PMOTM 2 - Orc BSB

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

PMOTM 2 - Orc BSB

Post autor: bless »

Wprawdzie po pomalowaniu championa tancerzy zamierzalem isc za ciosem i od razu dorobic mu reszte regimentu...

Wprawdzie mialem najpierw pomalowac welfy do konca a dopiero po skonczonej robocie brac sie za inne projekty...

Wprawdzie mam ladnego bsb welfckiego z army deala...

Ale...

... nie przewiduje uzywania go w najblizszym (ani nawet dalszym) czasie w bitwach (a staram sie malowac figsy do grania).

A poniewaz nie moge jednak odpuscic sobie konkursu i okazji do wspolzawodnictwa, bo to zawsze daje mi duza przyjemnosc i dobra motywacje....

Dlatego postanowilem juz teraz sieknac sobie BSB orkowego (ktorego na pewno bede w przyszlosc potrzebowal), chociaz za zielonoskorych jakos powazniej bede sie bral dopiero pod koniec tego roku, jak nie pozniej...

Nad modelem kiedys juz myslalem. Nawet zaczalem cos tam niesmialo skladac... ale potem pojawila sie zapowiedz nowej edycji i zrezygnowalem z roboty, by zobaczyc, co to bedzie i czy w ogole warto.

Ze starych czasow zostalo mi body Morgluma z zainstalowaną prawa reka od Rugluda. Teraz do kompletu doszedł jeszcze nowy dzik (niestety z nogami warbossa, ktore trzeba bedzie wyciac). Lewa reke postanowilem wziac od Grimgora a łeb też od Rugluda.
Wychodzi wiec taki maly mix, ale nie bedzie tez takiego dlubania, jak przy tancereczce. Bez przesady. :)

Obrazek

Pozostal wiec jeszcze tylko wybór sztandaru... i jest to wybor ciezki...

Obrazek

Poniewaz jednak nie mam talentu do malowania po szmatach, wiec sklaniam sie raczej do zmajstrowania jakiegos totemu z czaszek i takich tam... Ale naprawde nie wiem jeszcze, co wybrac. Za duzo mi sie tego przez lata nazbieralo i teraz mam wybor (zla rzecz dla inwencji)... :(
Ostatnio zmieniony 5 cze 2007, o 17:05 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

sluuuuchaj, jesli masz za duzy wybor to ja ci pomoge... wezme to i to i to, o! to tez sie przyda :lol:
Mowiac serio, to totem jest jak najbardziej dobrym pomyslem skoro, tak jak mowisz, po szmatkach nie specjalnie masz ochote malowac. Czesci do konwo widze sporo, wiec czekam moze na jakis szkic z pomyslami?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

szmata to zawsze szmata... moze sprobuj w takim razie polaczyc totem ze szmata. skupisz sie na ladnym pomalowaniu totemu, ktory zastapi Ci malowanie wzoru na szmacie. szmata bedzie wystawala spod totemu, a pomalujesz ja w proste barwy swojego klanu. i latwiej bedzie cos wybrac - nie kazdy totem pasuje do kazdej szmaty, wiec wybor Ci sie zmniejszy :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Fajne materiały na sztandar mają nowe czarne orki (i wiesz gdzie można kupić pojedyncze bitsy z czarnych ;) ).

Cholera, tak się wszyscy zabrali do tematu, że chyba i ja się wezmę za ikonowicza do swoich khemri :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Bless! Ty się bierz za malowanie WE na DMP. Zostały Ci 3 miesiące na pomalowanie armii.

A czarnucha na dziku to ja już na ten konkurs zrobię :) I faktycznie lepiej go zrobić z totemem, bo w końcu on najczęściej nosi Morks Spirit Totem :)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Tomash pisze:Fajne materiały na sztandar mają nowe czarne orki (i wiesz gdzie można kupić pojedyncze bitsy z czarnych ;) ).
owszem, ale Blessowi sa zbedne. po pierwsze totem plastikowy wiele sie od metalowego (a teb Bless ma) nie rozni. po drugie, choc szmata z glowa bestioluda jest fajna, moze byc z powodzeniem zastapiona ktoras z powyzszego zdjecia. ponadto, jesli Blazej mialby korzystac z mojej rady n.t. laczenia totemu ze szmata, glowa zwierzaka tylko by przeszkadzala.

sorry, ze zniszczylem Twoja kryptoreklame :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nie ma sprawy. Nie była ani trochę krypto ;)
Ale serio bym rozważył szmatę z głową gora, moim zdaniem jest świetna.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Tomash pisze:Ale serio bym rozważył szmatę z głową gora, moim zdaniem jest świetna.
fakt, jest swietna - sam, po lekkim tuningu, zamierzam jej uzyc do BSB Middenheim (odwieczna walka z bestiami w lasach drakwaldzkich), ale Bless chce uniknac malowania freehandow, a glowa gora szmaty zbytnio nie zaslania...

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

totem +szmata to chbya naprawde najlepsza opcja :D

Awatar użytkownika
ed guma
Pseudoklimaciarz

Post autor: ed guma »

Hi, hi, hi :lol: ja od trzech dni ostro dłubię sztandarowców do O&G na PMotM2. Po PMotM1 wzięło mnie na zbieranie armii.
Bless, miszczu, to co, pojedynek na chopasy:wink:?
Mam już sklejonego totemowca do Boar Boyzów i Big'Uns Boar Boyzów, klęcę do Wolf Ridersów i Spider Ridersów.
Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky Guma the 5th

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Idiotycznie. Bless, rob WE. Kolata ma racje. Na DMP nie wpuscimy Cie z wampirami. Wezmiemy Duka :P

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

ed guma pisze: Bless, miszczu, to co, pojedynek na chopasy:wink:?
Challenge accepted. :)

Rozumiem, ze Ty tez startujesz z orkowym BSB?
swieta_barbara pisze:Idiotycznie. Bless, rob WE. Kolata ma racje. Na DMP nie wpuscimy Cie z wampirami. Wezmiemy Duka :P
Oj, tam... i kto to mowi? Najpierw podrzucasz mi Yeskova z "Ostatnim Wladca Pierscieni", gdzie czarno na bialym wykazane jest, ze welfy to zdrajcy i manipulanci, a potem masz pretensje, ze maluje sobie 1 (slownie - jedną) figurke zielonoskorych.
Czasem trzeba jakiejs odmiany. Jeden oreczek dobrze mi zrobi. :)
Potem wroce do welfow i obiecuje, ze postaram sie wyrobic do DMP.

A jak sie nie wyrobie, to najwyzej... wezme Twoich orkow, a w Twoje miejsce wzmiemy Duka. :)

Zas co do mojego oreczka, to zdecydowalem - bedzie totem (jak Kołata slusznie zauwazyl - moj BSB dzwiga zwykle Mork's Spirit Totem, wiec bedzie w klimacie). Szmatki juz w myslach porozdzielalem na konkretne regimenty. Pozostaje zdecydowac, ktore czachy wejda wsklad totemu... ale o tym pomysle od poniedzialku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ja bym proponował ten z krasnoludem (jest świetny), a pod to jakąś szmatę.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Hehe, to będzie zabawnie. Mój czarny BSB na dziku pewnie już jutro będzie gotowy :D Wybrałem tą wielką metalową głowę od sztandaru BO jako totem jakby co ;) A teraz idę go dalej malować :)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

bless pisze:Yeskova z "Ostatnim Wladca Pierscieni",
"Ostatni Wladca Pierscienia", gwoli scislosci
bless pisze:gdzie czarno na bialym wykazane jest, ze welfy to zdrajcy i manipulanci,
to juz od dawna wiadomo. polecam opis elfow z "Panowie i Damy" Pratchetta :twisted:

ODPOWIEDZ