edit: podstawki niedokończone, ale będą robione na raz dla całej armii.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo mocne przejścia tonalne na zielonym. Z bardzo głębokich cieni od razu przechodzisz w jasną zieleń na dużych obszarach...

ODPOWIEDZ