Pogoń a własna jednostka na drodze.

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Pogoń a własna jednostka na drodze.

Post autor: Heinrich »

Sytuacja była taka:
Obrazek
Mam nadzieję, że Kharnan mnie nie zabije za prawa autorskie ;)

Chariot nr. 1 rzucił bardzo dużo ale rozbił się o moje zombi "móóózg", chariot nr. 2 rzucił mniej ale tyle że odległościowo był za swoją kawalerią, ale ja Black Knightsami rzuciłem więcej. I teraz rodzi się moje pytanie. Goniąc ten drugi rydwan mam na swojej drodze moje zombi i czy mogę zrobić tak, że ten jego rydwan zostaje zjedzony bo rzuciłem więcej i dostawiam się do jego kawalerii?

I bym prosił tez o poparciem swojej odpowiedzi jakąś stroną lub zasadą czy cuś aby mógł koledze powiedzieć: „A widzisz miałem rację” ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

....

to w RB przeciez jest jasno opisane - kto szuka ten znajdzie - mi sie nie chce teraz grzebac.

ale o tym czy rydwan zostal zjedzony decyduje wartosc rzutu (przed przesuwaniem figurek) - rzuciles wiecej niz przeciwnik -> rydwanu nie ma juz na stole.
Jesli rzuciles tyle ze wpadasz w swoj oddzial to sie poporstu na nim zatrzymujesz.
nie widze opcji bys mogl wpasc we wroga kawalerie.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Tak jak pisze Aassello, zjadasz rydwan, ale zatrzymujesz się na zombiakach. Niestety nie zarzucę cytatem, bo akurat nie mam RB pod ręką.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Gdyby nie było zombich- kawa normalnie dostawiła by się i zmaksymalizowała do Kawalerii?
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kharnan pisze:Gdyby nie było zombich- kawa normalnie dostawiła by się i zmaksymalizowała do Kawalerii?
Tak. tak.
Obrazek

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Tak.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Krassus